Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Bitcoin - неизбежната финансова революция

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jul 2017
    Мнения
    3
    #1

    Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Здравейте, добри хора!!! Предполагам всички от нас, в тази ситуация в България, мечтаят за финансова независимост и допълнителни доходи, а защо не и основни такива. Винаги съм имал нуждата да показвам на хората доброто, а пък ако можех и сам да им го направя - най-добре. Не се притеснявам да давам, защото аз се чувствам богат (нищо, че имам доход под средния), широко скроен съм и с отворено сърце към всички. Може би не всички ще го прочетат, със сигурност няма всички да го разберат, защото на самия мен ми беше страшно трудно за асимилиране, но който има интуиция ще се престраши да нагази по-дълбоко, а шансът да постигне мечтите си ще зависи изцяло от него и благоразположението на световните финансови пазари.

    Всичко започна преди 2 години (2015г.) когато съвсем случайно чух думата "биткойн", били някакви си електронни пари. До тук добре, но аз си имам дебитна карта и мога също електронно да се разплащам. Какво им бе толкова специалното на тези "биткойни" нямах никаква представа. Поразрових се в интернет и с дълбоко учудване разбрах, че 1 биткойн струва 460 лева - да, не 46 лева, не 4 лева, а 460. Недоумението вече беше пълно, объркването още по-голямо. Четях, четях - ставаше все по-сложно. Единственото, което тогава разбрах бе, че тези компютърни пари могат да се генерират от самите нас, но и това не разбирах как се случва. Да си правиш собствени пари - легитмни и ликвидни - ами, супер, щом са го измислили хората!

    За да разберете идеята на това, което Ви говоря най-добре прочетете ето това - Какво е Bitcoin? | Daniel Georgiev

    Това е фундамента, на който да стъпите, за да осмислите нещата и накъде отива светът.

    Тази статия ще ви позволи да нагазите в дълбокото, но не чак толкова - отново е сравнително опростена и мисля, че ще се разбере от по-широката аудитория - Какво е биткойн? - Hash.bg

    Впрочем, общо и двете статии се четат за 8 минути. Не си мислете, че ще ви карам да четете сложни анализи на компютърен език

    Та, да се върна на историята. Когато разбрах малко повече за този "биткойн" и нещата ми станаха поне мъничко по-ясни си казах, че трябва да се сдобия с поне едно такова. Добре, но 460 лева. Ами това тогава си беше половин средна заплата. Забележете, ако човек искаше да си закупи дори 0,1 биткойна, трябваше да си приготви скромната сума от 50 лева. Петдесет лева за колко - 0,1 биткойна. Не, че знаех какво ще правя с тях, но исках да ги имам. След като се реших на стъпката се сблъсках със следващия сложен проблем - тяхното съхранение. Тъй като това е виртуална валута, не можеше просто да си я сложа в джоба и да съм горд собственик на 0,1 биткойна. Тук идват и т.н. биткойн портфейли. Държа да отбележа, че нещата тук също не са толкова прости, но съм ви подготвил една сравнително опростена статия, която ми помогна и на мен при избора на портфейл за съхранение на електронните пари.

    Как да изберем подходящ биткойн порфтейл - Как да изберем подходящ биткойн портфейл - Hash.bg

    Как да си направя онлайн портфейл в BlockChain.info -
    Как да си направя онлайн портфейл в BlockChain.info? - Hash.bg

    Тези два изчерпателни наръчника ще Ви свършат необходимата работа при избора на крипто портфейл. Накрая е хубаво да знаете че, ако сте опитали да си създадете виртуален портфейл за крипто валути, той би трябвало да прилича на това:

    17P89YCmp6u3QCtyDzAjzRorEVUNC6ha55

    И за да съм докрай честен, ще си призная, че не си купих "биткойн". Както казах нещата бяха доста сложни към онзи момент и се отказах, а и парите ми се видяха много. Преди няколко седмици случайно отворих български сайт за търговия с крипто валути и какво да видя - тези умопомрачителни 460 лева за единица "биткойн" бяха станали 4040 лева. Да всеки може да сметне, че това са близо 10 пъти увеличение за 2 години и ако бях малко по-сериозен и настоятелен в любопитството относно този "биткойн"... Няма какво да говорим по-натам, човек се учи от грешките си.

    Ето и доказателство към моите твърдения - таблица в реално време за цената на биткойн-а:
    https://s.tradingview.com/widgetembe...NBASE%3ABTCUSD

    Връщам се на историята. На 19.07. 2017 с изумление видях, че цената на биткойн е около 4040 лева, а само 3 дни преди това на 16.07.2017г. е била около 3200 лева. Явно е имало някакви сътресения и тук идва моментът да кажа, че тази валута е силно волатилна, което означава, че цената е доста нестабилна на моменти. Няколко дни след достигнатата сума от 4040 лева (може би за около 4-5 дни), цената на биткойна бавно се покачи на 4700 лева и то трайно (пикът беше близо 5000 лева). Ако имах шанса (не, че го нямах преди 2 години когато сумата беше около 460 лева) да се срещна отново с биткойн-а в началото на юли и да видя, че и преди резкия спад от 16.07.2017г. биткойна е държал цена от близо 3000 долара (обърнете внимание, че става въпрос за долари), то със сигурност вече щях да се сдобия с някакво количество биткойни на цена от около 3200 лева. Какво да се прави - времевите обстоятелства са от критична важност.

    Цената към днешна дата е 4499.45 лева (в xchange.bg). Не знам за вас, но тази цена е меко казано непосилна за повечето от нас. Разбира се, всеки може да си закупи 0.0223 биткойна за цена от 100.43 лева, но дали има смисъл точно сега при тази крайно волатилна валута. Само и само, да кажеш "Аз имам биткойни и чакам да стана милионер". Надявам се, че ме разбирате какво искам да кажа - нека бъдем търпеливи, защото тя отново ще бележи спад, е със сигурност не до 460 лева (нивото от 2015г.), но спад ще има, бъдете убедени в това. Всеки сам ще вземе своето решение дали изобщо и евентуално колко биткойн-а да закупи.

    Навярно помните някогашните потенциални възможности за онлайн печелене на пари, и то най-често в долари. Беше доста трудно да успееш да натрупаш някаква сума, още повече да ти я изплатят. Е, сега пак има подобни сайтове (фосети), но с разликата, че вече събираме части от биткойни или по-точно казано - сатоши-та (Сатоши Накамото - бащата на биткойн-а). Сатошита-та най-просто казано представляват стотинките на биткойна. Интернет прелива от сайтове, които позволяват към вас да потекат безплатни сатошита. Много важно условие към тях е да се отсеят тези фосети, които реално ще ви преведат "заработеното" от Вас към вашия личен биткойн портфейл. Както по-горе казах, в момента цената на биткойн е висока - дали спекулативно или съвсем резонно, тя е висока. Регистрирането в няколко такива фосета за безплатни сатошита се оказва единствената успешна алтернатива за "трупане на богатства", докато не се получи отново някой срив в цената и всички ние да имаме възможността да направим инвестиция във времето.

    Аз лично се регистрирах в 10 фосета и да Ви призная, не е чак толкова трудно и невъзможно, човек да прави опити да се погрижи за себе си и за своето бъдеще. Който е имал опит със сайтове за онлайн правене на пари знае - кликане, кликане и пак кликане, но не е чак толкова сложно особено когато имаш благоразумието да имплементираш всичко това на смартфона си. Да, батерията и пръстите са единствените потърпевши. На всеки 10 минути, или на всеки час (зависи от сайта), отваряте съоветния фосет, вкарвате си кода на биткойн портфейла и с няколко клика сатошита-та идват към Вас. Ако сте сериозни и изълнителни, повярвайте ми ще постигнете целта си. От тези 10 фосета (може би най-сериозните за безплатни биткойни) за 3 (три) дни с труд, подплатен със симпатична доза упоритост, разбира се живота ми не се върти само около това, като тегля чертата се получава сумата от 18810 сатошита. Да, за (3 три) дни. Та, ако сметнем какво "богатство" съм натрупал - 18810 х 4499,45 лева = 85 (осемдесет и пет) стотинки Тези от Вас, които са прочели статиите знаят, че 1 биткойн = 100,000,000 сатоши-та. Та пак да преговорим 0,00018810 биткойн-а обърнати в лева са 85 (осемдесет и пет) стотинки. Тъй като курса на биткойн, както казахме е силно волативен, при хипотезата, че цената отново падне, сайтовете ще дават още повече сатоши-та (между другото именно това пише във всеки сайт) - абсолютен пазарен принцип. Има ли търсене, цената ще е по-висока (по-малко сатоши-та), няма ли търсене броя на безплатните сатоши-та ще е по-голям. Съответно, ако спадне цената, средната печалба от фосет ще се увеличи, което значи, че ако тези 18810 са спечелени на този висок курс, на по-нисък курс на биткойн спечелените сатоши-та ще са 20 000+ и нагоре. Хората, които са учили икономика се надявам, че са ме разбрали.

    Тези 85 стотинки може и да са нищо, но предполагам всички имаме навик да поглеждаме в бъдещето. Прочетете тази статия - https://www.xchange.bg/bg/novini/bit...-kraten-rastej . Тук се предвижда покачване на цената на биткойн до 2022г., а тя да е между 20 000 и 55 000 долара. Нека сметнем отново 0,00018810 х 55 000 долара = 10, 3 долара или 17 лева и 20 стотинки само за 3 (три) дни. Нека по-дребните душици да оставят инфлацията за сега и да прочетат възможността, която им се дава.

    Понеже аз съм рационален човек, който обича да живее опростено, Ви показвам как изглежда моя интернет експлорър на телефона. Никакви досадни сайтове за новини, клюки и глупости - просто 10 (десет) фосета, който избирам когато поискам (колкото по-често, толкова повече сатошита). Най добре е основната регистрация да бъде направена през компютър за по-бързо и удобно попълване, а после през телефона да синхронизирате регистрациите на фосетите.

    http://www.img-share.eu/f/images/398/fosetiWefx9Jz.jpg


    Ето го и списъка на т.н. биткойн фосети. Може да изберете един, няколко или всичките. Максималният брой е за препоръчване - повече "работа", но и повечко сатошита

    https://freebitco.in/ – сигурни 0,00000080 сатошита на час
    http://moobit.co.in/ – 7 сатошита за 5 минути, може и с натрупване да ги изтеглите на по-дълъг интервал от време
    BoomFaucet - bitcoin faucet! – преставлява игра с 10 нива, включва супер игри и колело на късмета
    FrogFaucet - bitcoin faucet! – представлява игра с 10 нива, включва супер игри и множители
    FieldOfBitcoin - free bitcoin faucet! – огромно поле подобно на mine sweeper, но без мини, а само сатошита и имате 3 опита да спечелите най-голям брой
    Please sign in / sign up | CarBitcoin.com - choose your car - get free bitcoins! – до 100 сатошита на всеки час + дневен бонус
    Time for Bitco - Get free Satoshi every 5 minutes. - около 45 сатошита на всеки 5 минути
    Please sign in / sign up | BagSatoshi.com - right way to get free bitcoins! – 40 сатошита на всеки 10 минути
    Please sign in / sign up | BagBitcoin.com - right way to get free bitcoins! - 39 сатошита на всеки 10 минути
    https://99bitcoins.com/bitcoin-faucet/ - 26 сатошита на всеки 5 минути

    Допълнителни фосети с добри количества сатошита на всеки час, но не напълно проверени:
    http://bitcoin-faucet.eu/
    http://best-free-faucet.eu/
    http://http://get-free-bitcoin.eu/
    https://bitcoinker.com/
    Home - Daily Free Bits - Win free Bitcoins daily!

    Това е от мен засега, надявам се да съм ви бил полезен и най-вече да сте ме разбрали. Ако някой се чувства обиден, ощетен или просто иска да обижда, няма проблем. Аз искрено прощавам на всички.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #2

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Ако разрешаваш бих попитал:
    Какъв е твоя интерес от реклама на фосетите? Не че нещо, но съм много скептично настроен към "виртуалния алтруизъм".

  4. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #3

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Ако разрешаваш бих попитал:
    Какъв е твоя интерес от реклама на фосетите? Не че нещо, но съм много скептично настроен към "виртуалния алтруизъм".
    Ами с референция портфейла му...

  5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #4

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Цитат Първоначално публикувано от eliteware Виж публикацията
    Здравейте, добри хора!!! Предполагам всички от нас, в тази ситуация в България, мечтаят за финансова независимост и допълнителни доходи, а защо не и основни такива. Винаги съм имал нуждата да показвам на хората доброто, а пък ако можех и сам да им го направя - най-добре. Не се притеснявам да давам, защото аз се чувствам богат (нищо, че имам доход под средния), широко скроен съм и с отворено сърце към всички.
    Абе, найш кво се сетих, що не отидеш на най-високо партийно ниво, директно при бай Тенесиста(оня със суджуците )и да го накараш с парите, които ежегодно прахосват(това са по няколко десетки милиона лева) за гардове, НСО, бронирани лимузини и охрана за него, за Цецко физкултурника, за Цецка, за Плевньо, за Пеевски, за Цацара и т.н, та с всички тези пари, вместо да ги хвърля за охрана на някакви шишковци, да вземе да построи няколко държавни ферми за копаене на биткойни с необлагаем ток. И с изкопаните от фермите биткойни да плаща пенсии на пенсионерите и бюджетите на общините. За няколко години ще станем по-богати от Швейцария.
    Не е ли гениална идеята ми?
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 27-07-17 в 01:44.

  6. Novice
    Тук е от
    Jul 2017
    Мнения
    3
    #5

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Абе, найш кво се сетих, що не отидеш на най-високо партийно ниво, директно при бай Тенесиста(оня със суджуците )и да го накараш с парите, които ежегодно прахосват(това са по няколко десетки милиона лева) за гардове, НСО, бронирани лимузини и охрана за него, за Цецко физкултурника, за Цецка, за Плевньо, за Пеевски, за Цацара и т.н, та с всички тези пари, вместо да ги хвърля за охрана на някакви шишковци, да вземе да построи няколко държавни ферми за копаене на биткойни с необлагаем ток. И с изкопаните от фермите биткойни да плаща пенсии на пенсионерите и бюджетите на общините. За няколко години ще станем по-богати от Швейцария.
    Не е ли гениална идеята ми?

    Идеята ти е перфектна, наиситна...ама мислиш ли, че някой от тези горе ще погледнат долу нас обикновените хорица...

    Наистина, отново съм честен, да бих имал полза ако станете мой реферали, но нали всички искаме да получим нещо от този живот...

    Нали може когато и аз направя, добро на някой и на мен да ми се върне нещо... и аз се боря за оцеляване в тази скапана България като всички...и аз семейство храня... друг е въпроса дали ще го храня биткойн хахах

  7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #6

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Преди няма и година, правих разплащане в биткойни.
    И в някакъв биткойн-портфейл все още имам някакво ресто от 20лв, но в биткойн по тогавашния курс малко над 600$.
    Сега трябва да са станали около 100лв, но трябва да намеря диска с порфейла.
    Единствената причина тогава да не купя повече биткойни (със спекулативна цел) е, че същия тоя диск потропваше неприятно и беше за смяна. Та отложих покупката за след смяната, а след смяната месец по-късно съм забравил за това.
    Общо взето ако решите да спекулирате с биткойни, трябва да се погрижите за добро съхранение на портфейла - не е трудно да се дублира на надежден външен носител. (Може дори да се разпечатят на хартия и да се сложат в метална каса, но след това стринговете ще трябва да бъдат въвеждани обратно - на ръка или с ОЦР - за да могат да бъдат ползвани)

    Доколкото си спомням, биткойните ги купих от ПИБ, като внесох парите (левовете) на касата на банката в местния клон.
    Имаше и други начини, маааалко по-евтини, но беше петък следобяд, пък аз исках да приключа бързо.

    Моята лична прогноза, е че хората по света интересуващи и спекулиращи с биткойн в близките пет-осем години ще нараснат поне 1000%, което ще изстреля курса нагоре с нови 1000%-1200% през тия години. Като разбира се, ще има и резки флуктуации надолу, което вече се е случвало поне един път, когато китайците казаха, че официално няма да подкрепят тази валута, а преди това даваха обратни сигнали дълго време.

    -------------------------------

    Това за което не е станало въпрос в досегашните постове е "bitcoin mining".
    Можете да потърсите в Гугъл какво значи това и как да изкарате някакви стотинки в случай, че така и така не си гасите компютрите.

    -------------------------------

    Цената на 1 биткойн през последния месец е била:
    10 Юли - 2584 USD (колкото беше преди един час)
    !!! 17 Юли - 1918 USD
    !!! 23 Юли - 2852 USD
    Днес - в момента е 2590 USD, като за последните 24 часа цената се е повишила с над 100USD

    --------------------------------

    Разработени са и други криптовалути и те "също са на пазара".
    Един голям примерен риск пред биткойн-валутата е
    "утре Китай казва, че китайската държавна банка ще извършва разплащания в криптовалута различна от биткойн".
    Такава новина би трябвало да накара спекулантите да почнат бързо да обръщат техните натрупани биткойни в другата криптовалута, което ще създаде резки промени в курсовете, като този на биткойните ще се понижи много.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 27-07-17 в 20:38.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #7

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    .......
    Това за което не естанало въпрос в досегашните постове е "bitcoin mining".
    Можете да потърсите в Гугъл какво значи това и как да изкарате някакви стотинки в случай, че така и така не си гасите компютрите.
    Стотинки се изкарват с фосетите. С копането може да се изкара много, но ако имаш нужната техника. Лошото е, че и "копачите" станаха много.

  10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #8

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    В днешно време, общо взето с "копането" можеш за една година да си изплатиш процесора на компютъра.

    ПП
    Междувременно намерих диска, пуснах го ... и в порфейла "намерих" 0,01808807BTC, което е около 77,80лв ... хех, хубаво ресто

  11. Novice
    Тук е от
    Jul 2017
    Мнения
    3
    #9

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Много интересно мислене...впрочем нищо странно, в едно интелигентно и начетено иказване...абсолютно и ЕТХ и ЛАЙТ- са в позиции за инвестиция
    да риска има...нооо...какво сега...и аз може би бих се замислил за алт койните...

  12. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    285
    #10

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Ех, не ядем доматите с колците. Дразня се че единствената ни тема във форума за биткойн е някаква рекламна пълна с реферал линкове.
    Ако ти се рискува - купи си 1 до n биткойна (или някоя друга крипто единица) и ги забрави за 5-10 години - може и да имаш нещо след тези години, може и да нямаш.
    Губиш си времето с тия фосети - от тях нищо не можеш да докараш.

  13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #11

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    За който се интересува
    https://www.bitcoin.com/getting-started
    И докато четете, не прескачайте това
    https://www.bitcoin.com/guides/your-...-bitcoin-fraud

    -----------------------------------------
    За последните четири дена, курса се е повишил с 240$
    сега е 2734$

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    May 2013
    Мнения
    91
    #12

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Аз разцъках един ден с тези биткойни. Не е за мен да натискам аппове и сайтове, за сатошита. Пък и не искат да ми ги приведът поради някакъв форк


    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

  16. Novice
    Тук е от
    Aug 2017
    Мнения
    1
    #13

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Цитат Първоначално публикувано от g2233 Виж публикацията
    Аз разцъках един ден с тези биткойни. Не е за мен да натискам аппове и сайтове, за сатошита. Пък и не искат да ми ги приведът поради някакъв форк


    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
    Ето повече инфо за форка:

    Какво е Bitcoin Cash: https://www.xchange.bg/bg/novini/kak...-li-razcepvane
    Кои борси и портфейли ще го поддържат: https://www.xchange.bg/bg/novini/koi...bitkoin-spisuk

  17. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #14

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Днешния курс е $4041.
    Ха, а онова мое ресто вече е станало на 121лв (на 27-Юли беше 77 лв, т.е. преди 17 дни)
    хе-хе, с това темпо на нарастване (50% за 17 дни), след 3-4 години ще си купя едно новичко Ауди А6

  18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #15

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Също толкова голяма е вероятността да пиеш една студена вода след 3-4 години

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Bookeen подготвя революция при електронните книги
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 1
    Последно: 18-02-11, 13:33
  2. Финансова криза
    От stekyman във форум Анкети
    Отговори: 52
    Последно: 03-07-10, 03:41
  3. Отговори: 12
    Последно: 26-02-10, 16:02
  4. Световна финансова криза
    От n8852 във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 06-03-09, 10:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе