Re:Помогнете ми за избор на хладилник
Здравейте,
колебая се в категорията до 400лв. между Whirlpool и Zanussi:
http://gornakamera.hladilnici.zora.b...pool_arc_2223/
http://www.technomarket.bg/products/...nussi-zrt-724w
Изкушавам се и от евтините марки защото се напатих от фирмени уреди (незнам дали съм карък - но миялна Бош, хладилник Gorenje, HDD DVD Recorder LG, ютия AEG - всичко се оказа голям боклук, все едно съм купил Нео...) и не знам дали си струва да плащам 1,5 - 2 пъти заради марката.. тя вече не е това което беше :-)
Благодаря предварително за мненията.
здравейте и от мен. поради ограниченият ми бюджет(600лв) се чудя дали да си купя втора употреба AEG S 75438 KG за 550лв или за тези пари нов по ниськ клас?
Цитат:
Първоначално публикувано от ilia_60
здравейте и от мен. поради ограниченият ми бюджет(600лв) се чудя дали да си купя втора употреба AEG S 75438 KG за 550лв или за тези пари нов по ниськ клас?
АЕГто
Цитат:
Първоначално публикувано от renault_fen
Говорих с Либхер, и те потвърдиха, че при такава повреда не може да се ремонтира.
Изпуска фреона от някакви тръбички, които са в стените на хладилника и т.н. (не съм много наясно с терминологията).
Двама майстори го гледаха, накрая го заредихме отново, но след няма и седмица пак изпусна газа и явно не става. Би било чудесно ако ги сменят, но сигурно само гаранционните (а гаранцията изтече преди 8-9 месеца някъде). Не знам дали някакви пари мога да му взема дори на стария.
Здравейте,
аз имах същият модел с така прехваленият в този форум и споменаван модел CP3503. Преди 8 месеца му изтече тригодишната гаранция и вече се оказва, че е за боклук, защото бил с вградена система за охлаждане и не може да се отстрани изтичането на фреон- а ужким правен в Германия. Извиках двама независими техници да диагностицират проблема. Единият ми каза, че само на враговете си мога да пожелая да си купят прехваленият "мерцедес" при хладилниците - Либхер. Може би съм малко краен, сигурно е и до късмет, но според мен една уважаваща себе си марка не може да си позволява да прави непоправими модели или ако го прави, то явно е преднамерено!!!
Ще пробвам този път с AEG и определено търся с голяма гаранция. Спрял съм се на три модела
http://www.technomarket.bg/products/...eg-s-53600cswo
http://www.technomarket.bg/products/...aeg-s-70366kg2
http://www.technomarket.bg/products/.../aeg-s-70402kg
Първият е идеален за мен (като цвят, височина, обем, без електроника), но е с две години гаранция и 1 компресор
Вторият е 55 месеца гаранция, но също е с 1 компресор, а и не държа да е inox.
Третият е 55 месеца гаранция, два компресора, но е доста висок, а и с електроника. Искаше ми се да е до 185 cm, без електроника.
Бихте ли ме посъветвали, кой да избера? Благодаря :-)
Започвам и аз да се плаша от това изтичане на хладилен агент на CP35030! Особено с този скрит изпарител във фризера, който считах за предимство при покупката!
Моят хладилник работи вече пета година и още няма признаци за някаква повреда. :yahoo:
Може би под един и същ моделен номер има различни модификации? Аз преди 3 години видях CP3503 в магазин, който доста се различаваше от моя отвън и отвътре. И на табелката нямаше надпис Made in Germany, a EU, ако не ме лъже паметта.
Колкото до AEG - май само тази марка остана качествена за нашия пазар.
Другият вариант е Electrolux, което е практически едно и също, защото и двете марки са собственост на Electrolux. Само провери в съответните сайтове на каква възраст са моделите. Защото има вероятност да са 1-2 годишни залежали екземпляри.
Според мен важното е размерите, полезният обем и разпределението на хладилника да те устройват. Енергийният клас да е по-висок, т.е. да е с минимална консумация на електроенергия. Относно електрониката - както и при всичко останало е на късмет! Примерно аз вече искам задължително да виждам индикация на вътрешната температура и регулаторите да са достъпни при затворена врата. По-лесно регулирам температурата, когато се налага това и бързо ще се реагира при проблем.
Колкото до гаранцията - дано да не се налага да я ползваш!
Успех в избора! :)
Благодаря за съветите Gena и дано имаш по-голяма късмет с Либхер-а от мен.
Цитат:
Първоначално публикувано от Gena_bs
Само провери в съответните сайтове на каква възраст са моделите. Защото има вероятност да са 1-2 годишни залежали екземпляри.
Това не е непременно недостатък :)
В болшинството от случаите са останали само мостри или екземпляри с някакъв дефект, липси в окомплектовката и т.н. Не са в оригиналната транспортна опаковка, което може да доведе до повреди при транспорта. Общо взето последна бройка за мен си е неоправдан риск!
Лично аз не смятам всичко това за предимство, защото изделията с дефекти са с доста по-ниски цени.
Здравейте, ще си вземам нов хладилник и искам да попитам защо LIEBHERR са с по 100-200 лв по скъпи от другите в ценовия клас 400-800лв. Благодаря
Цитат:
Първоначално публикувано от explod
Здравейте, ще си вземам нов хладилник и искам да попитам защо LIEBHERR са с по 100-200 лв по скъпи от другите в ценовия клас 400-800лв. Благодаря
Здравей,
Разликата идва най-вече от използваните материали (основно от ЕВРОПА!):
Компресори: Данфос от Словения, АСС (САМО от Австрия и не само по документи), Аспера от Италия, Ембрако от Бразилия;
Листовете стомана: от Германия
Изолацията идва с цистерни с Щвейцарски номера и т.н.
Виж LIEBHERR-ите, че тия двата дето си ги избрал са доста боклучави. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Fresh
Здравей,
Разликата идва най-вече от използваните материали (основно от ЕВРОПА!):
Компресори: Данфос от Словения, АСС (САМО от Австрия и не само по документи), Аспера от Италия, Ембрако от Бразилия;
Листовете стомана: от Германия
Изолацията идва с цистерни с Щвейцарски номера и т.н.
С LIEBHERR съм. Първоначално не можеш да оцениш качествата му, смисъл всичко ново е лъскаво.
Като минат 4-6 год. започваш да си даваш сметка, че да имаш стъкло и хром-стомана в хладилника вместо пластмаса най-малкото ти пести време в почистването, да не говорим за издръжливост.
...и определено листовата стомана не е като вестник...много е тежко чудовището.
От мен едно "ДА" за марката.
Е колко е тежко по документи? :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Виж LIEBHERR-ите, че тия двата дето си ги избрал са доста боклучави. :)
Благодаря за насочването, а този модел как ви се струва?
http://www.vetobg.com/Hladilnitsi/page_5/id_806