Нека да споделя опит и аз. Купих си преди време от гет.бг телефон, който беше на най добрата за модела си цена. Разбира се най - добра цена означава, че телефона е разкодиран, което понякога води до различни проблеми. Специално с този телефон нямаше такива.
Проблемите излязоха наяве след като си купих втори телефон. Оказа се че съм го купил с дефект, а за връщане на телефона в законовия срок от 3 дни не бяха и чували. Дефекта беше елементарен - повредена камера. Занесох го на ремонт, който продължи близо 3 месеца. Водих няколко разговора по телефона, последните от които даже бяха свързани със заплахи за жалба към КЗП, но без резултат. На края ми върнаха телефона и нещото, което беше записано в гаранционната карта, ми направи силно впечатление. Беше сменена камерата, а за това беше минал през 3 сервиза в рамките на 3 месеца. Отделно, като ми го върнаха се оказа, че повече не можех да поемам разговори през управлението на жичното хендсфри и проблем с чуваемоста през блутут хендсфрито. Реших че това е бял кахър на фона на трите месеца в сервиза. Малко преди да изтече гаранцията го пратих обратно за да разрешат проблемите, но се оказа, че бяха разрешили само проблема с жичното хендсфри, за блутита бяха констатирали, че проблема е в сим картата ми. Реших да им демонстрирам с 3 различни сим карти, обаждайки се на поне 3 различни места, след което взеха телефона обратно за доремонтиране. Върнаха ми го след седмица, с констатацията че такъв бил модела. Отказах се да споря и така телефони си работи до ден днешен по този начин.
Искам да допълня, че може би от гет.бг правят хиляди продажби на ден иповечето хора навярно са доволни, но тук с пълна сила важи приказката за кацата с меда и лъжицата с катран. Аз лично след тези гаранционни перипетии не бих си купил някаква подобна техника от там... От опит съм се убедил, че у нас единствените които спазват закона за защита напотребителите са големите чуждестранни вериги... това го казвам с едно наум защото и там има куп изключения. Извода е, че потребителя, дали си е купи стока от гет.бг, техномаркет или обикновен магазин не е на особено голяма почит. И както казва баба ми, дадеш ли парата, след това кучета те яли.