Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 31
Like Tree1Одобрявам

"Еконт Експрес" - най-големите несериозници !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2007

Re: "Еконт Експрес" - най-големите несериозници !

положението в Монтана - хората , работещи в всички куриерски фирми тук са много учтиви и добре си вършат работата - Еконт, Спиди, ЛЕОНАМА , ЛЕО експрес, БГ експрес , европът, поне с тях съм работил и контактувал.
    Проблеми и то големи , съм имал с ЛЕОНАМА , КОИТО БЯХА СПРЕЛИ НАЛОЖЕНИТЕ ПЛАТЕЖИ ЗА МАЛКО НАД 1 МЕСЕЦ , но после се оправиха и куриерката тук заслужава медал за работата си , та проблемите идват от техните шефове в централния им офис , от организацията на превеждане на парите . А също и с БГ експрес - но тях ги отсвирих преди 1 година заради постоянно забавяне на плтежите .

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Попрекалил си с изказването. Може и с алкохола, но това не е оправдание за написаното, така че - изтрито.

4. Тук е от
    Jan 2009

Да добавя и аз за Еконт. Други не съм ползвал, но Еконт повече - никога. През декември си поръчах керамичен съд от http:ххххххххххххххххххх/kerunikat.html
    На 9 декември пратката пристигна в офиса на еконт Велико Търново, но се оказа счупена. Въпреки това преди да я отворя бях принуден да платя наложен платеж 34 лева+5 лева за куриерската "услуга". Сред това вече 40 ден ме размотават с обезщетението а когато поисках да си получа счупеното съдче и да си го реставрирам, ми беше отговорено, че това е още по-невероятно отколкото да си получа парите. Просто ми писна да ме правят на маймуна. За 40 дни можех да отида до София пеша и обратно и сам да си донеса въпросното съдче. Когато се разправях със женицата от великотърновския им офис тя се опита да ми обясни, че тя била между "чука и наковалнята" - цитирам точно. Попитах дали аз съм чука, защото съм около 40 лв. вътре а нямам нищо. Авторката на керамиката си е получила парите - това е ОК. Аз обаче освен че платих стойността на продукта платих и за куриерска услуга - та не ми е ясно дали аз съм чукът, или наковалнята след като разбрах, че не искат да ми изплатят обезщетението, поне си поисках счупената стока - оказа се че и това не мога да получа. Да не говорим, че пратката е застрахована. Помислете си преди да ползвате Еконт и моля - отбелязвайте на пратката да е посочено да може да се отвори преди да се плати. Наслука на всички!!!

5. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Re:"Еконт Експрес" - най-големите несериозници !

С "Еконт" най вече работя, но е най-неподредения офис, който съм виждал. Всичко е по земята и по-разхвърляно не може да бъде. А как се "разпределят" пратките до другите клонове - това става с шут до изхода и до съответният бус. Иначе не съм имал проблеми с доставките, като изключим неработоспособността на един хард диск, който получих. В този случай не мога да твърдя къде е причината, в куриерската фирма или в изпращача.

6. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Аз работя с Еконт и Спиди всекидневно. В Еконт имах върната пратка от клиент който им плати транспорта до мен, месец време не могат да сколасат да ми я върнат, иначе в системата им се води пристигнала. Звънях няколко пъти и накрая ще ида в офиса да разпердушиня някой управител. Преди два месеца пращам машина за 1000 лева до Варна с наложен платеж. Тя изчезва, почват да я търсят няколко дена без резултат. През това време аз пращам още една машина(по Спиди) на клиента. За загубената машина се обади наш дистрибутор да пита какво да я прави, били я закарали на него без да я иска и забравили на кой са я дали. Спиди на два пъти ми чупят стоката която беше в пластмасов куфар и облепена с по няколко лепенки "Чупливо". Да го счупят това не е лесно ама явно съм ги подценил. Като пращам нещо винаги го застраховам, давам 2-3 лева повече ама отговорността си я тяхна. От двата куриера при мен Спиди прави по-малко грешки и поема съответно повечето табота.

7. Тук е от
    Mar 2004

Аз мога да ви препоръчам ДНД Експрес (DnD Express) - офисът им е почти до нас и ги ползвам редовно, дори до скоро ги предпочитах и пред Български пощи, че цените им бяха съизмерими Сега леко ги повишиха, ама то какво не вдигат
    Не съм имала проблеми никога с наложени платежи - винаги на следващия след предаване на пратката са ми ги изплащали.. Пуснала съм за последните 3 години поне 100 пратки с тях и винаги са били коректни..
    Дори веднъж пратих с тях торта за Варна (от Пловдив) Пристигна си жива и здрава

8.  

9. Тук е от
    Apr 2014

Отговор: "Еконт Експрес" - най-големите несериозници !

Здр. искам и аз да споделя мнението си спрямо Еконт. Временно живея в Благоевград, тук уча и си имам малък частен бизнес. Неотдавна ми бяха изпратили пратка, която ми бе доставена от един прекалено вулгарен, груб и невъзпитан куриер. В последствие разбрах че се казвал Кристимир Матрачки, прекалено съм възмутен от държането му и ако бях на неговото ниво, господ да му беше на помощ какво ще му се случи. Идва да ми достави пратката, няма едно добър ден да каже, няма стикер да се идентифицира, поисках да погледна пратката преди да я платя, почна да прави едни фасони, на 5 мин ми грабна пратката от ръцете и каза ако си искаш пратката плащай защото няма кои да те чака - моето време е пари, платих си я защото не ми се разправяше с този келеш и с наи-голямата си наглост остави че не ми даде касов бон, не каза едно довиждане ами и тресна вратата след себе си. Да се радва че точно тогава ми звънна служебния телефон, иначе му беше спукана работата. Така че това че Еконт имат опцията преглед, не се лъжете че е така, защото техните куриери са толко прости и само могат да те изкарат извън нерви, но не и да се възползваш от услугите им които ти предлагат.

Запознай се с правилата на форума.
    Тук се пише на кирилица.
    Оправи си поста или ще бъде изтрит.
    kod

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Ами вместо да пишеш тук да беше написал едно писмо до централата на Еконт, като опишеш всичко случило се с дата, час, пратка, товарителница. Ако вече не вземат мерки тогава се жалвай тук със смешни обяснения от типа "господ да му беше на помощ какво ще му се случи" и "иначе му беше спукана работата". Имаш 15 мин за преглед и тест и куриера ще те чака. Просто изисквай правата си.

11. Тук е от
    Apr 2014

да прав си колега,но тогава бях завладян от други проблеми и не би беше до този "КЕЛЕШ",просто тук споделям разочарованието си от служителят Матрачки,офис Еконт Благоевград.А за в бьдеще нямам намерение да работя с тях,те ме загубиха като клиент с чрез този техен служител,дори и бих го нарекьл куриер,защото той най-малко става за това.А на теб колега благодаря за сьвета и изчерпателния коментар!

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

не че е по темата,но освободих продавачката и магазина ми и стоката,вече изглежда по друг начин..........така,че приказката за вълка е ВЯРНА.

13. PSL
    PSL е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Варна

Аз пък съм много доволен от Еконт и работя само с тях.Спиди ми бяха отворили пратка и ... край с тях.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    не че е по темата,но освободих продавачката и магазина ми и стоката,вече изглежда по друг начин..........така,че приказката за вълка е ВЯРНА.
    Много неясен пост...Какво си освободил, какъв магазин, каква стока?!

16. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от PSL Виж публикацията
    Аз пък съм много доволен от Еконт и работя само с тях.Спиди ми бяха отворили пратка и ... край с тях.
    Аз също съм доволен от Еконт. Преди 2-3 седмици бях изпратил 100 килограмово карго авточасти до себе си от друг град. Докато го чаках ми минаваха всякакви мисли как някой от частите мистериозно изчезват - все пак никъде нямаше техен списък. Всичко обаче си пристигна до последното болтче и гайка. Изпращал съм и мотор, който внимателно беше опакован от тях, премина цяла България и пристигна без нито една драскотина. Не са перфектни, но от всички куриери на пазара допускат най-малко грешки и създават най-малко проблеми.
    kod одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Аз ползвах активно Еконт и Спиди, доста се чудех как да остана само на едната и коя да е тя. Като цяло и двете фирми имат предимства, но и недостатъци.
    Спиди има предимство, че може да дойдат да ти вземат пратката от дом/офис, обаче пък после наложения платеж задължително пак ти го носят там, не може да се вземе от офис, което е кофти. Няма цял ден да стоя и да ги чакам за парите.
    Еконт имат предимство, че доставят до обяд, а не както спиди цял ден, тоест човека знае че до обяд му носят стоката. Голямото предимство за БГ търговия е и опцията "отвори преди да платиш". Спиди не позволяват отваряне.
    За цените, нямам наблюдения, горе долу май бяха еднакви.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Само да вметна 90% от офисите на Еконт са Франчаийз и не са свързани с централата. Те сами си определят условията , така че не се връзвайте много на локалните офиси .
    За Спиди - те са концентрирани главно към корпоративни клиенти и затова физическите лица остават на малко по-заден план и като цени и като условия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Търся филма "Чия е тази песен" , "Whose is this song" на Адела Пеева
    От monto във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 25-05-12, 12:23
  3. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  4. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 18:53
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе