Колега от другия форум имал проблеми с прозорец.бг. Слагам линк към темата там.
http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=5599
Колега от другия форум имал проблеми с прозорец.бг. Слагам линк към темата там.
http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=5599
И по-скъпо да поръчаш, пак ще ти правят същите номера.
Всички дограмаджии са един дол дренки. Със СТИЛПЛАСТ съм имал подобни главоболия.
Преди 2-3 г. не беше така но сега, с този бум на строителството са страшно ангажирани, и гледат да
угодят на по-едри поръчки. По-дребните кучета ги яли. Нали са ти взели капарото.
А пък да не забравяме че и те зависят от производителите и вносителите на профили и стъклопакети.
Аз имах подобен случай с едни редачи на паркет. Не са виновни хората , че не са ме виждали - около 2.00 и към 120 кг. та малко им обърках плановете , останаха си само с капарото - около 30-40 % от сумата и по живо по здраво - кой от къде е.
Първоначално публикувано от izwerga
Аз още малко и ще те стигна - и на дължина, и на ширина... и също като тебе много ги обичам "тея от поддръжката"...
Вече ми викат на галено "Иво Валяка"...
Онзи ден, една бабичка като ме видяла на минавам покрай тях и казала на другата: "Ииии, мари, най-после ще асфалтират наш'та улица, ма, Пенкееее..."![]()
![]()
Това как да го разбираме? Взели са ти 30-40% капаро, после са се шашнали от размерите ти и не са свършили никаква работа - само са си задържали капаротоПървоначално публикувано от izwerga
Ако е така...май не са те преблабланите...замисли се.
[offtopic]Иво, бате, не си станал голям...затлъстял си...бабите са говорели за това, че като минеш пак и напукаш асфалта с туловището си ще трябва да се преасфалтира. Горката Силвия...
Силве, ако много ти тежи, обаждай се да помагаме - приятел в нужда се познава...ти ще кажеш от каква помощ имаш нужда[/offtopic]
Това че си 2м ( и аз съм ) и си 120кг, не винаги е плашещо
Имаш ли си договор, какъвто ще да си - си с вързани ръце.
( а и голям и тежък човек много лошо пада от високо, също така и тежко )
Хм , каква е тази дума "капаро"
Докога в БГ ще плащаме за несвършена работа
...
"капаро" се взема за не може клиента да те върти на шиш .
Поръчал си е стоката , уточнени са параметрите и капарира. А не е като поръчал си е бяло примерно и после ти играе по нервите - ама искал жълто на червени точки и др. от този род и да се откаже . Взема се капаро понеже е България -тука уговорката само на думи не важи./ Важи само за познати надеждни хора, а те са голяма рядкост./
Понеже ми е ежедневие стока без капаро не поръчвам / няма да си я складирам у нас ./
Има го и обратния вариантПървоначално публикувано от kris11
. Пресен пример:
Една колежка си поръчва холова гарнитура - избира си модела, уточняват дамаската - тя съответно си капарира. Чака месец- обаждат и се да ди получи гарнитурата. Отива и гледа - модела малко променен (разбирай размерите), тапицерията - нищо общо с това което е поръчала - обяснението - ами другата свършила!!! И какво правим сега? Или взема това което не и харесва или губи капарото! С големи "кандърми" се съгласяват да я сменят (главно заради променените размери). Чака още месец - и накрая пак и носят нещо което не е сдамаска която си е избрала - тоя път са по-нагли - твърдят че така е поръчана.... е какво да ги правиш такива А? Капаро ли...може 300гр. амонит.![]()
По-добре поръчай при малка фирма - там където работи собственикът с някой-друг помагач. Ако ти е познат - най-добре. Сега при тоя бум в производството на дограма имам чувството, че "майсторите" ги наемат направо от улицата и ги пращат на монтаж, защото от производство още не разбират!![]()