Интересувам се какъв е критерият за размразяване на домашния хладилник - имам такъв с хладилна част около 160 литра и фризерна част около 60 литра с общ компресор. Марка "Горене", на около 10год. Ясно е, че е стар, но още работи. Как става регулирането на температурата в хладилната и фризерна част след като терморегулаторът е с един осезател дълъг и той влиза отстрани на хладилната част неясно за мен къде точно. А там е пластмасовата стена, която е термоизолираща и осезателят как реагира на тепературата? Другият въпрос е какъв е критерият кога да започне размразаването на задната стена на хлад.част - тя често се покрива с тънък слой лед и как става това размразяване - чрез допълнителен нагревател или как? При мен изглежда е нагревател, защото засякох, че за кратък период консумираният ток скача на около 4,5 ампера и после се връща на нормалните около 0,37А. Опитах се да задам тези въпроси на един техник, а той ме изгледа като извънземен и рече "малка ми е заплатата, за да знам толкоз"! Не мога да си представя, че ще ремонтирам една техника и ще си изкарвам хляба с това и няма да знам основните принципи и механизми по нея. Така, че ако някой е наясно, моля да сподели.