Преди около година си купих проточен бойлер ТЕСИ. Още при монтажа прокапа предпазния клапан (при положение, че съм редуцурал налягането на около 4 бара). Занесох го в "сервизната база" (?), която се оказа местния сервиз за поправка на всякакви ел. уреди (бойлери, перални, печки...от всякакви марки). Та след чакане около месец се разбра, че такъв клапан не е необходим и смениха водосъдържателя с нов без такъв изход. Монтирам го аз отново преди около 2 месеца, за да го тествам, (истинската употреба щеше да е чак като ми монтират кухнята) и няма проблеми - нагрява, включва изключва и т.н. Сложиха ми новата кухня и пет дена след това прокапа през мембраната, която включва нагревателите. Добре, че не беше текло много и само первазите го отнесоха.... И естествено отново на сервиз. След половин месец се оказа, че винтовете притягащи фланеца са разхлабени (как са се разхлабили един бог знае). Взех си го аз и в момента съм го монтирал, но понеже съм си направил успоредна инсталация с нормален бойлер сега съм му спрял крановете и едва ли ще му гласувам доверие и да го оставя спокойно. Някъде четох, че имат жесток контрол на качеството, ако на това му казват контрол... ТРАГЕДИЯ !!!
А и между другото една проста 3-киловатова "Юнга" нагрява доста повече. Абсолютно съм разочарован от екплоатационните му способности, а уж е 7KW.
И последно каквито са проточните бойлери, най-вероятно такива са и останалите им продукти - БОКЛУЦИ