------------------------------------------Списък на местата, подходящи за къмпиране: --------------------------------------------
- къмпинг Топола. Това е между Балчик и Каварна, на територията на бившият комплекс на СБА. Ходих на място, но нямаше кой да ми отговори на въпросите за цени и т.н. Изглежда запуснато, може би защото сезона не е започнал. Има доста каравани там, безлюдни, старички, вероятно постоянно си седят там. Хубавото е че плажа е на метри, има хубав малък залив. Общата баня и WC отдалеко изглеждаха в окаяно положение. Може пък и да ги стегнат нещата нататък.
- къмпинг Албена. Плажа е на около 10 минути пеша. За каравана, с осигурен ток за нея, ползване на баня и WC - 20 лв за ден. Има и много двуетажни бунгала - луксозни. Разгледах едно - за 6 човека е, изпипано, с барплотове, трапезарии и т.н., но с цена над 150 лв на ден. Има и добре изглеждащ ресторант с голяма тераса в къмпинга, магазини и т.н.
Къмпинга е в резерват Балтата, наблизо тече река Батова, в гора (лонгозна), така че комарите още отсега бяха стръвни, а като настъпи сезона - сигурно късат парчета плът
- къмпинг Лагуна - намира се малко преди Златни Пясъци, като се идва откъм Албена. Пътят до къмпинга е стръмен и тесен, вътре в него също нещо не ми допадна разположението на местата. Както и че е на стръмен баир, така че пътят, който обикаля из къмпинга също е стръмен. Цените - 20 лв за каравана, 6 за палатка, отделно по 6 лв на човек. Аз лично не бих отишъл там с каравана.
- къмпинг Рай. Намира се до устието на Камчия. Там проучих нещата само по телефона. За каравана с двама човека цената е 15 лв на ден, с ползване на баня и WC в бунгало. Имало заведения, детска площадка, плажа бил на 50 метра.
За къмпингите на юг не съм проверявал още как са нещата. Нека който има впечатления за къмпингите в България - да ги сподели. Интересни и много удобни били къмпингите в Гърция, но за тях може би ще отворим отделна тема.