Резултати от 1 до 1 от общо 1

Хладилник-фризер BOSCH - неработеща хладилна част

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Apr 2018
    Мнения
    1
    #1

    Хладилник-фризер BOSCH KVG36600/09 - неработеща хладилна част

    Здравейте. Гледам доста подобни теми из форума, но все пак предпочитам да си споделя моя казус и да видим конкретни насоки. Хладилникът е купуван преди 6-7 години за жилище, в което и до момента не се живее, т.е. седи си изключен през 99% от времето. BOSCH KVG36600/09 FD8512 хладилник с фризер. Преди около година и половина установихме, че хладилната част не работи, докато в същото време фризера е "пушка". Опитахме със смяна на термостат, но не доведе до някакъв ефект, след което го закарахме на ремонт в "сигурен" сервиз. За седмица и 70-ина лв. стана като нов. Вярно, ползвах го само около 30-ина дни, но нямаше никакъв проблем. Чуваше се да се включва за по няколко минути 3-4 пъти на ден!? Когато в жилището няма никой (обикновено с месеци), токът се изключва от таблото. Миналата седмица започнах да подготвям апартамента за нанасяне. Заради повреден инструмент дадох на късо контакта, в който е включен и хладилника (от тези, които са в панелките на пода с две гнезда). Тогава не ми се е налагало да включвам хладилника и не мога да кажа дали е работил или не преди късото. След това, обаче ситуацията е както и преди ремонта. Компресорът не изключва изобщо, фризерът работи идеално, но в хладилната част е само леко хладно?! Прави ми впечатление, че в средната част на гърба се усеща леко по-студено, а понякога има и конденз там?! Техник на място не иска да дойде, проверих няколко, а никак не ми се иска да го свалям от 7-я етаж по тесните стълбища, понеже няма и асансьор... Мисля си, че проблемът не е в загуба на фреон, т.като след толкова време щеше да е загубил доста фреон и не би трябвало да работи фризера?! Също така това късо ме навежда на мисълта, че проблемът е някъде по ел.системата. Възможно ли е от късо съединение да е заминал термостатът? Ако има пробив по тръбите, фреонът ще "изтече" ли или е необходимо компресорът да работи и да го върти из системата?! Т.е. възможно ли е само да са ми напълнили фреон без да са търсили пробив, за около месец загубата да е била малка и да не съм усетил проблем, но след още година и нещо стоене така да е "изгубил" повечето фреон?!

    п.п. Днес забелязах доста вода, насъбрала се в най-долното "чекмедже" на фризера. Прави ми впечатление и че изпарителя (?! тръбите на гърба) са доста по-хладки от тези на другия хладилник SAMSUNG?! При включването за около 15-ина мин. се чуваше един клокочещ звук, но не успях да установя от къде.
    Този пост е редактиран от Meto89; 17-04-18 в 23:28. Причина: добавяне на нова информация

  2.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем с хладилна част Liebherr CT 24210
    От Iceman88 във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 20-09-17, 16:53
  2. Въпрос за нов хладилник Bosch
    От wolfbg във форум Хладилна техника
    Отговори: 0
    Последно: 30-05-15, 22:03
  3. Фризера охлажда а нормалната хладилна част - не
    От Palisander във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 29-11-14, 22:42
  4. Проблем с хладилник BOSCH
    От vivahome във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 03-02-12, 23:46
  5. Electrolux ENB-35405S - неработеща хладилна част
    От zhirux във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 4
    Последно: 16-10-11, 20:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе