... или кое/кога/защо, започва да се разваля на климатиците?
... или кое/кога/защо, започва да се разваля на климатиците?
Продавач/консултантка във офиса на изключитeлния вносител и дистрибутор за България на марката:
* GENERAL/Fujitsu General Ltd., Japan, на въпроса:
- Какво правя като потребител при дефектиране на климатика закупен от Вас след изтичане на гаранционния срок(3 години)?, ми отговори:
-Хвърляш го! Компресора струва към 1000лв., управлението и то толкова - така че ...!
Тая мадама направо ме хвърли в тъча, така ли е питам - ако има техници да кажат, моля. През три години, нов климатик ли ще се купува?
Трябва да си хич без късмет на третата година да ти замине компресора.по-добре вземи тошибата,имам я сьщата, нямам никакви проблеми с нея,дори и при -15градуса и мьгла.
На китайска марка машина след 5-тата година трябва да палиш всяка година по една свещичка,но това е за машини от преди 2-3 години.те от година на година стават все по-калпави,със все по-малки топлообменници.
Иначе ремонта на компресора на марков инвертор-различно.Ако е от официалния вносител на марката-м/у 300-1000лв.
Това е като фирмения сервиз на колите
При целогодишно ползуване, марковите машини си карат и по 10 години, че и повече, въпрос на късмет и поддръжка . При чайниците , след четвъртата-петата година /всеки следващ ден им е подарен/
Да вземеш да уточниш какво имаш впредвид под "марков" и "китайски"? И "марковите", дето са произведени в китай към кой вид спадат?Първоначално публикувано от rsvr
Абсолютно всеки в този форум отделил и 20 минути да прочете, знае кои са "марковите" климатици.Абсолютно тъпо е да влизаме в полемики кои са и кои не са!
Ако това не се е удовлетворителен отговор, ето друг:"Кафез" струващ 400-500 лева не е климатик....За това говори колегата!
Белите хора на 3 години нова кола си купуват, ти за един климатик ли ще се замисляш....
То едни хубави гуми за тази кола струват повече от един климатик и не могат да изкарат три години ама нейсеПървоначално публикувано от nebelservice
този въпрос за климатика и мен ме интересува, относо гумите на колата и кой са маркови , то мога да кажа че има гуми и гуми,коли и коли, но голяма част от марковите климатици също се правт в Китай ..а това гаранция ли е че сле 5г. няма да се държат по-начина по който и климатиците за 500-600 лв...ако е така за какво да се дават 2000 лв за "добра" машина
В едните и другите се влагат различни по качество материали и компоненти, използват се различни по качество машини и контролът на качеството е коренно различен.
Имам Хитачи което е на около 11г.,конвенционално,производство Малайзия и да чукна на дърво си работи още без проблеми.Аз съм си го купувал преди 11г.,не е втора употреба.
Маркови не маркови 3-5 години трябва да издаржът , при максимално натоварване без да спират.Или един пример ще ви дам 12 панасоник за 50 квадратни метра при постояна работа издържа 5 години. Ако беше оразмерен правилно сигорно при постояна работа щеше да издържи сигорно 10 години.При нормална работа много повече.За резервните части няма такива не се подържат,Просто вносителя си прави колко процента биха му дефектирали ,да кажем1 % на 10 000 заделя 10 броя за части и този 1% го вкарва в цвната на останалите.И много ясно 2000 лева климатика 1000 лева компресора и 1000лева електрониката останалото за скрап и е на печалба.