За да изгори има причина все пак. Ако е токов удар вече е проблем на електроразпределителното дружество.
За да изгори има причина все пак. Ако е токов удар вече е проблем на електроразпределителното дружество.
p1 изровил тема от незнам кога, изцвъкал се нея и ето я старата песен на нов глас.
p1 коя ти е фирмата и къде и с какво се занимава, за да знаем да не идваме ?
маняци може да съм касметлия но от 6 год.карам с две Осаки и не са замръзнали и хвърлят огън.Не съм им правил профилактики,не са дозареждани с фреон само им чистя филтрите като се сетя.единият модел е ъглов тип,другия е седна картина на вътр.тяло
![]()
[red] Следващия коментар не по темата или целящ да предизвика някой, ще бъде затрит а при повторна намеса на мод./ админ - ще бъде санкциониран.
Трети модератор / админ се намесва в тази тема - виждам че върви към коша.[/red]
Не купувайте климатици осака - те са ненадежни и обслужването е ужасно от дистрибуторът фирма "Еко комфорт 06" и "Еко-клима". Това го заявявам от личен опит. Не искам да описвам цялата история, но само да кажа че за нашият проблем с осака трябваше да пуснем жалба до Комисията за защита на потребителите.
Всъщност е добре да опишеш проблема-както в техническо естество,така и от страна на дистрибутора.Защото мнение от типа "те са ненадеждни" и т.н.е просто писане,поне за мен.
... особено пък след като мнението е написано 7 минути след регистрацията във форума...
Въййй, настръхнах, имам ги три парчока в къщи, закупени 2009- 2010 ( инверторни 12-ки ), но по стечение на обстоятелствата не съм ги ползвал сериозно, тъй като и стаите не се използваха тогава. Предния месец сложих употребявана колона 30-так на работа пак ОСАКА разбира се . Като се похвалих на монтажниците( от еко-клима, т.е. монтират само осаки ) че съм я взел мноо на сметка и още е в края на гаранцията си, единия се подсмихна злорадо " Ами те тъкмо толкова им държат компресорите - 2 години " ....Тази зима ще направя сефтето на всичките, ще стане интересно.
Питам се тогава защо наистина чувам от толкова много хора ( не по форумите ) че били корави машини, греели, не обледявали и т.н. . Или може би работата опира само до голям касмет.
На 30-така развих болтовете на външното тяло, погледнах компресора и не ми направи впечатление да пише някаква известна марка каквато горе един нарича САНИО, друг Панасоник, а в офисите на еко-клима Тошиба, а на капака н анякои модели пише само японска технология. Няма ли някой да разбули този мит, че много се спекулира с тази работа май.
Има наистина железни машини с търговска марка ОСАКА, но преди години.Правеха ги ГРЕЕ.Аз имам един такъв звяр - номерацията на ОСАКА е CH12SBP, иначе е модел на ГРЕЕ - ГРЕЕ 2000.Компресора е C-6RV73HOH на САНЬО, двуредов топлообменник, наистина работи прекрасно, сега е при бабата.Но това беше преди години и само някои модели.