Привет!
Бих искал да попитам дали вършат работа машинките за охлаждане на вода, които са не с хладилен агрегат, а пише "електронно охлаждане". По-малки са и по-евтини. На работа имаме , но не е такава. Каква бихте ми препоръчали?
Привет!
Бих искал да попитам дали вършат работа машинките за охлаждане на вода, които са не с хладилен агрегат, а пише "електронно охлаждане". По-малки са и по-евтини. На работа имаме , но не е такава. Каква бихте ми препоръчали?
Използвам една на ELITE повече от година. Капацитета и е около 1л на час според документацията, а и според реалната употреба. Държи температурата на водата около 10 градуса. Вътре е с елемент на пелтие (мисля, че така се казваше). Преди месец замина вентилатора и трябваше да купя нов и да го сменя (4лв. е вент.). Прилича на модел AWD1511 от сайта на елит.(сайта им не показва коректно картинките). Като цяло зависи от консумацията, но лятото като пият 3-ма човека последователно по една чаша и водата става топла.(казанчето вътре не е много голямо).
Аз има автомт за вода с елемент на пелтие. Охлажда си добре, но е с по малка производителност от машина с комресор. Между другото няма никаква електроника в тази машина. Охлаждането е с този елемент на пелтие. В техополис според консултант продавача машинат охлаждала с течен азот. За повечето хора е непонятно как охлаждат тези машини, то не че знаят как работят компресорните машни, но поне знаят, че е като домашният им хладилник. Машините с пелтие са за ползване на 5 човека. Ако хората са повече трябва да се купи машина с компресор.
Благодаря за отговорите. Двама сме и вероятно ще върши работа!
дори е за предпочитане пред компресорната щото само вентилатора издава шум.иначе електроника си има вътре просто не сте я видели.