понеже не съм се возил на софийското метро, изведнъж се зачудих какво казват на български като предупреждение за цепката между вагона и перона!
("Please mind the gap" дето му викат на англичански)
понеже не съм се возил на софийското метро, изведнъж се зачудих какво казват на български като предупреждение за цепката между вагона и перона!
("Please mind the gap" дето му викат на англичански)
Нищо. За забравен багаж дават телефонен номер да се обадиш. Табелите по пероните някакво недоразумение.
благодаря
винаги съм намирал това предупреждение за глупаво, но...
от друга страна софийското може да е толкова хубаво, че да няма такава цепка!![]()
Няма цепка, има жълта линия.
И съответно "моля не преминавайте ограничителната линия".
Метрото спира точно да моето жилище, но не го ползвам щото ми мирише на пот, пръдня, вагонно масло и други тежки миризми за моето изтънчено обоняние.
Но съм го ползал няколко пъти - точно колкото да се убедя, че не е за мен.
Чак пък толкова.
Май така си идват умирисани вагоните от производителя.![]()
"Цялата трета линия е с ново поколение системи за управление, автоматизация и безопасност. Като част от мерките за безопасност изграждаме и стъклени предпазни стени на пероните. Те се отварят автоматично при спиране на влаковете на местата, на които се отварят вратите на влаковете", допълва кметицата.
Няма я цепката (на втората снимка)
.
![]()
Преди време гледах една карта откъде точно минава и спира бъдещото метро през Гео Милев... някой можели да удари едно рамо?
И аз имам въпрос. Събирам жетони за метро. Какви жетони имаше в софийското метро?
Вчера се замислих като пусках кафе от автомат - на какъв принцип разпознава монетите - диаметър или тегло?
Навремето, като ходехме да играем на автоматите с игри (всъщност как се казват тези машини?) - можеше да се излъжат със сплескани 5ст (т.е. докарване до диаметъра на 5те), вместо белите 50ст.
ПП: 50ст в края на 80те не бяха малко за едно хлапе от крайния квартал
Освен Парадайс къде може да се намерят в София, но с класически игри?