Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #1

    Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    Евтиното излиза скъпо. Поредното доказателство е сагата с 200-те наши сънародници в Кушадасъ, Турция. Платили по 340 лв за 8 дни в 4-звезден all inclusive хотел. (Егати евтинията! У нас тези пари и за 3 дни няма да стигнат в подобен хотел!) Но турагенцията дължала 200 000 евро на хотела, така че ваучерите се оказали без покритие. И нашите спали 3 дни по паркове и на плажа.
    Ето видео: https://www.youtube.com/watch?v=AOM3G0dL7pE
    Забележете, как един от туристите се жалва, че платил един куп пари за да почива в луксозен хотел!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #2

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    Това, че някаква измамна п****ка дължи пари и се чуди кой да прекара за да си оправи борчовете не означава че турците са измамници. В Несебър от няколко години организират почивка в 4-звезден хотел в Анталия (всяка година са в различен хотел) - средата/краят на октомври, но надолу е топло по това време и спокойно може да се ходи на плаж. Цената по памет беше около 250$ някъде за десетина дена и включва ВСИЧКО - транспорт, спане, ядене по 3 пъти на ден до пръсване. Тръгват 3-4 автобуса и всяка година всички остават много доволни.

  4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #3

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    Мдам. Съгласен с Eddie. Само незапознат с реалните условия, ценовата политика и политиката на турската държава като цяло относно туристическия бизнес може да постне тази типично българска измама на български туроператор търсейки някаква сензация ли, какво ли? Още в далечната 1999г в този хотел http://www.clubhotelsera.com.tr/ извън сезона се нощуваше за 40 марки на база "всичко в цената" при поне една седмица престой. Срамното не е в това, че 200 българи били измамени, а в това, че доколкото разбирам от тук http://venitour-bg.com/ измамника продължава да развива дейност и вероятно ще развива и занапред - нещо което в една нормална държава няма как да се получи след този фал. Какво е наказанието за измама с цел облагодетелствуване в особенно големи размери? Или какво би се получило ако 60-70 мъже от групата вземат и се изредят на тази грозната по най-брутален начин...? Което и от двете да се случи - едва ли някой ще си помисли да направи отново така.

    Ето едно описание на случая от първа ръка:
    Аз по принцип не пиша в този форум, понеже съм от основните читатели, но това което ни се случва на мен, моето семейство и още 200-250 души в Кушадъсъ - Турция е просто невероятно... Още не мога да повярвам на каква наглост и измама са способни българските туроператори и по-точно ВЕНИ ТУР. Но нека да започна историята от начало.
    Пристигнахме в турския курорт в 10ч на 01.09.2008 сутринта и всичко изглеждаше прекрасно. В нашия хотел сме 50 души. Сложиха ни гривнички и всички радостно се запътиха към плажа - хотела ни е Омер Ризорт - Шарк Хотел. Не минаха и 2 часа и служителките от хотела дойдоха с ножички и най-безцеремонно ни изрязоха гривните под предлог, че има някакъв проблем. По-късно разбрахме че туроперетора ВЕНИ ТУР не е превела и стотинка за нашето пребиваване в курорта. Другата група от около 200 души трябвапе да се настанят в хотел Тусан, но уви не би. Цял ден чакахме нещо да се случи, някой да направи нещо, но надеждите ни бяха напразни. Вечерта - около 8 часа дойде представител на турската кореспондираща фирма Alin Tourist Service и ни казаха, че няма да бъдем настанени, понеже не са получили никакво плащане от страна на ВЕНИ ТУР. Техния шеф Озкан бей бил категоричен, че докато не видят парите няма да бъде настанен никой. Представете си само 250 души - малки деца, възрастни хора оставени като кучета. Но да продължа натам.
    След многочасови и многословни преговори турския туроператор се съгласи да вземат по 100 (сто) евро на човек като гаранция, за да ни настанят и след плащане от страна на ВЕНИ ТУР, ще ни бъдат възстановени. Оказа се че не всички хора имат пари. От другия хотел TUSAN, хората категорично са отказали да платят и след разправии и с полиция са изгонени от хотела. Милите хора са спали кой където завари. При нас, благодарение на милия управител се съгласиха да задържат паспортите на групата като залог и да ни настанят. От ВЕНИ ТУР ни обясниха че днес ще преведат пари и всичко ще се оправи, но до този момент няма никакво пристигнало уверение в това.
    Това е като филм, просто не мога да повярвам, че някой човек може така да се изгаври с толкова много хора, защото това е гавра.
    Тук в нашия хотел вече всички са загубили всякакви надежди, че ще има хепи енд, а другите хора в момента им уреждат автобуси за да ги върнат обратно в България.
    ... не знам, мислех си че сме надраснали тези неща, но явно измамници ще продължи да има.щ
    Малко дълго стана... но ще има и още...

    http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=327409.0
    малко повече от новините:
    http://news.bnt.bg/content/view/video/(news)/255418

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #4

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    ...Само незапознат с реалните условия, ценовата политика и политиката на турската държава като цяло относно туристическия бизнес може да постне тази типично българска измама на български туроператор търсейки някаква сензация ли, какво ли?...
    Не, не е сензация, това е коментар на новина. Забележи как в края на видеоматериала също предупреждават, че твърде изгодните или с много удивителни предложения за почивка винаги криели изненади. От друга страна те са платили още през април за почивка от 1-ви септември - първият ден в който падат цените след скъпите юли и август. Ясно е, че ако туроператора не е дължал тези пари - хората са си щели да почиват според очакваното.

    А от първа ръка знам, че вчера тези върнали се 50 човека на пожар са настанени в х-л Мирамар в Обзор, който е също all inclusive и там нещата са наистина за шестица (от личен опит, но не съм бил в турските all inclusive и не мога да сравнявам). В силният сезон там беше 110 лв на човек, сега през септември трябва да е по евтино, а и заради случая сигурно са предложили специални условия на злощастната група туристи.

    [img width=800 height=600]http://media.snimka.bg/0566/007386619-big.jpg[/img]

  6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #5

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    ...ядене по 3 пъти на ден до пръсване...
    Как е в турските all inclusive хотели въпросът със свинското месо? Предлага ли се?

  7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #6

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    моите впечатления са, че в ресторантите се предлага. не знам за курортите, но би ме учудило да няма.... религията е религия, но парите са пари, а комшиите в големите градове са надрастнали религиозната слепота на дядовците си

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #7

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    Така, говорих с участник от няколко години на въпросната ексурзия, била е 450лв за 12 дена, т.е. 10 нощувки и 2 дена път. Тая година пак организират, но вече ще е около 650лв - 5 дена в Мармарис, 5 дена в Кушадасъ и 2 дена път. Предполагам че увеличението на цената е от нашия туроператор, а не от турците. Тая цена от 250$ явно отнякъде другаде ми се е отпечатала в паметта.

    Свинско месо не са им предлагали никога - само чикън и фиш... За сметка на това, менюто винаги е било богато - и като количество, и като разнообразие.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #8

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    Свинско месо не са им предлагали никога - само чикън и фиш... За сметка на това, менюто винаги е било богато - и като количество, и като разнообразие.
    Има една категория хора, които чикън и с вилица не докосват, в това число съм и аз. Значи в турски хотел - само фиш? Мерси, не е за мен
    Иначе цените които споменаваш са наистина убийствено ниски. Тук не можем да ги стигнем. И как се получава това, при по-високият стандарт в Турция? Ниска печалба за сметка на голям оборот?
    А в Кипър (гръцката част) нашите цени спрямо техните са като в селска гостилница. Много е скъпо, и въпреки това е фрашкано с туристи, най вече англичани и немци - от платежоспособните. Вярно, туризмът им от много години е на високо ниво. Чувам лоши отзиви за гръцкият туризъм и за лошо отнощение от персонала, но кипърските гърци дават всичко от себе си клиента да остане доволен. Виждал съм как метр д'отела сяда на различни маси при туристите, разказва им вицове и се държи с тях като стар приятел от години. Тук така май не се прави.

  11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #9

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    пич, кипър е друга планета. стандартът там е нещо като швейцария+скандинавските държави . от няколко места съм получавал информация от първа ръка относно условия, цени, стандарт, заплати и т.н., и т.н. най-фрапираща беше за мен заплатата на един сисадмин (4К евро), който не знаел как се правят отделни volumes на архив и не знаел каква програма е Nero и какво прави

  12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #10

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    Свинско можеш да поръчаш само в по-скъпите ресторанти инкогнито ( на ушенцето на келнера ) щото в менюто го няма, по хотелите или на шведска маса в тях няма и няма да има. Но който много му се е дощяло, може да намери pork и то само в формата на филета и датски салами в големите молове като Мигрос и да си го яде удома. А цената боли Това ребърца, гърди, такива онакива забрави.

    Иначе моя коментар за случая: Тези Вени Тур трябва да са прекалили и то много за да може управата на 4 **** хотел да реши да направи цирк със стотици гости и така да си причини антиреклама in live. От друга страна туристите не са виновни за неуредиците между хотел-туроператор. Никой уважаван хотел няма да изрита гости и то в такова количество, ако това не е останало единственото което могат да направят за да накарат туроператора да плати събраните в аванс суми. А и няма как да е друго - пари които са събрани от името на хотела април, не са пристигнали септември и вероятно след многократни напомняния, факсове и срещи това е бил единствения изход. Та проблема не е в това дали едно нещо е било оферирано прекалено изгодно, а в това че няма контрол над туроператорите в каквато и да е форма.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #11

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    пич, кипър е друга планета. стандартът там е нещо като швейцария+скандинавските държави
    Така си е. Бил е английска колония до 60-те, все още си има английски военни бази там, движението е с десен волан като в UK, ел. контактите и щепселите са като в UK - с 3 щифта, 240VAC. Заведенията, които не са в национален стил, напомнят на английските. При сядане на клиент в ресторант - веднага му се сервира side plate с пакетиран пресен хляб и осолено краве масло (made in UK), още преди да си е избрал какво да поръча от менюто - отново бритиш стайл. На закуските почти задължително се сервират и любимите и типични за англичаните сладко от портокалови кори и фъстъчено масло. На банкнотите им (паундове) номинала им го пише и на английски. Клонове на английски банки, английски коли, автобуси и камиони (Layland). Английски стоки в магазините. Направо една малка Англия, но с безоблачно небе и температури често над 35C. С екзотиката на малък остров, интересни обичаи, чудесна кухня, бистро и спокойно море. E, как няма да ходят англичаните там, след като получават и високо качество за парите си.
    Любопитно е че много от висшите им кадри в туризма са следвали в нашите институти по международен туризъм - във Варна и Бургас (80-те, 90-те години). Връщат се там, задължително със съпруга - българка и веднага стават управители на хотели. Накратко, това което съм разбрал там - защо имат успешен туризъм, е че за кипъреца е въпрос на достойнство и чест да си свърши добре, бързо и точно работата. Не като тежко задължение, както се приема работата у нас...

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Свинско можеш да поръчаш само в по-скъпите ресторанти инкогнито ( на ушенцето на келнера ) щото в менюто го няма, по хотелите или на шведска маса в тях няма и няма да има. Но който много му се е дощяло, може да намери pork и то само в формата на филета и датски салами в големите молове като Мигрос и да си го яде удома. А цената боли Това ребърца, гърди, такива онакива забрави.
    Има резон да е скъпо. Все едно у нас да идват повече азиатци като туристи и само заради тях в ресторантите и суперите да има кучешко - разбира се че ще е скъпо

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Иначе моя коментар за случая: Тези Вени Тур трябва да са прекалили и то много за да може управата на 4 **** хотел да реши да направи цирк със стотици гости и така да си причини антиреклама in live.
    Последното, което научих е, че вече 130 от пострадалите нашенци били настанени в Мирамар, очаквали се още, може би всичките 200. Това било жест от страна на Вени Турс, защото у нас е по-скъпо и туроператора едва ли ще е на печалба в цялата тази каша.

    P.S. @Tommorow, кажи твоите впечатления за Малта - нали също е била английска колония. Подобни ли са нещата?

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #12

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    В Малта си е досущ същото. Автобусите са от 50-те на миналия Leyland, Bedford,Willys,AEC...невероятно възстановени и поддържани и с прекрасна возия. Англия присъства навсякъде. Всичко е древно и сякаш си в машината на времето. А като стана дума за времето - никой за никъде не бърза, невероятно спокоен и до болка скучен, но не много дълъг живот. Незнайно защо рака във всичките му форми сякаш е намерил пристан там. Непрекъснато ставаше дума за починали приятели, познати и просто беше безмислено да питаш от какво - cancer си беше по default. Носеше се слух, че това е благодарение на традиционното строителството допреди няколко десетки години, което е странно, не с тухли или със съвременно материали, а със специални машини режат някаква мека кремава скала на "тухлички" някъде 40х40х80см от които после директно правят домовете си -( не се пече или формова, а директно от земята на стената ) резултат - страшно прохладно вътре и много стабилна конструкция щото всяка от тези "тухлички" се вдига от минимум 2-ма души, но имало някакви токсични съставки дето бавно но методично съсипвало поколенията които живеели в нея...


  16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #13

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    В Малта си е досущ същото. Автобусите са от 50-те на миналия Leyland, Bedford,Willys,AEC...невероятно възстановени и поддържани и с прекрасна возия.
    Да, и в Кипър са старички, но запазени автобусите - също бяха Bedford. И защо ли е така - дали заради ограниченият избор на нови возила с десен волан?
    Иначе в Кипър имаше мания към огромните джипове. Тогава - Nissan Patrool, Mitsubishi Pajero. При равен като тепсия остров (е, с едно баирче наричано пресилено планина) докато натиснеш газта и трябва да натискаш спирачката, че си стигнал до другия край на острова
    Не бях чувал за този начин на строителство, нито за многото болни от рак, нито за подозренията към скалите като причинител в Малта. Азбеста - ОК, но някаква си скала...
    А в Кипър имаше още нещо характерно - хората бързо се състаряват. 25 годишен там изглежда като 32-3 и нагоре у нас. Дали от многото работа, дали от влажният и горещ климат. А уж говорят за чудесата на средиземноморието, на кухнята им, какво дълголетие давали, зехтина, виното, морските плодове и не знам какво си още...

  17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #14

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    По темата:
    От Вени Тур не са платили ни стотинка за настанените в Обзор българи, от утре ги карат да напускат хотела. Довечера ще има репортаж по bTV за случая.

  18. kod
    kod е на линия
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #15

    Re: Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.

    Сутринта видях един колега по телевизията пред офиса на лайнарите от туристическата агенция.
    Много тъпо... - един месец му надувах главата колко е приятно в Турция, а тя каква стана. Добре, че е един от най-спокойните хора, които познавам, та се държеше. Остави, провалената почивка, тези изроди не са организирали и обратен транспорт доколкото разбрах и едвам са се прибрали със собствени средства с прекачване през Истанбул.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Най-евтиното WIFI browser-че
    От xzone във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 26-09-10, 11:34
  2. Отговори: 8
    Последно: 15-06-10, 19:47
  3. Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор
    От hydrogenic във форум Електрическо отопление
    Отговори: 25
    Последно: 26-06-09, 17:41
  4. Отговори: 9
    Последно: 20-02-07, 07:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе