Страница 2 от 14 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 210

На къмпинг

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #16

    Re: На къмпинг

    Здравей ditone и добре дошъл във форума!

    На къмпинг Юг до Китен и аз съм ходил 2 лета, но тогава бях в бунгалата на Планинцов. Затова не съм ползвал общите бани в къмпинга, но изглеждаха зле отвън. Радвам се, че са ги оправили - къмпинга е на хубаво място, хубав плаж, спокойно и ако малко подобрят инфраструктурата - няма да има цена!
    Тази "бетонна конструкция" - хотелският комплекс още го строяха тогава, не беше завършен. Вярно е че поразваля нещата - защото човек отива на къмпинг именно заради природата и "дивото", и такава сграда стои като грозна кръпка. Дано да се ограничат само с това, иначе ще престане да бъде къмпинг.

    За каравана - да, трябва да имаш категория Е за да теглиш нещо над 750 кг. Аз все още си карам нелегално без нея, но мисля да отида до ДАИ и да видя как стоят нещата с получаването и. Май се решават пак листовки и те пускат на полигон на заден ход с ремарке. В началото е малко стряскащо - ти въртиш волана едно, караваната обаче си мисли друго и заминава в друга посока, но се свиква и научава - въпрос на практика.

    А за избора на каравана - можеш да последваш моят пример, да отидеш до Германия и оттам да си купиш. Зависи и какво търсиш. Но като цяло от там можеш да си вземеш по-нова и за по-малко пари отколкото от тук. И ще знаеш, че няма да има нещо магарено и побългарявано по нея. Немеца - собственик на автокъща, продаващ предимно каравани беше професионалист по въпроса за тях, и също така достатъчно почтен да ми посочи един дребен козметичен дефект на стената вътре в един от шкафовете. Нещо, което даже нямаше и да ми направи впечатление - толкова е дребно. А преди това говорих тук с някои продаващи каравани - думите им винаги са, че караваните им са перфектни. И когато почвам да питам за това-онова - оказва се че или не знаят нещо си дали работело, или липсвала примерно касетката за тоалетната, което било "нищо работа", или няма газови бутилки, пипсвал резервоара за водата и т.н.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #17

    Re: На къмпинг

    Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    За каравана - да, трябва да имаш категория Е за да теглиш нещо над 750 кг. Аз все още си карам нелегално без нея, но мисля да отида до ДАИ и да видя как стоят нещата с получаването и. Май се решават пак листовки и те пускат на полигон на заден ход с ремарке. В началото е малко стряскащо - ти въртиш волана едно, караваната обаче си мисли друго и заминава в друга посока, но се свиква и научава - въпрос на практика.
    Освен да си купиш книжката -няма друг начин - минаваш си по реда.
    Относно карането назад - гледай катодаваш назад и въртиш наляво или надясно , да не изпускаш от поглед задницата на колата и носът на караваната и се кара по- лесно. А то с ремарке е ясно че като дадеш на ляво - караваната или ремаркето отива на дясно.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    91
    #18

    Re: На къмпинг

    Здравейте караванаджиите!
    И аз съм такъв. Моята каравана е малка - 600 кг. без багажа, но си има всичко - Bayerland Sprinter. Влача я с Mitsubishi Padjero Sport, та като я помъкна джипът не я усеща и сякаш ми е сърдит, че му подценявам възможностите, даже влачейки караваната ми гори по-малко, тъй като с нея карам по-бавно (60-80, на магистрала 100-110км/ч).
    Купих си нарочно малка каравана, тъй като мразя "гмежта человеческа", и гледам все да съм далеч от хората! Не че съм асоциален тип - напротив много съм контактен и едно от любимите ми занимания ми е да се смея и веселя с приятели, но при всички случаи е по-добре наоколо да няма ревящи дечурлига, крещящи майки, недо...... съпруги, нахални домашни любимци, и най-вече дразнеща музика, особено чалга!
    Гледам снимките на Руменовата каравана - браво - видно е че се гордее с нея, много е хубава, и аз му завиждам, с бяла завист разбира се, но като си помисля, че ако аз трябва да влача този "апартамент" и то с лека кола, няма да мога да изляза от асфалта, камо ли да отида до местата, които харесвам.
    Та в тази връзка - може ли някой да ми препоръча място (не къмпинг, а място) на морето за летуване с каравана, обаче отговарящо на следните условия: 1. плажът да е приличен и в непосредствена близост; 2.да няма хора, или поне да са малко; 3.наблизо да има водоизточник (поне вода за миене, не за пиене)?! Бих бил много благодарен за такава информация!!!

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #19

    Re: На къмпинг

    Цитат Първоначално публикувано от varchev
    ....Та в тази връзка - може ли някой да ми препоръча място (не къмпинг, а място) на морето за летуване с каравана, обаче отговарящо на следните условия: 1. плажът да е приличен и в непосредствена близост; 2.да няма хора, или поне да са малко; 3.наблизо да има водоизточник (поне вода за миене, не за пиене)?! Бих бил много благодарен за такава информация!!!
    Ооох, то ако и аз знаех такова място - къмпинг не ми трябва
    Водата е проблема - на ден за двама души трябват едно поне 50-80 литра за домакинството, къпане, при икономично ползване. С тока аз лично нямам проблеми - имам си генератор 2 KW, както и акумулатори.

    За такова място каквото търсиш трябва нисък бряг. Това значи на юг. Сякаш между Приморско и Китен брега е нисък, плажа наблизо, остава и проблема с водата да се реши.

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    839
    #20

    Re: На къмпинг

    Къмпинг Космос ( около село Крапец ) . Има и вода и ток - поне миналото лято работеше . Нисък бряг наличие на вода и ток , както и спокойстие . Най-много да има повечко румънци за уикендите понеже им харесва там ( с каравани , палатки и т.н. )

    Може да се отиде както на къмпинга така и малко по на север от него към дуранкулашкото блато ( езеро ) .

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #21

    Re: На къмпинг

    Nikolin, благодаря за тази информация.
    Всъщност Varchev пита за нещо друго, което е интересно и за мен: някаде в близост до плаж, но не и в къмпинг, да има място, където може да се паркира каравана, а в същото време наблизо да има вода със свободен достъп откъдето с туби си пълниш вода и носиш до караваната. Което изключва разстояния до водата по големи от 100 - 150 метра, защото от почивка ще се превърне в боди билдинг

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    839
    #22

    Re: На къмпинг

    днес бях на плаж на шабленското крайбрежие , малко след фара на Шабла близко до някаква резиденция . Точно до нас беше спряна каравана ( с 3 готини кученца- мопс , лабрадор и .. ) . Брегът е нисък , има наличие на вода наблизо и е идеално за почивка . Е , за тока хората бяха си докарали мисля генератор ( но не съм много сигурен ).

  10. cvb
    cvb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    281
    #23

    Re: На къмпинг

    Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    @roumen68 като ти говорех за метан , ти ми се смееше !!!
    шегичка де

    Бих ти препоръчал Банско , до връз Зараница - уникално място.

    Аз имам малко да обработя снимки и ще постна поредния си пътепис който направих със семейството до Видин.
    не знаех,че ще идваш насам- бих ти предложил къмпинг`нора пизанти`ако го има още де...до панаира е...

  11. Novice
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    2
    #24

    Re: На къмпинг

    Здравейта всички. Преди отпуска се опитвам да наваксам с работата и влизам по-рядко. Мерси за всички съвети от roumen68. Явно ще се ходи до Германия или Холандия. Моля, дайте някой сайт, че аз влизам само в Molbile.de и нещо не ми се получава. Лошото е, че времето ми накъся и май за каравана ще ходя в края на лятото. Ще гледам да сколасам до 15 юли, ама не съм сигурен че ще успея. Но пък си остава като за последно да направя една палатка със семейството и от догодина - каравана, морето и ние на него... Искам да попитам, чувал ли е някой за нов закон в Европейския съюз, по силата на който, всички каравани по Европейските пътища от 1-ви септември трябва да са с два моста, т.е. с четири колела? Аз съм от Търново и тук доста се говори за нещо такова. Ако някой има сигурна информация, ще съм много благодарен.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #25

    Re: На къмпинг

    Ditone, отговарям ти в темата за караваните, за да не разводним темата за къмпинга.
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg300567

  13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #26

    Re: На къмпинг

    Varchev, твоят пост беше преместен в темата "Каравани". Не че не са близки теми, но все пак малко ред да има
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg300581

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #27

    Re: На къмпинг

    През уикенда отидох на къмпинг Юг, който се намира на около 3 км южно от Китен, преди Лозенец. Там съм бил на почивка на бунгала през 2005-та и 2006-та. Макар и бунгалата да бяха доста мизерни - мястото е хубаво. Какво удоволствие е да си пиеш рано сутрин кафето или да направиш една дълга лежерна вечеря на верандата на 100-тина метра от морето. Ухание на рози от цветята в градинките пред бунгалата, примесено с мириса на море. Тишина, спокойствие, часовника го забравяш как изглежда. Дебела сянка от старите дървета пази прохлада. Никаква тераса на 5-звезден хотел, та ако ще да е с джакузи на терасата не може да замени чудната атмосфера от веранда с градина и димящо барбекю.


    Бунгалата през 2005-та

    Сега няма и помен от това нещо. В лявата част на къмпинга, където бяха тези бунгала - няма ги нито тях, нито горичката от стари дървета. Вместо тях се вижда огромна терасовидна строителна площадка на поредното бетонно чудо на родният туризъм. Пътувайки от Варна, през Бургас до Китен - видях нови и нови ужасяващи картини на безвкусни, кичозни и претенциозни бетонни чудовища вече и на малкото места, които миналата година не бяха застроени. Тези предприемачи не знаят ли простата истина, че ако в един бизнес има свръх предлагане - няма печалба? Защо продължават да строят, след като легловата база по морето сигурно вече може без напън да поеме населението на цяла източна Европа? Даже и да има кандидат туристи за всяка от тези бетонни килийки - нито капацитета на аерогарите във Варна и Бургас отговаря на този размах, нито инфраструктурата като пътища, пречиствателни станции и т.н. То че ще има фалити - ще има, но те няма да върнат съсипаната природа.


    В дъното на снимката се вижда част от терасовидната строителна площадка с размерите на стадион

    Сега вече е останала само дясната част от къмпинга, като отпред е комплекса Морско Конче, минава се зад него и по един разбит път се стига до една неравна поляна - мястото за каравани. Веднага се запитах - защо поляната трябва да е неравна и така неугледна, а между пътя и поляната да има такава денивелация, сякаш караваните се теглят от трактори, а не от леки автомобили. Иначе поляната би имала хубава гледка към морето - нависочко е, от там имаш избор за ходене на 2 плажа, които се виждат - единият е този пред Морско Конче, другият - вдясно. Но гледката се обърква от 30-годишните каравани, целогодишно паркирани на "първа линия", които закриват гледката към морето, а хаотичната им подредба и допотопната им възраст дават атмосферата на латиноамериканско гето.



    Ток и вода има за караваните, но е доста мизерно направено - на споменатата полянка имаше на 2 места, от които излизаха лъчите на разноцветни кабели и маркучи във всички посоки. Контактите за тока бяха на открито ръждиво табло, от което предполагам при силен дъжд хвърчат фойерверки и пушеци. За водата - не си ли носиш със себе си 1/2" преходник към маркуча си - буквално оставаш на сухо. Както се случи с мен.

    Там намерих горещи поклонници на този къмпинг, които почти през целият летен сезон си живеят там. Имат форцелти - палатки специално за каравани, където си прекарват повечето време, когато не са на плажа. В караваните - само за спането. Пред една от караваните под навес, на дървен подиум видях голям хладилник, готварска печка и още бяла техника, но не бях сигурен - съдомиялна машина или пералня беше това.
    Та поклонниците на този къмпинг го харесват, защото е останал единственият "див" къмпинг. Въпреки съседството с Морско конче и застрашителните изкопи на новият комплекс. Заведения там няма. През нощтта е тихо. Но комарите са нещо ужасно - на плътни облаци. За къмпинги със заведения, магазини, по добри условия, където било и по цивилизовано ми препоръчаха Арапя, Лозенец, Смокиня, Каваците, Веселие.

    Цените за къмпинга не са високи - 7 лв за каравана, 6 лв за възрастен и 2 лв за дете на ден.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    91
    #28

    Re: На къмпинг

    Румене-е, хич не съм ентусиазиран от това, което показваш! Не съм съгласен и, че цените са ниски - в смисъл за това което се предлага. Ако събера тези цени за цялото си семейство ще се получи сума от 31 лева, защото децата ми вече са големи и едва ли ще минат за деца. Та за тази сума мога да си наема двустайно бунгало (е, от соцвремената, разбира се) с баня, тоалетна, антре и голяма веранда, и това на сравнително спокойно място - например в Ахтопол - така летуваме вече 5-6 години.
    Миналата седмица бях в София и има едно магазинче за акцесоари за каравани до Практикера в Дружба, та ходих да си накупя някои неща за караваната - химикали за тоалетната, резервна помпа за мивките и т.н. Невероятно на толкова малко място колко нещица могат да се съберат - оригинални газови бутилки, бойлери за каравани, сгъваеми шкафове и гардероби, химически тоалетни и хиляди други джаджи. Та мисълта ми беше, че заедно с покупките ми дадоха и нов каталог за всички възможни акцесоари на Детлефс. В каталога имаше и снимки на специални къмпинги за каравани и кемпери в Австрия, Холандия, Швейцария, Германия. Всички места са на първа линия или най-много на две линии до езерото, реката или там съответното забележително място. Самите места за каравани са от поддържана трева, а между тях - алеи от бяла сипица. За сетен път съжалих, че съм останал в България! Е, не, че ще ходя вече някъде (на 46 съм), ама защо да нямаме такива места и ние, бе, пък нека пребиваването да струва и повече!
    Казано под секрет, за август съм хвърлил око на Болата до Калиакра. Там не е къмпинг, а плаж доколкото знам, има езеро, чадъри и "капанче", и като гледам снимки от там, виждам, че има няколко отлични места за каравани. Предполагам, че още не е обсебено от "бетоните", тъй като е било бивша военна зона. Наоколо, доколкото разучих, има още няколко такива места. Ако някой знае повече подробности - моля да ги сподели !

  17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #29

    Re: На къмпинг

    Прав си Varchev, и аз не бях очарован от дивотията в този къмпинг. Иначе на входа го направили както трябва - автоматична бариера, модерен павилион за рецепцията и охраната. Казваш си на входа - браво, вътре трябва да е за 6. Ама то целият фасон бил заради Морско конче и до него всичко е изпипано. И после къмпинга е гето.
    Написах че нямало заведения. Всъщност може да се ходи в заведенията в комплекса, който е на 50-100 метра от края на поляната за караваните.
    Прав си и че е скъпо за това което получаваш. За едни ток и вода само, защото за друго не са си мръднали и пръста.

    За чужбина: от това, което виждам по сайтовете е, че излиза около 2 пъти по скъпо оттук - към 30 евро/ден. Но за това получаваш бани и тоалетни на нивото на луксозен хотел, перални, хладилници, места за гладене с ютии, сушилни за дрехи, сауни, басейни, анимация за децата, клуб с ТВ. Местата за каравани са по 100 или 150 кв. м. като са отделени едно от друго с високи декоративни насаждения, които дават някаква идея за уединение както и пазят завет. Свързванията включват ток, вода, канал, газ, кабелна ТВ, W-LAN. Даже няма какво да се споменава, че всичко е красиво, спретнато и подредено. И на фона на това като си помислиш за какво даваш половината от тези 30 евро тук - да ти се доплаче.

    За Болата - да, хубаво е там, тих залив. Но пътят е доста стръмен, така че не е за каравана, освен ако не си с джип с 4 литров мотор.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    91
    #30

    Re: На къмпинг

    Стръмният път изобщо не ме бърка - както писах някъде по-назад - караваната ми е малка, а джипът ми е Mitsubishi Pajero Sport, така, че тегли караваната като сламка, стига да няма голям страничен наклон, че мога да я загубя.
    Дали някой може да каже нещо за къмпингите около Шкорпиловци - чувам, че били запуснати, но пък затова по-спокойни, и все пак къмпинги с ток и вода.
    От няколко години имам една идея - да вляза в Турция през Малко Търново и от там да свия в ляво до турското черноморие. Гледам по картите, че тям няма курорти, а само малки населени места - сигурен съм, че плажовете са разкошни и няма никаква навалица! Дали някой знае нещо за този район?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 14 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 8
    Последно: 28-05-12, 04:17
  2. Къмпинг "ЕКЗОТИКА" (между Кранево и Албена)
    От roumen68 във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 6
    Последно: 02-08-10, 22:31
  3. Информация за къмпинг Добруджа - Шабла?
    От kod във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 17
    Последно: 30-06-09, 11:31
  4. Отговори: 4
    Последно: 18-05-09, 23:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе