1 Прикачен файл(ове)
Хладилник no frost перка за камерата и тампони за компресора
Здравейте, хладилника е no frost general electric tbe18jast търся перка за камерата. Пробвах с 4 пера, но няма необходимия дебит. Може ли да ме насочите къде в София мога да намеря такава. Диаметъра да е до към 11 см. и в краен случай издържат ли на ниски температури и влага компютърните вентилатори с електроника по тях за да сложа един такъв в краен случай?
И от къде мога да намеря тампони за компресора видях се в чудо вече
Отговор: Хладилник no frost перка за камерата и тампони за компресора
Винаги съм харесвал Дженерал електрик,части за тях няма в БГ.Една такава пералня ми разгони..
Сега по същество.
Има перки за ел мотори.Сваляш твоята!
Интересувате размер за захващане на оста и външен на перките.Намериш ли ф-то на оста,а перките са по-големи-можеш да ги „подстрижеш”с ножица.
За тампони,трябва да търсиш къде да ти изработят.В Софето има много места.Търси,където изработват за автомобили.
За перката аз ще намеря подобна и мога да я поокастря, но проблема ми е че няма да мога да я балансирам добре и пак ще създава вибрации като сегашната. За тампоните питах, но са от твърда гума и не поемат вибрациите на компресора. Абе като цяло всичко се тресе в хладилника и създава един ужасен резонанс. То затова се и надявам някой хладилен техник да удари едно рамо с такива неща ако му се намират.
Няма какво да се притесняваш.На работа редовно сменяме перки на мотори и ги подстригваме,няма проблем с баланса.Това не е турбина.
За тампони вече трябва да търсиш нещо подходящо.
Как да ти помогне хл.техник,като за този хладилник нямат части?
Забравих.
Има перки,които имат и скоба за захващане към оста.Може да се монтират на различни оси,които имат до четири милиметра разлика.
А на този вентилатор,дали нямаш разбити втулки?Не ми се вярва да е с лагери.
Викинг, мисля, че си турбинист или котелчар и едва ли си гледал как и кога се сменят охлаждащи перки на ел.двигатели. А този вентилатор на хладилника няма много общо примерно с двигателя на ГПЗ. На ел.двигател на мрежова помпа, подстригвал ли си перка? Не му давай акъл да реже и разбалансира перки, щото ще му надуе главата този вентилатор.
Подстригвам перки на мотори на горелки.От високата температура прегарят.Оригинални няма,защото моторите са френски.
Преди седмица сменихме лагерите на моторетката и охлаждащата перка се разпадна при вадене.Какво правим като няма оригинални?Купуваме нов мотор за хиляди левове?
И фотопазачите нямат много общо с този вентилатор на хладилник. Освен това никой не стои постоянно до котела, а хладилника ти е в къщи и ще се чува.
Съгласен.Но нали разбираш,че е най-добре да се смени целият вентилатор.
За съжаление сме в БГ.
Всичко неспецифично,което се прави при ремонт е с благословията на главен енергетик или инженер.
1 Прикачен файл(ове)
Има леко износване на втулките, но не е толкова нетърпимо. Перката се е разбалансирала понеже отвора се разпадна и съм го уплътнил със анкерпласт. Все повече клоня да я заменя с 120 мм. компютърна на 12 или 24V понеже сегашната е на 100V. И тука идва въпроса дали ще издържи в минусови температури и влага а също така колко голям дебит на въздух трябва да направи като се има на предвид, че сегашния вентилатор е на 3000 оборота но това на празен ход ли е или с перката ?
По-добре потърси подобна перка да я смениш. Подобни перки има в някои "духалки", но трябва да съвпадат диаметрите на оста и на самата перка.
Гледал съм и на духалките перките, по големи са. На мен ми трябва до 11 см диаметър и отвор за оста до 3мм.и задължително 5 пера с четири имам такава, но не сваля достатъчно в хладилната част и термостата се шашка. В хладилната част няма вентилатор затова гоня същия дебит.
Има и друг вариант.
Перката да отговаря на външен размер,а ф-то за оста да е по-голямо.Стругар изработва втулка за ос и перката.Лепила има добри,но според мен да ти направи и нови втулки за моторчето.
Не е мисия невъзможна.
Цитат:
Първоначално публикувано от
naasko
Здравейте, хладилника е no frost general electric tbe18jast търся перка за камерата. Пробвах с 4 пера, но няма необходимия дебит. Може ли да ме насочите къде в София мога да намеря такава. Диаметъра да е до към 11 см. и в краен случай издържат ли на ниски температури и влага компютърните вентилатори с електроника по тях за да сложа един такъв в краен случай?
И от къде мога да намеря тампони за компресора видях се в чудо вече
Пропусни историите с подрязване на перки и т.н...
Купуваш си един от тези вентилатори за но-фрост https://apogee99.com/index.php?main_...dex&cPath=2_45
Тампони твоят компресор трябва да си има и във всеки магазин за резервни части се продават такива
Моторчето е капсуловано демек заварено и не може да се разглоби. Трябва да го срежа което значи да не проработи повече. Взел съм от предложените от BADR перка, но е слаб дебита и не става.
Цитат:
Първоначално публикувано от
naasko
Моторчето е капсуловано демек заварено и не може да се разглоби. Трябва да го срежа което значи да не проработи повече. Взел съм от предложените от BADR перка, но е слаб дебита и не става.
Ти няма да разглобяваш моторчето, а ще го смениш заедно с перката.Дебита разбира се е достатъчен.От какъв зор, на другите но фрост хладилници със същият обем, дебита ще им е достатъчен, а за твоя ще е слаб??