Искам да си закупя читаво зарядно устройство. Такова което не скапва батериите след време. Защото това което има в момента мисля ,че прави точно това.
Искам да си закупя читаво зарядно устройство. Такова което не скапва батериите след време. Защото това което има в момента мисля ,че прави точно това.
Бюджет имаш ли, някакъв? Ако не ти се дават много пари, виж за някое Sanyo - втора прелест.
Мите, относно бюджет не съм мислил, защото не знам как вървят цените на тези неща.
Само ще кажа, че цените на "Дайкините" могат да минат 400лв.![]()
Виж, пратих ти няколко прилични оферти на ЛС.
Ето ти едно сериозно зарядно с което си решаваш проблема, аз лично вече близо 2г го ползвам че ако не и повече. https://www.bviphotovideo.com/public...&productid=570 Ето и ревю: https://www.bviphotovideo.com/public...categoryid=109
От 7-8 години ползвам 2 зарядни на UniROSS - едното е за бързо зареждане на АА и ААА батерии (до 2часа) - модела е X-PRESS 1000, другото е универсално за всички видове батерии, но ги зарежда много по бавно 2000mAh батерия - 18часа. досега не са ми скапали нито една батерия (в комплект с бързото имаше 4 АА батерии 2000mAh - още си ги ползвам почти без промяна на капацитета им). Едното е купено от Метро, другото от Кауфланд - и двете струваха тогава между 40 и 50лв.
Специално за NiMH батериите е необходимо да се изхабяват напълно и да се зареждат напълно. Спазва ли се това условие, дори и с по-евтините зарядни нама да се забележи осезаемо намаляване на капацитета им поне за 2-3 години.
Когато извадим батериите от фотоапарата и си мислим, че са изхабени в тях има достатъчно ток за едно фенерче да свети поне няколко часа. По-добрите модели зарядни имат функция да изхабят батериите напълно, преди да започнат да ги зареждат.
Този пост е редактиран от Васко К; 20-01-13 в 10:34.
В LIDL пускат едни зарадни от време на време. Не разбирам от такива неща, но гледам, че хората ги хвалят. За батериите също има добри отзиви. Аз съм взел един комплект AA, но понеже имам работещ чифт от друга марка, не съм ги пробвал все още.
Имам такова зарядно и съм много доволен.
Няма ръчните режими и настройки на ток на заряд и разряд, но за цената си е супер! От акумулаторите зелените (Eco-нещо си) са супер! Те са предварително заредени и с нисък саморазряд.
За съжаление те свършват доста преди самото зарядно!![]()
Едно приятелче скоро си го купи и не е доволен и после си купи хубаво. Личното мнение ми е че това са неща които се купуват изключително рядко в едно домакинство и е по добре да се вложат малко повече парички и после да си свиркаме.