Здравейте!
Някой има ли идея как се сменя уплътнението на фризерната част на този модел? (лепи ли се с нещо или просто се поставя в улея)?
Здравейте!
Някой има ли идея как се сменя уплътнението на фризерната част на този модел? (лепи ли се с нещо или просто се поставя в улея)?
Сменял съм на стари Мраз и нещо като Океаник и доколкото си спомням пластмасовата кора от вътрешната страна на вратата беше с видии.
Не става много ясно. "Отвори" уплътнението, бръкни от към пластмасата на вратата и го обърни да се види отвътре. Защо искаш да го сменяш, на снимките ми изглежда добре?
За съжаление не ми става много ясно. Ако от вътре няма рапидки (в което съм почти сигурен) вариантите са два:
Да е вкарано в жлеб- в този случай можеш да го смениш само и единствено с оригинално от оторизирания сервиз.
Да е запресовано за вратата- няма сменяне.
Не виждам скъсано ли е, но ако е така мога да те посъветвам да го зачистиш много хубаво и да напълниш цепките със силикон.
Машината е на 4 години. Така със сцепена горна част на уплътнението на фризера е от лятото, но е еднокомпресорна и за да се смени трябва да го изключа всичко (хл.част+ фризер).Рапиди няма със сигурност, но от БГ сервиз казаха,че се лепяло...само,че това,което поръчах от сервиза е с инструкции за жлеб.