Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник
Колега, да не гледаш друг модел? Защото този който съм дал, няма диспенсър. NO frost също, гаранцията на AEG e по-малка и компресора май не е инверторен (плюс е и че има 10годишна гаранция). Единствено сега намерих в емаг същия почти модел, но явно без дисплей или не знам и аз, защото има други букви и по-малка цена.
Другото което е, в маркета дават 5г гаранция, а в емаг 2г... Странна работа.
https://www.technomarket.bg/samsung-...special-prices
- - - - - - - - - -
прочети внимателно
SAMSUNG Уреди за вграждане с 5 години гаранция!
Аз взех за квартира преди месец по-малкия SAMSUNG RB-29HSR2DSA/EF, заради 5-годишната гаранция, широкия климатичен регион, в който може да работи коректно, ниската цена и безумно тихата му работа. Нямам представа колко време ще изкара и дали подлежи на някакъв ремонт, но за 120 лева годишен разход при най-лошия вариант ме устройваше.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mrowcp
Колега, да не гледаш друг модел? Защото този който съм дал, няма диспенсър. NO frost също, гаранцията на AEG e по-малка и компресора май не е инверторен (плюс е и че има 10годишна гаранция). Единствено сега намерих в емаг
същия почти модел, но явно без дисплей или не знам и аз, защото има други букви и по-малка цена.
Другото което е, в маркета дават 5г гаранция, а в емаг 2г... Странна работа.
Прощавай, грешката е моя.В линка, който си посочил Хладилник с фризер AEG S-53620CSX2 | AEG - Techmart.bg е посочен диспенсър и нофрост, но срещу тях има червен кръст.Това е така.Гаранцията е по-малка, но липсата на инвертор обаче си е плюс.По-големи са обемите.А качеството е по-добро, особено спрямо нофроста на Самсунг, чийто нагреватели често горят и това налага смяната му заедно с изпарителя.Изпарителя е 140лв, като добавиш и зареждането става 200лв.Не дай си боже изгори компресор - това означава нов хладилник.10-г е гаранцията на компресора, но само ако не се е повредил поради други повреди.Самсунг обикновено имат повече и разнообразни екстри, но качеството при тях е посредствено.
Здравейте, колеги!
Днес докато си разглеждах за пералня ми изскочи предложение за "сайд бай сайд" хладилник на марката "Medion" в онлайн магазина на "Зора" на цена от 899 лв., уж намаленa от 1399лв. Въпросът ми е, някой знае ли нещо за тази марка и що за чудо ще е този хладилник? Защото ако го бива можем да си закупим един и без друго ни влиза бюджета на тази цена.
Лично не успях да намеря нищо за тази марка и по-конкретно изработката им на хладилна техника, само за лаптопи излязоха доста мнения.
Здравейте,
Искам да си взема хладилник с широчина 70см и фризер отдолу. Харесва ми идеята, че без да са с две крила пак имат увеличен обем ( не колкото двувратките естествено). Моля, ако има модел с такава широчина, който да си заслужава да ми го препоръчате. До тук съм гледал два модела на Беко, един на Уирпуул и един на Аристон.
Благодаря предварително!
Здравейте,
Поздрави на всички във форума!
Имаме нужда от помощ за избор на хладилник. Относно височината - искаме да не е от най-високите (> 2 метра), а от тези около 180 - 190 см, което намалява използваемия обем и искаме да компенсираме с по-голяма ширина. Друг критерий е да e инокс и да бъде само с долна камера, с което отпадат голяма част от side-by-side моделите. Обмисляме вариант да купиме 2 еднакви или близки по дизайн хладилника, които да бъдат един до друг с ляво и дясно отваряне на вратата. Има и модели с по-голяма ширина (около 70 см.), които са с долна камера и посочената височина и са добър вариант също. Лимитът ни за цена е 3.5К - 4К. Един такъв side-by-side излиза по-скъпо от 2 малки хладилника, които ще ни дадат и повече обем, но ще бъде от по-висок клас и наистина ни е трудно да преценим кой вариант е по-добър.
Ще бъдем благодарни, ако просто ни наносичите към някоя утвърдена и сигурна към момента марка или към конкретни модели.
Ето и няколко модела, които сме коментирали:
Side by side Electrolux EN6084JOX
Side by Side Haier HTF-610DM7
SIEMENS KM 40 FAI 20 EU (Малко над бюджета)
Side by side Sharp SJFP810VST, Ioni Plasmacluster (Малко над бюджета)
LIEBHERR CPesf 4613
2 X LIEBHERR CBef 4315
Благодаря предварително!
ХЛАДИЛНИК AEG S94400CTX0 | Хладилници с фризер | Хладил -не мисля,че си заслужават 1000лв отгоре. Цитат:
exciter101
Здравейте,
Искам да си взема хладилник с широчина 70см и фризер отдолу. Харесва ми идеята, че без да са с две крила пак имат увеличен обем ( не колкото двувратките естествено). Моля, ако има модел с такава широчина, който да си заслужава да ми го препоръчате. До тук съм гледал два модела на Беко, един на Уирпуул и един на Аристон.
Благодаря предварително!
- - - - - - - - - -
http://www.technopolis.bg/bg/Combo-f...PZQZB/p/660686
- - - - - - - - - -
Цитат:
MiroslavM
Здравейте,
Поздрави на всички във форума!
Имаме нужда от помощ за избор на хладилник. Относно височината - искаме да не е от най-високите (> 2 метра), а от тези около 180 - 190 см, което намалява използваемия обем и искаме да компенсираме с по-голяма ширина. Друг критерий е да e инокс и да бъде само с долна камера, с което отпадат голяма част от side-by-side моделите. Обмисляме вариант да купиме 2 еднакви или близки по дизайн хладилника, които да бъдат един до друг с ляво и дясно отваряне на вратата. Има и модели с по-голяма ширина (около 70 см.), които са с долна камера и посочената височина и са добър вариант също. Лимитът ни за цена е 3.5К - 4К. Един такъв side-by-side излиза по-скъпо от 2 малки хладилника, които ще ни дадат и повече обем, но ще бъде от по-висок клас и наистина ни е трудно да преценим кой вариант е по-добър.
Ще бъдем благодарни, ако просто ни наносичите към някоя утвърдена и сигурна към момента марка или към конкретни модели.
Ето и няколко модела, които сме коментирали:
Side by side Electrolux EN6084JOX
Side by Side Haier HTF-610DM7
SIEMENS KM 40 FAI 20 EU (Малко над бюджета)
Side by side Sharp SJFP810VST, Ioni Plasmacluster (Малко над бюджета)
LIEBHERR CPesf 4613
2 X LIEBHERR CBef 4315
Благодаря предварително!
Зависи от потребностите ви и желаните екстри https://www.tehnomix.bg/bosch-KAD90VI20 https://www.tehnomix.bg/bosch-KAG90AI20 http://www.lg.com/bg/hladilnitzi/lg-GS9366PZQVD http://www.technopolis.bg/bg/Combo-f...0CSX2/p/667343
Благодаря ви за отговора! Посочените хладилници не са с долна камера, освен последният модел, който пък е само 60 см на ширина и не отговарят на критериите. Ще бъдем благодарни и ако просто ни насочите към някоя от сигурните и качествени марки към момента - Siemens, Samsung, LG, Liebherr, Bosch, AEG, Electrolux, Sharp? Коя според вас заслужава доверие за по-голяма инвестиция?
А какво ви е мнението за Miele? Заслужават ли по-скъпата си цена?
По-скоро не. Доколкото знам Либхер прави хладилниците на Мийле. Не си ги правят сами. Но моето си е лаишко мнение.
1.На хартия и на снимките изглежда много добре.
Имай предвид, че допълнителната зона за зеленчци и плодове намалява значително обема на хладилника.
хладилници Hotpoint ENBLH 19211 FW
http://www.hotpoint.bg/ha/_pdf/manua...G-CZ-HU-UA.pdf
2.Надеждност и издръжливост - на късмет, като всичко. Много зависи и в какви условия и как се експлоатира.
Имаш 3 години гаранция. Купи си застраховка за още две години, ако искаш да си спокоен.
3.Пожелавам ти да имаш достатъчно продукти, които да ъхраняваш във фризера!