Резултати от 1 до 11 от общо 11

Магазин Сатекс Шумен

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Магазин Сатекс Шумен

Ето кратко описание на преживелиците ми с тази фирма:
    1. Избирам да си купя климатик FUJITSU ASYA09LCC с кредит по програмата за ехергийна ефективност.
    2. Вземам фактура за климатика (цена 1420 с монтажа).
    3. От банката превеждат парите на фирмата.
    Дотук добре.
    4. Чакам 11 дена да дойдат да монтират.
    5. Идват да монтират в 16:45 часа и ми носят климатик GENERAL ASHA09LCC. Вярно, че FUJITSU и GENERAL са едно и също,
    ама да ме бяха питали първо . В магазина им НЯМА изложени за продажба климатици GENERAL, евтин търговски трик, все пак
    FUJITSU е по-известна марка от GENERAL. Като си купувах климатика продавачката ме увери, че FUJITSU е японско производтсво (което както разбрах в последствие не е вярно). На монтирания ми климатик GENERAL си пише Made in P.R.C ( Китай).
    Относно монтажа:
    -- монтираха го за час и половина (по форумите пишат, че отнемало 3-4 часа), ама нали бързаха да си ходят.
    -- вакумираха за 7-8 минути (а трябва поне 15) едва след мое настояване -- отначало даже не си бяха свалили вакуум помпата.
    -- оказа се, че поне (ако не и двамата) единият от монтажниците не е чел инструкцията за монтиране на климатика. Този извод правя от следното: поисках при монтиране на външното тяло горният му край да е на нивото на подпрозоречната дъска, тъй като след това смятам да монтирам навес над тялото (изложението е източно и слънчето напича). Та тоя "майстор" ми каза "За кво ти е, то тялото си е прахово боядисано" и го монтира както на него му е удобно. В инструкцията за монтаж, намираща се в кашона за избор на място на външното тяло ясно пише: "(1) If possible, do not install the unit where it will be exposed to direct sunlight. (If necessary, install a blind that does not interfere with the air flow.)". Накратно на български: "Ако е възможно не го инсталирайте на място, изложено на пряка слънчева светлина. Ако е необходимо монтирайте blind (навес, покрив), който не пречи на въздушния поток."
    -- когато им казах, че НЕ искам да ми лепят на външното тяло грозен рекламен стикер на фирмата Сатекс, ми отговориха, че ако не ми залепят, гаранцията отпадало. Е, тогава вече запалих. Никъде в предоставената ми гаранционна карта няма такова условие. Предложих на монтажниците да я прочетат. Също така няма и условие в гаранционната карта за годишна профилактика (за която вземат 30 лева да ти изчистят филтрите).

Общо взето не съм доволен от тази фирма. Предпочетах я пред технотата, защото си мислех: те продават, те монтират, те са сервиза, трябва да е по-добре от това -- един продава, друг монтира.

След тези патила започнах да обръщам внимание на монтираните от тази фирма климатици. Вярно за Шумен не са никак малко на брой, ама какви изпълнения видях -- от отвора в стената за тръбите стърчи 1 метър ПВЦ тръба ф20 за конденза -- красота!
    Утре ще направя снимки и ще ги кача.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re: Магазин Сатекс Шумен

Ще има да вземаш, но 9-ка не се вакуумира 15 минути. Всички фирми слагат рекламен стикер. Защи си мислиш, че ти трябва да нямаш такъв стикер? При профилактика не се чистят филтрите освен ако ти самия на си ги изчистил, което е твое задължения. При източно изложение не ти трябват никакви навеси. Ако знаеш как шуми като капи вода върху него.

4. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Ще има да вземаш, но 9-ка не се вакуумира 15 минути. Всички фирми слагат рекламен стикер. Защи си мислиш, че ти трябва да нямаш такъв стикер? При профилактика не се чистят филтрите освен ако ти самия на си ги изчистил, което е твое задължения. При източно изложение не ти трябват никакви навеси. Ако знаеш как шуми като капи вода върху него.
    Извинявай ама аз ще реша дали да сложат стикер на моя климатик,иначе ще си идат.Изрично им забраних на работата лятото да го правят,това да не е стрелбище.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от mitko414
    ..........
    -- когато им казах, че НЕ искам да ми лепят на външното тяло грозен рекламен стикер на фирмата Сатекс, ми отговориха, че ако не ми залепят, гаранцията отпадало. Е, тогава вече запалих. Никъде в предоставената ми гаранционна карта няма такова условие. Предложих на монтажниците да я прочетат.
    ...........
    ..........
    Всички фирми слагат рекламен стикер. Защи си мислиш, че ти трябва да нямаш такъв стикер?
    ..........
    Не виждам никаква юридическа логика в обвързването на рекламния стикер с гаранционния сервиз!
    Кой и по какви закони може да ме задължи да ги рекламирам безплатно върху моя собственост?
    Това, че и други фирми го правели няма никаква правна сила. Лично мое право е да им разреша да го правят, ако съм доволен от тях или категорично да им забраня, ако аз реша така.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2003

И аз не бих си купил климатик, ако ми кажат че ще сложат лепенка. За това като купих моя, това беше и условието. Като не са съгласни има и други фирми, които да ми вземат парите. Платил съм си за климатика, не е на изплащане или лизинг и по никакъв начин не желая да ми се бъркат и по този начин да рекламират на мой гръб и моя собственост!

7. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Може и да сложат лепенка,за 100-200 лева всеки собственик би се съгласил
    Иначе това си е реклама,рекламата се плаща(особено добрата).

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2002

Клиентът винаги има право . Само че не и в България . Независимо дали ще тропа , дрънчи и т.н. и т.н , ако има възможност и не е против правилата на експлоатация ще ми го монтират както аз им кажа. На едни такива майстори има стояха инструментите 4 мес. у нас (около 3000 лв. струваха) докато не си оправят простотиите. Казвам един път , и следващия слизам в мазето , взимам една права лопата и ... им наливам мозък с нея.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Ще има да вземаш, но 9-ка не се вакуумира 15 минути.
    А за колко време трябва да се вакуумира 9-ката? Това за 15-те минути не съм ги измислил аз, ами го прочетох в installation manual-a, който беше в кашона с климатика.
    Всички фирми слагат рекламен стикер. Защи си мислиш, че ти трябва да нямаш такъв стикер?
    Не всички фирми слагат стикер. А аз си мисля, че безплатна реклама няма.
    При източно изложение не ти трябват никакви навеси. Ако знаеш как шуми като капи вода върху него.
    В събота вечерта имах възможността да се убедя в шума от дъжд и без навес. Не съм убеден, че с навес ще шуми повече. Но наистина ме караш за се замисля за необходимостта от навес.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

За лепенката сте прави - да го... от фирмата.
    За 15те минути - да, така пише, но и 7-8 са добре при 9ка (Юлиян го е намекнал). Други пишат - 10-15 минути.
    За задължителната профилактика - можеш да се придържаш към записаното в гаранционните условия. При някои фирми е задължителна, при други не, но е редно да го напишат!
    Колкото до марката - не веждам проблем, но е било твое право да ги върнеш, а ти съзнателно си се съгласил на замяната.
    При всички положения - честито и дано нямаш проблеми!

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Благодаря на всички за отговорите, особено на Echo и Julian.
    Много ми се иска по-бързо и в България да започнат да се спазват принципите на "добрата търговска практика".
    Имам в предвид, че клиентът не е длъжен да знае всички особености за дадена стока, а търговецът съвестно да го съветва да направи правилният избор и да не го „прецаква” по никакъв начин. Ако си спомняте Баш Майстора – „Аз ще му туря шапката”, също и за яйцата в мазилката.

13. PVV
    PVV е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

А на времето не слагахме ли етикети на контактите 220 v= Но за стикерите си прав Драгозе, намен също ми сложиха ,но го махнах макар че май не трябваше. Трябваше да го оставя да видят всички колко некадърно се монтира климатик.Дори тампони не трябвало да се слагат на крачетата на външното тяло.Сега поне гаргите ме заобикалят като включа климатика.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко е шумен SHARP AY/АЕ-XP9HR
    От wizli във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 37
    Последно: 08-11-12, 12:29
  2. шумен хард
    От tonivp във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 13-11-11, 09:34
  3. Проблем с шумен харддиск!
    От universum във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 05-09-08, 16:17
  4. Много шумен компютър
    От user25 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 19
    Последно: 01-02-08, 17:45
  5. Отговори: 2
    Последно: 30-01-03, 02:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе