Налага ми се тези дни да ползвам цифров фотоапарат Canon A310. Работи много добре но за съжаление, както всички останали апарати от този клас, хаби батериите като за световно и не е много рентабилно да ползвам еднократни батерии. Разгледах по магазините и видях че зарядните устройства за такива акумулаторни батерии никак не са евтини. Най евтиното което намерих беше 37 лев и е на фирма за която за първи път чух. На сони са около 70 лева с 2 батерии по 2100 mAh Имаше и някакъв топ модел който разреждал батериите, но в комплект с 4 батерии от горепосочените струваше 112 лева. На санио в германос комплекта с 4 батерии пак по 2100 mAh и зарядно струва около 70 лева. На канон оригиналният комплект зарядно с 4 батерии ми предложиха да ми го поръчат в единия магазин но ми казаха че няма да е под 100 лева. Колебая се много какво да купя защото има вероятност фотоапарата да остане за мен но има и такава да не остане... за това не мога да преценя дали си заслужава да се дадат толкова много пари, защото работата която трябва да се свърши може би ще излезне по-евтино с еднократни батерии, но ако фотоапарата остане за мен просто ще се набутам с този вариант.
Ако някой е запознат с материята нека обясни как стоят нещата с този тип устройства и консумативи. Удачен ли че е варианта евтино зарядно и скъпи батерии, например батерии на сони, защото все ми се струва, че това зарядно за батериите няма да е нещо повече от малко по-сложен адаптор... или греша.