Здравейте знаещи.Имам проблем с Liebherr CNP3913.В хладилната част държеше около 10гр. и след като му смениха датчик за температура сега работи перфектно но вентилатора в хладилната част спря да работи.Някакви идеи.
Здравейте знаещи.Имам проблем с Liebherr CNP3913.В хладилната част държеше около 10гр. и след като му смениха датчик за температура сега работи перфектно но вентилатора в хладилната част спря да работи.Някакви идеи.
Добре, нека уточним какво разбираш под "сега работи перфектно"? На един хладилник NoFrost не му ли работи вентилатор нещата съвсем не са перфектни!
Не работи вентилатора на хладилната част.Само фризерната е No Frost.
Здравейте,
Варйанти има много: новия датчик който е монтиран да не със същата характеристика като оригиналния(до колкото помня вентилатора се включваше ако е измерена темперарура от хладилния датчик около -20*С); друг вариант при разкачането на електрониката от зад да са забравили буксата на вентилатора; или пак вентилатора да е изгорял в този момент(малко вероятно).
Става въпрос за вентилатора само на хладилната част.Говорих по тел. с сервиза на либхер и проверих по техни указания вентилатора работи като устройство но не се вкл. въобще.Тоест не върти периодично,както би трябвало да се вкл. от време на време.
За вътрешния вентилатор в отделението ли става дума? С инверторен компресор ли е уреда или обикновен?
Питам, защото вентилатора стартира само при затворена врата на хладилника и когато работи конвенционалния компресор.
За инвертора не знам, понеже новия ми Liebherr няма вентилатор, за мое съжаление.
Инвертор е.Знам че работи само на затворена врата и когато компресора работи.Като отвориш бързо вратата се вижда как спира.Да ама не.Не работи.Преди смяната на датчика,този в хладилната част,работеше.