Здравейте, някой може ли да ме насочи към човек или сервиз който може да ми поправи хладилника на колата които работи на принципа с плочка на Пелтие?. Благодаря на отзовалите се предварително
Здравейте, някой може ли да ме насочи към човек или сервиз който може да ми поправи хладилника на колата които работи на принципа с плочка на Пелтие?. Благодаря на отзовалите се предварително
даваш ток на елемента и на вентилатора. и трябва да работи.
някоя слаба връзка?
гоогле да провериш елемента дали не е изгорял. вентилатора лесно се проверява дали върви
Най - лесно , махни плочката, поръчай си друга и я смени. нищо работа. Само паста трябва да имаш.
доста техника ги позлват- даже и машините за вода , но най-често те горят. предполагам 100W е елемента.
http://www.tpetrov.com/search.php?pr...TEC1-12710+89W
Тук ги има и както виждаш цената е смешна.
Да благодаря за бързите отговори, но хладилничето е оригинално за кола, и като му се подаде 12 волта не тръгва, но при окъсяване на два кабела, тръгват и двата вентилатора, обаче, и след два часа работа няма и помен от загряване и охлаждане на радиаторчетата. Как да разбера дали наистина е от самата плочка и как да знам с точно какви размери е ? Да я разглобя и да меря и да размер и да поръчвам, така ли?:rolleyes:
- - - - - - - - - -
Вярно ли е, че ако подам директно напрежение на плочката от акумулатора, мога да разбера дали работи самата плочка. До колкото прочетох с мултицет не става
- - - - - - - - - -
да , става , но елемента Пелтие като му се подадат 12 волта от единия край веднага става горещо а в другия се получава обратната на затоплянето температура.
явно имаш проблеми и с управлението- ако няма кой да активира датчика на температурата - няма и кой да задвижи вентилаторите. Ти така или иначе си почти разглобил, но щом ти се дават 50-на лв само за труд + някой лев за елемента отгоре - твоя работа.
Добре мерси, но се спомена и някаква паста, аз съм го разглобил , има една платка , двата вентилатора и плочката, е този температурен датчик. От къде да почна с подмяната? Искам да го поправя аз или майстор, защото е оригинален за колата и си седи в задният подлакътник. Не е въпроса да си купя някаква нова хладилна чанта. Другото , което е че тука във Варна ударих на камък с майстор, който да разбира от този тип охлаждане и се налага да се оправям сам. Затова и така питам и съм благодарен за всеки съвет
датчика е в елемнта на пелтие. Обърни се към някой климатично хладилен техник - те са чели и знаят повече.
Караш по Мир, пресичаш светофара внимателно.Караш нагоре и гледаш лявата страна.
Преди около 2 год. бях там за един автоклиматик и се справиха уж беше безнадежден.
Ще потърся телефон и ще пиша.Варна се гордее с майсторите си по всичко.