Здравейте! Интересува ме пусковото реле на Мраз 140.Контактът към пусковата намотка какъв е НО. или НЗ? Защото си купих едно реле, но е с НЗ контакт, а мисля, че трябва да е с НО.
Здравейте! Интересува ме пусковото реле на Мраз 140.Контактът към пусковата намотка какъв е НО. или НЗ? Защото си купих едно реле, но е с НЗ контакт, а мисля, че трябва да е с НО.
Ами ще съм благодарен, ако ми обясниш, но гледам бубинка-единят край отива на работната, другия на пусковата намотка през контакта, но какъв трябва да е или ако нещо греша, ако може да ми обясните.
Чакайте,чакайте! В случая не е важно какъв модел е Мраза, а какъв е компресора!Мраз 140 се среща с три-четири модела компресори!Така че пусковото реле е различно за резличния компресор!!!
Ами да ти кажа нямам си и на предтава компресора какъв е, но е объл, а не овален и е с три изхода като два са отгоре и един отдоло.На долния е монтирана термична защита ,а на двата отгоре се поставя релето. Пусковото реле е само бубинка с контакт и бубината е видима ,а не е както други да е комбинирано термична със реле.Ако можете дайте някакъв съвет.
По твоето описание,най-вероятно е тъй наречената от нас на жаргон "НЕМКИНЯ".
Може бе релето е 1,1А.Същото няма да намериш по магазините,защото от одавна не се произвеждат.Търси комбинирано реле,същия ампираж/в една кутийка са пусковото заедно с термичното/ и от тази кутийка излиза кабел с букса,която се мушка на щифтовете на компресора,а релето си стои хванато за корпуса. Успех в търсенето!
Ако си от Пловдив ми пиши-ще ти помогна!
Ами какво да Ви кажа пробвах със релето не работи и го вързах компресора директно към работната мрежа ,а пусковата през ключ ,но отново работи малко и спира и се чува едно прицъркване и мисля ,че си е заминал компресора Вие какво ще ме посъветвате.
Съжалявам,но премери ли ампеража на който работи компресора?Я по-добре си извикай хладилен техник!Ти си пий биричката