Всички хладилници/ рамо до рамо/ са с два охл.кръга.Преди години бяха с два компресора.
Аз си мисля,че пишем за „по-обикновените”.
Преглед за печат
Всички хладилници/ рамо до рамо/ са с два охл.кръга.Преди години бяха с два компресора.
Аз си мисля,че пишем за „по-обикновените”.
Доколкото се ориентирам по user manual и трите хладилника са с два охладителни кръга.
Поне пише, че може отделно да се настройва температурата за fridge и за freezer отделенията. Нали това имаше предвид?
За шума сякаш няма да ни притеснява толкова - делят ни 2 стени и една стая от кухнята.
Пък и щом в момента сме свикнали с 20годишното AEG , едва ли нещо може да ни изненада.
Много благодаря за всички отговори, ще решаваме на място явно.
Нещо ме дърпа към AEG заради 5-те години гаранция, но ще проверим и Panasonic-а дали няма да ни грабне, харесва ми тази функция Vitamin Safe с LED светлините.
dwrbudr, как се държи vitamin safe зоната? Горе-долу колко време се запазват плодовете, зеленчуците? Наблюдения евентуално и за 0 zone ?
Купи това,което ти харесва и върши работа.
Щом в стаята се поддържа нормална температура за обитаване,няма значение охл.кръгове и температурен клас.
При т.клас N хладилника работи 16-32°С
Моя е по-стар модел, няма мембрани и тем подобни. Мерил съм температурата в тая витамин зона при зададени 5 градуса в хладилната част при зеленчуците е 2-3 градуса, вижда ми се доста ниска и както казах едни банани стават черни за един ден. Но зеленчуците държат.
На най-горните рафтове температурата стига до 8-9 градуса. Вентилатора на анти-бактериалния филтър не го пускам щото малко ми бръмчи, чува се повече от компресора и може би оттам идва разликата в температурата на горните рафтове.
При мен но-фрост има само във фризера, а този Панасоник май е но-фрост навсякъде. 5г гаранция са си сериозен плюс.
Може би термометъра не е точен/калибриран/.
Иначе при 8°С в горната част на хладилника,трябва да се включи компресора.
Нормално е не калибрирани термометри да дават отклонение 1-2°С.
Имай на предвид,че тези 5°С зададени на дисплея,не отговарят 100% на вътрешната температура.Това не е проблем,повечето хладилници са такива.
А бе хора изстудявайте си пиенето и си
правете кефа,машините Ви работят супер.
Не се занимавайте с термометри и тн.
А за шум/бръмчене/ от вентилатори,компресори,всичко е субективно.
Едни ги дразни други не.
Здравейте!
Търсим си комбиниран хладилник с фризер (от долу). Бюджетът ни е до 1000лв., а размерите са ни ограничени до Ш/В/Д - 60/192/65. Желаният цвят е сив/инокс/метал. Не е проблем да бъде и по-нисък, 185 примерно, но дълбочината е максималната, дори и така ще стърчи малко заради контакта отзад. Нямаме предпочитания към марки, търси се максимална надежност, а на мен ми се иска и да е и с инветорен мотор и някаква система "no frost".
Здравейте,
От 2 дни се ровя в нета и не намирам това, което търся, а именно: хладилник за вграждане, no frost.Изключително съм доволен от тази система, сменям жилището и съответно ми трябва нов хладилник. Намирам модели на Бош и Либхер, като се зачета обаче в характеристиките и разбирам, че всъщност no frost е само фризерната част.
Съществува ли хладилник за вграждане, без значение горе или долу е фризера и да е пълен no frost? Благодаря за коментарите!
Здравейте!
Може ли мнение за тези хладилници (ако някой знае нещо). Трябва да избера един за майка ми.
1. CANDY CCDS 5144 WH 5 г. гаранция А++
ХЛАД. CANDY CCDS 5144 WH | Хладилници с фризер | Хладилници | &#
2. SHARP SJ-T1227M4W EU А+
ХЛАД. SHARP SJ-T1227M4W EU | Хладилници с фризер | Хладилници |
3. ELECTROLUX EJ 2301 AOW/2 А+
ХЛАД.ELECTROLUX EJ 2301 AOW/2 | Хладилници с фризер | Хладилници
Ще бъда благодарен за компетентно мнение и наблюдения, ако някой е ползвал тези модели!
Съкращавам поста, за да се похваля.
Спряхме се и вчера купихме LG-то, което бях споделил в първия пост -> https://goo.gl/6bkw4t
Успяхме да уредим 100лв намаление на тази цена, и гаранция от 5 години, Мисля че е доста добро попадение.
Ще споделя впечатления при първа възможност.
Благодаря за насоките и мненията! :)
Някой с мнение за LG GBB-329DSJZ? Вписва ни се идеално в интериора и низшата, която е предварително предвидена в кухнята. Има и 5г. гаранция с 10г. на компресора. Забелязвам, че не се предлага в повечето магазини. На какво може да се дължи това?
Така ... аз може би да почна с едно разочарование.
Дано да не съм прав, но хладилникът който взехме има 2 чекмеджета, 1 сгъваем рафт, 1 стойка за вино и 1 стъклен рафт ( подвижен ).
Някак си това се различава от снимката където се вижда още един допълнителен стъклен рафт.
Като цяло ми се струва странно за 2 метра хладилник да има само 1 подвижен рафт?
Някой с подобно LG или мнение ще се радвам да сподели и като цяло как мога да подходя ако липсва част.
Взехме мостра, защото не бяха останали в склад налични. Има ли вероятност да е била осакатена ?
Модела е с 3 бр. подвижни стъклени рафта...къде са отишли останалите 2бр.,можем само да гадаем:)
LG Cъвършена хармония на надеждност, икономия на енергия и стил | LG Electronics BG
Варианти: 1 Отиваш в магазина и се разправяш....
2 Отиваш при стъкларя и си поръчваш рафтове от закалено стъкло
3 Отиваш в сервиза и поръчваш оригинални срещу съответната сума
4 Оставаш си с 1-я рафт,и следващия път не си купуваш мостра...
Че ме е яд, яд ме е , няма друго мнение.
За първи път вземам мостра, защото нямаше складова наличност и много ни хареса хладилникът.
Има ли вариант в който мога да върна стоката ? За жалост сме го пуснали вече да работи и разлепихме всякакви рекламни лепки по хладилника и фризера. Но пък от друга страна за мостра оригинална опаковка няма - дойде си облепен в найлони. Има и други неща , които са жалост забелязахме в последствие - лека вдлъбнатина в предната врата. За жалост приятел го прие и не го е видял. Също и луфт в едната пластмаса на сгъваемия рафт. Потънала е надолу с няколко мм.
Аман от некоректни търговци. Та да мога ли да върна стоката според вас ?
Мисля че стъклените рафтове подвижни са два. Третият е сгъваем пластмасов. Липсва един от стъклените реално. Говорих по-рано с човек от LG да потвърди това за модела.
Това за вдлъбнатината на предната врата е много неприятно,зависи къде е...аз например имам една в горната част на голямата врата,като правих ремонт на кухнята и местих хладилника го понатиснах в стената без да искам,после поставих от онези сувенирните магнити върху нея..и така постепенно покрих почти цялата врата вече:)
За останалото,не знам какво да те посъветвам,зависи колко ти се занимава...или дали изобщо ти се занимава с разправий и ходене по разни инстанции и т.н.Мисля че до 3 дена от закупуването можеше да се връща стоката обратно в магазина...