Това, което трябва да провериш е дали се заскрежава изпарителя.Извинявай, забравих че може да не ти е съвсем ясно какво е и къде е изпарителя.От вътрешната страна на пластмасата на стената с/у вратата с алуминиево фолио е закрепена под формата на змиевик тръба.Тази тръба е изпарителя.Съответно стената трябва да се заскрежава като се започне от 7-8см в горната част, а в долната част - пак горе долу толкова см над дренажния отвор.Тази площ трябва да се заскрежава цялата. Ето една снимка за да добиеш представа
А циклите на работа са далеч, далеч от нормалните.
Каква е температурата в стаята? Ако в помещението е около 20* хладилника трябва да изключи до 20мин.
Този пост е редактиран от badr; 28-02-20 в 23:52.
Ако изпаритела в хладилната част не заскрежава, кое би накарало температурата да спадне около 5.5*С и да се поддържа около тази стойност?
Знам кое е и къде се намира изпарителя. По принцип се заскрежава. Но не съм забелязал да се натрупва голямо количество скреж там. Ще трябва да изчакам да заработи,за да видя кои точно области се заскрежават.
Температура в кухнята в момента е 21-22 градуса. Всички температури съм ги измерил с уреда който имам- мултицет Uni-T UT33C.
Иначе, температура на изходящата тръба на компресора-около 50 градуса. Температура на входящата тръба около 30 градуса. Не забелязвам да е изпотена,но и малко преди компресора е обвита с някакъв изолационен материал.Компресора се загрява,става горещ,но не и нетърпимо.Да речем че температурата му е същата като на изходящата тръба. Кондензатора се загрява,но не е горещ.
Този пост е редактиран от onogondur; 29-02-20 в 12:33.
Според мен нямате проблем с работата на хладилника. Проблема Ви е в намокрената изолация. Трябва да се изчисти да сухо и да се постави нова.
Термостата на хладилника е на степен почти 2 от 6 възможни. Така е записано в #3.
Температурата е такава заради настройката на термостата. След като изключва значи достига градусите на, които е настроен.
Изобщо няма значение, при положение, че работи 2 часа.
Измерено е пространството,което се заскрежава.
Да речем,че във вертикална посока имам 87-88 см височина. Това е от началото на дренажните улеи до горният ъгъл на вътрешната част на отделението за охлаждане.От тия сантиметри, 46-47 см се заскрежават. Като заскрежената площ е равномерна,няма празни места.
Оно, не съм техническо лице, та няма да ти казвам какво да правиш, а какво бих направил аз. При тези "симптоми"- бих извикал техник, защото: не е нормално да работи 2 часа (и то не е при първоначално пускане на нов и неработил хладилник) и да е +5 градуса в хладилната камера, а в стаята ти е 20 градуса, както и после да не работи 2 часа; не е нормално да прави прозрачна буца лед- това си е чиста водица, която е замръзнала, а не скреж; едва ли изпарителят в хладилната е само на 40 сантиметра разположен, при тази голяма хладилна камера; не е нормално "входящата" тръба да е 30 градуса.
Все пак първо бих му отделил един ден, като му забия по една сонда в хладилната и фризерната камера, за да следя температурата и бих си поиграл да му направя един по нормален режим на работа, защото не съм сигурен, че след тези 2+ часа ОФФ- да не се е качила температурата и да му трябва повече време работа, за да я свали. Ако това даде резултат (силно ме съмнява)- бих сменил термостата; ако ли не- техник, за да търси причината дали е пропуск, запушване или компресор.
Значи,вчера като мерих температурите,в края на цикъла ''off''' температурата в хладилната част беше между плюс 5 и плюс 6. В края на работният цикъл беше плюс 5.
Не съм мерил във фризерната част каква е температурата в края на "off"'.
Само да добавя ,хладилният агент е R600.
Последното развитие на нещата.
Дойде днес техник. Бях го предупредил какво е положението на нещата.
Още като погледна и каза- няма смисъл да се ремонтира. Причините- изолацията е повредена,като вече отива и към фризерната част.Тоест,не е само на гърба на хладилника,но и към едната му страна.Трябвало е още в началото да се реагира,докато е малко ледът да се отстрани щетата.
Не е засичал нито работата на компресора,нито е обръщал внимание на термостата. Само каза-може и да смениш термостата,но едва ли ще стане по-добре.
И това е общо взето.