Моля Ви,
да ми помогнете да си избера хладилник за помещение където температурата през зимата спада до 5 градуса?
Моля Ви,
да ми помогнете да си избера хладилник за помещение където температурата през зимата спада до 5 градуса?
Нещо не схванах какъв е проблема.Всеки хладилник ще ти върши работа.
А дали изобщо има нужда от хладилник - температурата в хладилното отделение е около +5 градуса ->колкото околната (в случая) ?
Ако все пак се налага използването на такъв ще му включиш печка - минимума е +10 градуса околна темп., иначе компресора няма да включи.
Всеки хладилник,ама друг път!Много от хладилниците/не говоря за тези от преди 10 години/на температура 5 градуса почти няма да включват.Първоначално публикувано от marto68
Защото просто няма смисъл.
Ако хладилника е термостати във фризерната част и хладината част няма да има проблем. Някои хладилници имат бутон за включване при ниски температури. Примерно хладилник с два компресора не би трябвало да има проблем.
Старите хладилници,имам предвид МРАЗ /без МРАЗ-270/,ЗИЛ/без ЗИЛ-Тропик/,Берюса и т.н.,те нямат отделно фризерна част със сигурност ще работят!За новите модели хладилници,съм почти сигурен,че няма да намериш такъв който да работи на външна темп. 5 градуса, защото повечето са саморазмразяващи.Термостата е плюсов и отчита , че е постигнал температурата в хладилната част и почти няма да включва мотора.Ако си намериш хладилник,който да не е саморазмразяващ се,ще стане.
възползвам се от темата, защото ме вълнува подобен въпрос.
имам балкон, затворен с итонг стени и ПВЦ прозорци, но няма отопление там. температурата през зимата е около 7-9 градуса, мерила съм. бих искала да изнеса комбиниран хладилник с фризер на този балкон.
ще имам ли проблем с хладилника при такива температури зимно време? възможно ли е такова решение?
Повечето хладилници на либхер и бош-сименс имат тъй-наречената зимна ф-я, в случай, че темп. в помещението пада под 16 гр. Активира се ф-та и хладилника работи и в неотопляеми помещения. успех в избора!