Здравейте на всички!
Радвам се, че открих този форум, където прочетох доста информация относно предстоящата ми покупка на хладилник. След това и един ден обикаляне по магазините сведох избора си до едно от двете:
Electrolux ERB29033 W1 или Snaige RF30SH S10001
Въпросът, разбира се е: кой от двата да избера , като се има предвид следното:
1. Принципно и двата ми харесват, но Electrolux-a има и нещо, което би трябвало да е Fresh Box. Принципно това е предимство, само че този "Fresh Box" представлява една обикновена кутия, която спокойно се мести и не е свързана към нищо - т.е. как ще държи нула градуса идея си нямам. Консултант-продавачът също . От друга страна, благодарение именно на този Fresh Box обемът в хладилната част всъщност значително намалява - ако искам поне 2 лавици И Fresh Box, няма как например да се побере една средно голяма тенджера. Тоест, аджеба това Fresh Box ли е или просто кутийка, която пречи?
2. Electrolux-а се поддържа от К&К сервиз. Snaige-то от ЕТ "Васил Костов" - кой от двата сервиза е по-добър? За Васил Костов нищо не съм чувал, за К&К има доста написано и не е много добро . Тук трябва да кажа, че същия Electrolux го има и в Технополис и там гаранцията е към БГ сервиз - също доста лоши работи има написани за него... В този смисъл, ако се спрем на Electrolux, откъде да го взема - от Техномаркет или от Технополис?
3. И двата хладилика са с по един компресор, но Electrolux-а е с електронно управление, а Snaige-то с механично. Ако правилно съм разбрал, по тази точка по-добре е Snaige, тъй като има по-малък риск от повреда/по-евтин евентуален ремонт.
4. Може би най-важното: Electrolux-а е с 2 години гаранция, а Snaige-то с 3.
Та след всичко това - кой е по-добрият хладилник, т.е. кой да купя?
Благодаря много на всички отзовали се!