Въпрос относно инвертор 12 -220v
Здравейте!
Сори,ако тук не е мястото,нека модератора премести питането или кажете къде да попитам.
Та,купих си инвертор 12 -220v/2000 w https://www.4allbg.com/image/cache/P...00-800x800.jpg
Да,знам, че е менте.като го закача към тягов акумулатор 12v-12ah и му сложа ват метър,без товар ми показва 261v .С минимален товар до около 20w напрежението не пада под 250v,доста е притеснително за лед крушки и телевизорче...
Когато,обаче,го включа към запалката на колата,си подържа без проблем 220/240v, без значение дали двигателят работи или не,правих няколко опита и все едно и също...
Използвам еднакъв товар (крушки жични и лед и или тв.).
Някакъв съвет или мнение..?
Дали заради слабият ампераж,на тяговият , големият инвертор компенсира липсата на сила с повишено напрежение?
Благодаря предварително за всеки компетентен отговор!
Отговор: Въпрос относно инвертор 12 -220v
Премери волтажа на акумулатора и волтажа на запалката, по-всяка вероятност този при акумулатора е по-висок и от там идва по-високия на изхода на инвертора.
Тоя инвертор мисля не е с чиста синусоида.
Затова поизлъгва уреда и показва така.
Мерил съм няколко други подобни и без товар показват толкова около 260V.
LED лампите са направени да изгарят и при 200V нарочно.
Нарочно ги карат на 28-30mA при допустими 20мА макс.
Имам лампа която бачка 54000 часа до момента. Аз съм я правил преди 12,5г., не помня на колко фиксирах тока мисля към 14mA.
Излъгана, прилича на трапец и уреда не я мери коректно.
Площта ѝ, може да е точна като за 220-230V, но уреда се излъгва, според метода на измерване.
Офф,ужас!сега висях в колата,при запален двигател,ватметъра показваше 270+v,при изгасен 230v с товар 10до60 w.ако показва вярно,ще изгоря телевизор или хладилник,ако мотора работи.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Bokobogdan
Със сигурност е модифицирана синусоида (каквото и да значи това
Това означава най-често на три стъпала за всяка полувълка. Лъже ти уреда 100%.
Сложи един неелектролитен кондензарор 4-5uF/400v паралелно на изхода и ще позаглади стръмните фронтове.
Вържи му една крушка с нажежаема жичка и тествай на изгасен и запален двигател, за да провериш дали се изменя интензитета на светлината.
Вариант, да си спокоен, е да вържеш един стабилизатор на напрежението между инвертора и консуматора.
Според мен тоя инвертор работи с константо усилване и с повишаване на входящото напрежение се повишава и изходящото.
Цитат:
Lupus
Това означава най-често на три стъпала за всяка полувълка. Лъже ти уреда 100%.
Сложи един неелектролитен кондензарор 4-5uF/400v паралелно на изхода и ще позаглади стръмните фронтове.
Благодаря за отговора,но съм доста скаран с електротехника,ще ми остане надеждата,че лъже уреда...сигурен съм,че сутринта и при работещ двигател и при изгасен,поддържаше 220/240v с жична и лед крушка
- - - - - - - - - -
Цитат:
Rakeem
Вържи му една крушка с нажежаема жичка и тествай на изгасен и запален двигател, за да провериш дали се изменя интензитета на светлината.
Вариант, да си спокоен, е да вържеш един стабилизатор на напрежението между инвертора и консуматора.
Според мен тоя инвертор работи с константо усилване и с повишаване на входящото напрежение се повишава и изходящото.
Благодаря за отговора!Точно така го пробвам,не мисля, че светлината се променя...
Не смея да го кажа на глас, ама мисля, че съвременен телевизор няма да изгори, както и съвременен компютър ... ама ти не ме слушай !
Цитат:
MitkoS
Не смея да го кажа на глас, ама мисля, че съвременен телевизор няма да изгори, както и съвременен компютър ... ама ти не ме слушай !
Пробвах един 40"тв,за 2-3м и си бачкаше,.консумираше 37w при 255v.то ясно, че няма да изгори веднага,ама...,малко ме успокоява факта, че не се чува,някой да си е изгорил уредите с подобен инвертор.дано не съм първият изревал
Цитат:
Bokobogdan
Пробвах един 40"тв,за 2-3м и си бачкаше,.консумираше 37w при 255v.то ясно, че няма да изгори веднага,ама...������,малко ме успокоява факта, че не се чува,някой да си е изгорил уредите с подобен инвертор.дано не съм първият изревал ������
Малка е вероятността да се повреди телевизора. Всички съвременни електроуреди са с инпулсно захранване и стабилизация на вторичните напрежения. Отделно те са и с раширен до 275V диапазон на заштанващото напрежение и варистор на входа, който да обира пиковете. Така че споко!:)
Цитат:
Bokobogdan
..........
Много мерси,за инфото!ще спя по-спокойно на Кара дере...
Дано написаното,от теб ,се отнася и за преносимите хладилници(компресорни,нови).още не съм купил,но това ще е следващото...
НЕ СЕ ОТНАСЯ!!!
Двигателите на компресорите искат чиста синосуида, без висши хармоници иначе преграват и изгарят. За там си трябва друг инвертор!!!