Здравей ditone и добре дошъл във форума!
На къмпинг Юг до Китен и аз съм ходил 2 лета, но тогава бях в бунгалата на Планинцов. Затова не съм ползвал общите бани в къмпинга, но изглеждаха зле отвън. Радвам се, че са ги оправили - къмпинга е на хубаво място, хубав плаж, спокойно и ако малко подобрят инфраструктурата - няма да има цена!
Тази "бетонна конструкция" - хотелският комплекс още го строяха тогава, не беше завършен. Вярно е че поразваля нещата - защото човек отива на къмпинг именно заради природата и "дивото", и такава сграда стои като грозна кръпка. Дано да се ограничат само с това, иначе ще престане да бъде къмпинг.
За каравана - да, трябва да имаш категория Е за да теглиш нещо над 750 кг. Аз все още си карам нелегално без нея, но мисля да отида до ДАИ и да видя как стоят нещата с получаването и. Май се решават пак листовки и те пускат на полигон на заден ход с ремарке. В началото е малко стряскащо - ти въртиш волана едно, караваната обаче си мисли друго и заминава в друга посока, но се свиква и научава - въпрос на практика.
А за избора на каравана - можеш да последваш моят пример, да отидеш до Германия и оттам да си купиш. Зависи и какво търсиш. Но като цяло от там можеш да си вземеш по-нова и за по-малко пари отколкото от тук. И ще знаеш, че няма да има нещо магарено и побългарявано по нея. Немеца - собственик на автокъща, продаващ предимно каравани беше професионалист по въпроса за тях, и също така достатъчно почтен да ми посочи един дребен козметичен дефект на стената вътре в един от шкафовете. Нещо, което даже нямаше и да ми направи впечатление - толкова е дребно. А преди това говорих тук с някои продаващи каравани - думите им винаги са, че караваните им са перфектни. И когато почвам да питам за това-онова - оказва се че или не знаят нещо си дали работело, или липсвала примерно касетката за тоалетната, което било "нищо работа", или няма газови бутилки, пипсвал резервоара за водата и т.н.