Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 44
Like Tree19Одобрявам

Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    85
    #1

    Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    Здравейте,
    хладилника е на около 2.5 месеца и днес жената ме шокира с новината че хладилника е почнал да ръждясва.
    Докато го забърсвала видяла точици по вратата на хладилната част и ги затъркала след което кухненската хартия миришела на ръжда .. ами ръжда си е .. няма какво да мирише.
    Прикачам и малко снимки колкото успях .. доста трудно се снимат но ги има и са на области .. тоест не е единична точка две а са няколко да не кажа 10-тина в зона.
    https://my.pcloud.com/publink/show?c...14xRxXSuhl816X

    Този модел се води с истинска иноксова врата .. не е дран .. удрян .. драскан и малтретиран .. след като го пуснах в еко режим друго освен дръжката не съм му пипал.
    Вратата на фризера е в перфектно състояние няма и следа.
    Интересното е че ръждата е все в долната част на хладилната врата и е от двете страни както около дръжката така и около пантите така и посредата .

    Просто съм шокиран че ръждясва от има няма втория месец. Родителите ми имат от много старите модели които са с метална врата и камера отгоре .. на тях от протичане на влагата във ремето вратата им ръждяса по пластмасовите кантове и се наложи да я шкурят и пребоядисват в домашни условия след 5-6-7-8 години работа (не знам колко) .. моя няма да изкара очевидно и толкова
    Нормално ли е ?

    Смисъл да се жаля по гаранция на уред за 1200 лв за козметичен проблем направо ще ми се изсмеят . те не ми смениха фабрично дефектния рафт който се беше деформирал и ми го нагряваха .. та изразявам възмущение от качеството на "инокса". И тайничко се надявам някой да потвърди че не съм единичен случай . за статистиката
    Този пост е редактиран от drekinov; 06-11-18 в 20:38.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #2

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    Хладилникът ти е с истинска иноксова боя, която явно е нанесена без детайлът да е подготвен както трябва. Или са те излъгали най-безочливо или сам си се подлъгал. Сети ли се да лепнеш едно магнитче на вратата в магазина преди да го платиш?
    Kasap одобрява това.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,253
    #3

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    Това, че не е INOX (то има ли вече такива?) не е толкова важно.
    Нека колегата да сио прочете гаранционните условия, че там май има неприяти изненади. Точно по отношение на ръждата!
    И да се обади още утре в Gorenje България за проблема. Не в БГ-Сервиз!
    Успех!

  5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    85
    #4

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса



    не знам какъв извод да си извадя от тази ситуация.
    по принцип при монтирането е избърсан един път с меглио и сега фактически му идва второто чистене с меглио .. не си даваме зор да го търкаме до желязо

    четох че и други хора си чистят с меглио инокса в кухните .. та жената за момента .. ще живее
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #5

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    Мелиото е силен разтворител. Да не сте му съсипали боята с него?
    Gena_bs одобрява това.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    85
    #6

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    Малко ми е съмнително, но ако кажете че меглиото съсипва инокса поне кажете с какво се чисти инокса ?

    ЕДИТ: аха гледам има специални спрейове за керамика и/или инокс / неръждаема стомана.

    Ами след 5-6 години като му изтече гаранцията и се счупи защото не очаквам да издържи повече... следващия ще го избирам с метална врата .. поне като се надраска да може да се ушкури и пребоядиса и да не струва една камара пари. По-доволен съм от иноксовите купи K-classic .. индийска неръждаема стомана . хем без пари хем в съдомиялната издържа на агресивните препарати и всеки ден се мокри / съхне и ръжда няма.
    Имах един комплект ножове Перла на Ножаров габрово .. вилиците и лъжиците са перфектни ... вода , съдомиялна , ядене и няма ръжда.. от друга страна обаче ножовете само след няколко намокряния и хванаха точки ръжда по дръжката а са 18/10 .. a чакайте малко .. то май пак инокс му се вика ..
    Този пост е редактиран от drekinov; 06-11-18 в 22:37.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #7

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    Правиш ли разлика между неръждаема ламарина и боя(цвят) инокс? Наглед(и на цвят) и двете може да изглеждат еднакви, но неръждавейката не се влияе от киселини и разтворители, а боята може сериозно да пострада.
    Gena_bs одобрява това.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    85
    #8

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса


    правя разлика между "Истински Инокс с TouchFree покритие" и "метална врата боядисана в сиво"
    както и разликата между .. несъотвествие на продукт (дефект) с договора за продажба , но върви доказвай че това не е козметичен дефект и фактически вратата не е истински инокс .. и то в български условия.

    жената искаше да вземем този в дясно аз викам дай инокс .. дай най-големия да вземем .. дай no frost ....
    както и да е вратата просто не е иноксова и това е ИЛИ има друг начин на тълкуване на "истински инокс" аз по истински от индийски K-classic инокс не се сещам.

    Между другото огледах съдомиялната че и тя нали има неръждаемо покритие вътре . ами китайските неръждаеми материали държат а дет се вика на 3 дена една програма завърта (45 см Gorenje се правят в китай) - естествено се налага да "мия" измитите съдове но го отдавам на факта че finish-а ми е фалшив, гланца ми е somat , солта ми е фалшив финиш и съдомиялната е китайски боклук. В Сърбия обаче (сглобяват хладилниците) инокса им .. балканска работа .. да не кажа циганска. Тъча на пералнята (сглобена в Словакия) и той един несензорен и нечувствителен и в една друга тема споделят че е запазена марка/проблем със сензорите им.

    Да кажем че съм насъбрал поредица от разочарования от марката и скъпите им продукти. Имам колега с Beko и ако чете има да се смее защото за 3 години не се е оплакал от нито един от уредите си (пералния, сушилня, хладилник, съдомиялна) а иначе разлика в цените между беко и gorenje почти няма даже е в полза на beko.

    ========
    Иначе родителите ми използват големи количества обезмаслител за всичко .. как не им падна боята на техния хладилник Gorenje от толкоз чистене (не говорим за ръждясването поради задържането на влага и конденз по кантовите на вратите около уплатненията). Имат и печка старата вариация на сегашната Gorenje EC5355XPA с цвят неръждаема стомана, която е вече на около 3-4 години и все още не и е паднала а се чисти само с обезмаслител по всички детайли.
    До сега обезмаслител ми е съсипвал само един елемент на колата и то защото се окажа че е намазана пластмасата с восък който фактически се стече там където капна обезмаслител .. но говорим за интериорна пластмаса
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от drekinov; 06-11-18 в 23:05.

  11. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #9

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    Инокс викат на неръждавейката, която не ръждясва нито става на петна след почистване. Щом е ръждясал сам си прави сметка колко е инокс. Вероятно само е боядисан в цвят "инокс" за заблуда на клиентите.
    Виж в упътването на хладилника дали пише, че е забранено да се почиства с препарати съдържащи разтворители...
    Gena_bs одобрява това.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    85
    #10

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    Естествено че го пише то не мисля че има уред на който не го пише:
    "
    Използвайте мека кърпа за почистване на всички повърхности. Почистващи препарати, коитосъдържат абразивни вещества, киселини или разтворители, не са подходящи за почистване, тъйкато е възможно да повредят повърхността.
    "
    Ами толкоз .. my fault .. НО това не означава че вратата е "истински инокс" просто им лъсна измамата че няма и грам инокс под иноксовата боя или в техния свят .. иноксовата боя е като алманаха на алхимика и превръща обикновеното желязо в истински инокс ..


    ========
    а иначе в дългосрочен план има ли някакви варианти за забавяне и борба с ръждата или последствията от нея ... тоест препоръки как да го изтрая още 57 месеца до изтичане на гаранцията без някой да се разболее от тетанус


    EDIT: като казах че едва ли има уред за който не го пише .. даже не подозирах че дори и за фурните е забранено да се използват силни почистващи препарати и разтворители. Нали не съм само аз от хората които не си представят как се чисти фурна без обезмаслител освен ако не е с каталитични панели или пиролиза. От друга страна пише да се използват препарати предназначени за фурна спремо инструкциите на производители им .. та ако предположим че обезмаслителя е силен разтворител И на опаковката пише за фурни, плотове и други приложения .. то кое от двете е вярно според инструкциите на производител за почистване
    Този пост е редактиран от drekinov; 06-11-18 в 23:35.

  13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #11

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    Да връща целия хладилник и да си вземе парите обратно. Няма никакъв законен проблем. Има по-хубави и евтини.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #12

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    Наистина, ако ти се занимава и имаш нерви може да пробваш с онези от защитата на потребителите, ако не, лепи някакъв стикер отгоре и готово.
    Оня надпис Genuine на горната снимка си е лъжа и подвеждаща реклама отвсякъде. Все едно да отидеш в златарски магазин, и да ти продадат позлатени накити вместо истинско злато.
    А за Бекото може и да си прав, аз ползвам хладилник беко сив металик и като цяло съм предоволен от него.

  16. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Мнения
    1,250
    #13

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    Drekinov,с два уреда на Горение имаш ядове,а се каниш да купуваш трети?!
    Що си търсиш още главоболия?

    Тази марка вече е само дизайн,а отделни серии са с доста висока цена.
    Дори в Либхер Бг не ги уважават,щом не са взели някой за рязане.

    Джак,със сигурност ще си доволен.
    В Либхер редовно разрязват нови модели на ЛГ,Самсунг и Беко,сигурно има защо?
    Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 06-11-18 в 23:47.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    85
    #14

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    предполагам че като миланов с Daiseikai-а . мазохизъм с висше ..

    вече съм много вътре с прецакването .. (прахосмукачка стара , тостер, кухненски робот, пералня, хладилник, съдомиялна, микроволнова) и изведнъж върху пералнята по някакъв начин се опитвам да сложа Beko за сушилня (някакъв да се разбира не фабричен според инструкциите за употреба тъй като двете марки са несъвместими за стакване)

    фактически уредите ги брой три:
    пералнята - сензорното управление (все още има възможност моите пръсти да са неподходящи за него )
    съдомиялната вади приборите от третата кошница на която много държах с остатъци от храна въпреки че химикалите ми са finish / somat .. тоест не са ми прапаратите бюджетни марка за да не им търся кусури . остава само начина на изплакване на третата кошница да не е удачен .. + имаше една чиния която я пусках 3 пъти и накрая жената се смили над опитите на героя и я изми
    хладилника - фабрично дефектен рафт ... фалшив инокс

    ====
    @Spitfaqr12 под разрязват искаш да кажеш че либхер бг вземат бройки от конкуренцията и им правят дисекция за промишлен шпионаж ?

    ====

    Това което ме гложди е дали обезмаслителя е виновен за тези зони на "ръждясване" . и възможно ли е покритието така да се е повредило след 1 почистване че да има множество зони с различна форма в които да има множество точки ръжда и то само на хладилната врата. вратата на фризера е получила същото почистване но по нея няма и 1 точица ръжда за момента . От друга страна може и да е възможно ... ако всяка зона е получила директно впръскване на обезмаслител от шишето който впоследствие е бил разнесен с кърпа.
    ====

    от сайта на Gorenje:

    "Истински инокс
    Предимствата на неръждаемата стомана
    Всички хладилници IonGeneration са изключително естетични. Направени от истински инокс със специално TouchFree покритие, което не задържа отпечатъци от пръсти. Неръждаемата стомана позволява издръжливост, която удължава полезния живот на уреда и го прави напълно годен за рециклиране."

    Потвърждавам с горчив привкус .. "напълно годен за рециклиране" е още от втория месец
    Този пост е редактиран от drekinov; 06-11-18 в 23:59.

  18. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Мнения
    1,250
    #15

    Отговор: Gorenje NRK6203TX - ръжда по инокса

    Точно така,промишлен шпионаж.
    Всеки,който иска да оцелее в даден бизнес,трябва да действа по този начин.
    Обезмаслителят не е агресивен.
    Няма обработка на ламарината и боята заради тъпите еколози,сигурно е на водна основа.
    Може и някакво фолио да използват?
    Само гадая!
    Знае ли човек вече какво и как се прави??

    Носил съм детайли на прахово боядисване.
    Имат и цвят инокс,като го направят както трябва,действително може човек да се заблуди. Условието е да няма грам ръжда по материала,обезмасляването те си го правят.
    Няма да се притесняваш!
    Вратата/и/ ще ги сменят с нови,а на пералнята целия дисплей!

    Горение е много голям производител на битова техника,не знам дали има електроуред,който да не произвеждат?
    Ползват много външни доставчици,както и други фирми,който произвеждат уреди с логото Горение.
    Явно вече не успяват да контролират качеството на всички изпълнители и доставчици,затова издънките им нарастват.
    Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 07-11-18 в 01:07.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Питане за Gorenje
    От loszetas във форум Бяла техника
    Отговори: 1
    Последно: 04-03-17, 07:29
  2. УРЕДИ Gorenje
    От brumba във форум Бяла техника
    Отговори: 19
    Последно: 02-11-14, 18:12
  3. Петна от ръжда по ризите
    От maddog9 във форум Бяла техника
    Отговори: 17
    Последно: 30-06-13, 09:29
  4. Ръжда в хладилника
    От ognjano във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 19
    Последно: 12-12-11, 11:10
  5. Плот Gorenje
    От yankob във форум Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 22-12-09, 22:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе