глобата е солена така че си струва да се задейства човек.ето линк към друг форум в който всичко е обяснено подробно. http://www.police.ba4ka.com/viewtopic.php?f=17&t=3537
глобата е солена така че си струва да се задейства човек.ето линк към друг форум в който всичко е обяснено подробно. http://www.police.ba4ka.com/viewtopic.php?f=17&t=3537
Мерси за тази информация! Това съвсем ми беше убягнало. Все пак последно има ли такса или не за София?Първоначално публикувано от marto68
//Добавено
Поразпитах КОС. Срока е удължен негласно. Всяка служба по места си има приемни дни. Отива се в приемен ден с копие от фактурата и копие на личната карта. Трябва да си знаете марката и номера на оръжието, модела и калибъра. Оръжието не се носи. Такси няма!
Всичко е хубаво , но когато сьм изгубил (затрил) фактурите на двата пищова ? Сега какво да правя - да ги хвьрля ли ? Посьветваѝте ме . Аааа..... и още един вьпрос . Като бракувам (изхвьрля) вече регистрирано орьжие , то трябва ли да го отписвам от КОС ?
Когато става дума за въздушно и газово оръжие няма проблем. В декларацията си пишеш, че нямаш фактура и това е. След регистрацията обаче, ако го бракуваш вероятно ще трябва да се унищожава по определен ред. А след продажба - да се подаде нова декларация с името на купувача. Трябва да се прочете внимателно закона. Иначе след продажба всички продавачи ще са в категорията "загупих" си пищова, а купувачите в категорията "Намерих го в храстите".Първоначално публикувано от vdsvicky
Може да пишеш, че ти е подарък. Подарък не се подарява с фактура А в КОС ще питаш, като го регистрираш какво се прави ако го изгубиш, продадеш и т.н.
Като гледам свободното си време , едва ли ще мога да ги регистрирам . Остава ...... като ме хванат , да кажа че сьм ги намерил в храстите .
В закона пише че въздушно оръжие на което дулната енергия не надвишава 24 джаула не е задължително да се регистрира , макар че чувам че всичко се регистрирало , като ме хванат с пушкалото ще им прочета какво пише , а пък си имам и заводски паспорт на пушката в който е измерена дулната енергия и тя е 23 джаула.
Абе то толкова недомислици има в този закон. Твоята пушка има паспорт, явно е маркова. Но има разни китайки, на които не пише даже калибъра, какво да говорим за мощност. Обаче тези твърде солени глоби ми подсказват, че това ще бъде начин за пълнене на бездънния бюджет и ще намерят начин да го сторят. Те и затова някои съветват да се регистрира всичко наред, че после докато докажеш, че нямаш сестра /пушката ти е под 24 джаула/ ще береш много ядове
Koга е буквално крайният срок, няма ли някакви отсрочки /примерно до края на годината/ ?
Буквално крайния срок беше до 17 септември тази година. Негласно се чува, че от КОС няма да те върнат или глобят ако отидеш сега, но ако имаш възможност първо се обади по телефона и питай в КОС-а на вашия град, мисля разбираш защоПървоначално публикувано от vynsente