Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник
Аз имам хладилник за вграждане на Whirlpool, но по-евтиния модел.
Компресорът е онзи с трите букви (китайски). Малко ми е шумен като се включи за няколко минути. Това са му минусите. Взех го препоръка на познат проектант, който го е използвал в над 500 проекта и досега не е имал нито един проблем. А и 6-те години гаранция също натежаха.
Иначе и моят е no frost. Ползвам го от няколко месеца. Засега няма наченки за образуване на лед.
Всъщност този трябва да е без NoFrost ,а в шкафа се надявам да не се чува много :) Все пак уж трябва да е 35 децибела.
Исках да кажа, че е без no frost. Иначе за хладилната част пише, че размразяването е автоматично и на моя. Нямам представа какво означава.
Шума си го има само за няколко минути. През останалото време работи супер тихо. Не е нещо фрапиращо, но го имай предвид.
Цитат:
Първоначално публикувано от
gurcayy
Аз имам хладилник за вграждане на Whirlpool, но по-евтиния модел.
Компресорът е онзи с трите букви (китайски). Малко ми е шумен като се включи за няколко минути. .
Купих въпросния хладилник ,но малко шумен ми се струва? Бръмчи почти постояно и почти винаги се чува как се движи фреона през него (къркори). Все пак е включен от 12 часа ,но ми се струва по-шумен. EMY70CLP е компресора. В момента съм го включил без да е вграден, нивелиран и прочие ,но не знам дали шума чак толкова ще изчезне.. Транспортирахме го наклонен , така че дебелата тръба да е нагоре. Стоя почти 12 часа прав преди да бъде включван (с 1 леко кратко накланяне)
Това с липсата на настройки за температура на фризера ми е малко странно ,но дано да му свикна :lol::lol: Чудя се дали да не обезшумя шкафа за вграждане отвътре ? Така че да има движение на въздуха все пак.. :)
Здравейте! Моля за помощ относно покупка на нов хладилник. Поради ограниченото пространство изискванията са да е с височина около 140см и да е сравнително тих, тъй като в помещението ще се спи. Тези нива от 39-40 децибела на повечето модели нищо не ми говорят. Разбира се е нормално да има някакъв шум, но въпросът е да не е дразнещ, въпреки че това си е субективно усещане. Бюджетът е около 500 лв и ми е ясно, че няма голям избор при такива цени. Към момента съм се спрял на тези два модела:
https://www.technomarket.bg/hladilni...321aw-09162911
https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%...HERR%20CT-2531
АЕГ-то в момента е на доста добра цена и като цяло повече ми допада като разпределение и дори визуално. Либхер-ът е се води малко по-тих (39 дрещу 40 децибела), но едва ли ще се усеща разликата. И двата са с удължена гаранция 5 години.
Кой от двата си заслужава повече според вас и бихте препоръчали? Благодаря!
И аз се чудя между точно тези двата. АЕГто е с повече рафтове.
Либхера го има със 7 години гаранция и на по добра цена.
Хладилник с горна камера Liebherr CT 2531 - 7 години гаранция
В крайна сметка взех АЕГ-то и тази сутрин го включих. Първите ми впечатления са много добри. Бих го определил като тих. Шумовете, които се чуват (бръмчене, къркорене и т.н описани в упътването като нормални),не са изобщо дразнещи и дори може да не им обърнеш внимание поне според мен.
@vini7, точно заради рафтовете и като че ли по-доброто разпределение избрах АЕГто. Либхера нещо не ми допадна, но пък 7 години са си 7 години :)
При все че въпросът с марките в битовата техника е буквално безинтересен, не мога да не отбележа искрените и плодотворни усилия на фирмата Индезит да вдъхне презрение към производството си.Пореден връх е използването на алуминиева капилярна тръба, което изключително усложнява ремонта на хладилник.
Е то модерния капиталистически строй ако се гради на ремонтно пригодни творения, ще рухне.
Тогава, да престанат с лицемерието по отношение на опазването на околната среда.
Здравейте,имам малко странен въпрос понеже жилището не се използва постоянно,а няколко пъти в годината за по няколко дена,предложете ми хладилник?Статичен или но фрост е по добре.Благодаря!
Ако хладилникът ще се изключва от електрическата мрежа за дълги периоди от време, добре е да е стар модел, с фреон R134A. Ако ще работи непрекъснато, няма ограничения.
R134a отдавна няма. Може би поне от 20 години.
Всичко е R600a и производните му.
dodo_pv, хладилници те с r600a да ли стоят включени по складовете?
Здравейте!
Трябва ми малък хладилник. От тези с височина 85 см.Бюджетът е до 400 лв. Може ли някакви предложения?