Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    101
    #1

    Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    Купих си от "Нова идея" на бул. Сливница мека мебел - диван.
    Скъсаха ми нервите, толкова ме беше яд на тях, че бях на косъм да сезирам "Комисията за защита на потребителите".
    Изключително некоректна фирма.
    Чаках 45 дни (30работни), за да ми стане дивана. Освен това закъсня с около 20 дни. Няколко пъти ходих да вдигам скандали, там има 3- 4 жени - мъж няма и те като им се караш, само навеждат глави в земята. Накрая си поисках парите и те ми казах, че не можело да ми ги върнат, защото го нямало управителя. В крайна сметка дивана дойде - и познайте - въобще не дойде модела който аз искам ... цветът беше моя, формата - почти моята, но мащаба - нищо общо с това, което гледах. Още нещо - дивана, кото купих се твърди че бил "Начеви", след едно влизане в тяхната страница и гледане на моделите, изобщо не го открих там, нещо повече, на самата страница на "Начеви" има списък с доставчиците/магазините с които работят - магазин "Нова идея" изобщо не фигурира там - това доказва, че са ми продали менте, правено кой знае къде, ето защо беше и различен от това, което видях, като мостра...
    Да не говорим, че елементарно отношение нямат към клиента - обзавел съм 2 жилища, но никъде го няма това, да не предлагат качване на мебелите до апартамента - дори срещу заплащане, както и това да искат да ходиш по 2 пъти да внасяш парите - ЛИЧНО ДО МАГАЗИНА - първия път се дава капаро, втория път самата сума. Питах ги може ли да ги дам на шофьора на камиона, като ми сваля стоката - НЕ МОЖЕЛО, а как може на другите места?? Ако те си нямат вяра на шофьора, аз ли да му имам???
    Още нещо интересно, при подписване на договор, за чакане на мебел, ако човек си направи труда да го прочете ще види че Потребителя, няма никакви права, само задължения и последно, вътре има едни мижави проценти неустойка - 0,05 процента на ден. При една елементарна сметка - дал съм 1300 лева за диван - неустойката е 6 лева за 10 дни чакане. Ако човек чака мебелите си една година, ще му дадат едва 180 лева...
    Моля Ви, спестете си нервите - не купувайте от там!

  2.  
     
  3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #2

    Re: Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    Аз също си купувах мебели оттам - преди около 2 години.
    Всичко беше наред - поръчах и получих в предварително уговорения срок всичко...
    Преди Нова Идея се бях насочил към Арон, но ме отказаха - и обслужването, и условията по-лоши според мен...
    А чакането си е нормално за която и да е фирма.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #3

    Re: Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    Ако е начеви ще си имаш оригинална гаранционна карта на тяхната фирма. Аз си купих диван от Начеви и съм много доволен. Даже не се занимавах с дитрибутори, а отидох направо във фабриката. Доставиха ми го на адреса в моя град. А по въпроса за качването, това си е вече услуга на съответния магазин. Обикновенно е срещу запплащане. Освен това за носене на мебели нествая всеки хамалин. Има си хора специализирани в това. Те си има цаки за вкарване на мебелите през тесни врати и т.н.

  5. ViK
    ViK е офлайн
    Member Аватара на ViK
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    222
    #4

    Re: Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    И моя диван е от Начеви. От магазина ми го докараха на време. Проблема беше вкарването. Спасение от по тесни врати няма. Вкарах си меката мебел с някаква машина от типа на мотокарите до четвъртия етаж, заради по тясна с два сантиметра врата от най-късия диагонал на дивана.

  6. Novice
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    1
    #5

    Re:Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    И аз си поръчвах кухня от там - чаках 3 месеца. супер нагли са - не ти казват какво става дори и думи като "Извинете" са непознати за тях. Много съм разочарован и не бих стъпил повече там...

  7. Novice
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1
    #6

    Re:Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    Здравейте,

    На 21.09.2009 г. си поръчах холна система Борис от Нова идея. Трябваше да бъде доставена на 05.11.2009. Вече сме 16.12.2009 и аз си очаквам мебелите. На позвъняванията ми отговарят, че проблема е в доставчиците, т.е. BRW Полша. Сами си направете извода дали ще поръчвате оттам. Аз лично ги чакам още една седмица и ще ги съдя.

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #7

    Re:Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    Голяма грешка си направил щом си поръчал от полските боклуци. Пък и BRW се продават от Явор. Те са коректни.

  10. Novice
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1
    #8

    Re:Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    Още един потърпевш от Нова Идея. Поръчах детска стая от тях през септември и все още я чакам. Всяка седмица различни обяснения - кораба не я натоварил, камион не я натоварил, имало проблеми със завода. Преди година купувах от тях и всичко бе наред, но сега това е истински цирк.

  11. Novice
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    1
    #9

    Re:Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    I nie si poruchahme ot Nova Ideya oshte na 26-ti oktomvri 2009 i oshte chakame.Nyamam dumi prosto - suvetvam horata da ne poruchvat ot tam nikoga.
    Poiskahme da ni vurnat parite ,no otkazaha. Koshmarna firma.

    И ние си поръчахме от Нова Идея още на 26.10.2009 г и още чакаме.Нямам думи просто-съветвам хората да не поръчват от там никога.Поискахме да ни върнат парите,но отказаха.Кошмарна фирма.

    Mod.edit avenger Писането на кирилица е задължително!

  12. Novice
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    1
    #10

    Re:Мебели Нова Идея - Не си поръчвайте от там !!!

    ЗА МЕБЕЛИ ЛОША ИДЕЯ :

    За бога братя - без пари да ви дават не ходете никога там!!! Това е от най-долните, жалки и пропаднали фирмички, които може да си представите, че съществуват в държавата ни.. Спестете си късането на нерви, безкрайното чакане и липса на каквото и да е обезщетение. Отидете другаде, където знаят какво е коректно отношение към клиента и няма да съжалявате. Недопустимо е в условия на криза да продължават да ни лъжат по подобен нагъл и брутален начин - пълна загуба на пари, време и здраве. Вие сте най-важни! Запомнете го! Време е да се сложи край на това!

  13. Novice
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    1
    #11

    Re:Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    Изключително некоректна и недобросъвестна фирма.
    Поръчах си спалня и не я доставиха в срок, дори не се обадиха да предупредят за забавянето. Отидох на място в магазина и ми казаха, че ще пристигне след още един месец и не казаха каква е причината. Поисках възстановяване на капарото, поради неизпълнение на договора от страна на Нова Идея. Казаха, че само управителят може да разваля договори и щели да го уведомят и той лично да ни се обади. След още няколко ходения до магазина и многократни обаждания по телефона, все пак успяхме да се срещнем с управителя. Управителят извади една дебела папка с неизпълнени поръчки от месеци и обясни, че фирмата е в огромно финансово затруднение и сумата от 500лв капаро за връщане са непосилни на нея!!! Управителят собственоръчно написа на поръчката, че капарото подлежи на връщане до 20 дни и се подписа. Срокът изтече и започна голямото криене.
    Уважаемият бизнесмен затваряше на телефонните повиквания и когато най-накрая успяхме да се свържеме с него, се оказа, че прихвалената фирма не в състояние да заделя по 50лв на ден от оборота си в продължение на 10 дни, за да ни върнат капарото.
    Няма да ви описвам държанието и маниера на управителя и служителите му, но стигнах до извода, че ако потърпевшите - а те не са малко - се обединим и подадем колективна жалба до Комисия за защита на потребителите, бихме могли да защитим не само своите интереси, но и да сложиме на място "търговци" като г-н Бисов.
    Мисля, че трябва да се замислите всички, че такива като г-н Бисов разчитат на това, че в един момент ще откажеш да се разправяш с тях и че няма да заведеш дело за капаро между 500 и 1000 лева.
    А колко ли са изманените и каква сума е събрал господина без да доставя стоките?
    Ще се радвам да се свържеме и да координираме съвместни дейности и дори да предизвикаме предаване в Господари на ефира.
    iri_1984@abv.bg

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    759
    #12

    Re:Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    Аз се чудя,при толкова много "изгорели",как никой още не си е потърсил правата където трябва.Хубаво е,че споделяте във форума-така ще се предпазят известен брой потребители,но 500 лв са си 500 лв.

  16. Novice
    Тук е от
    Apr 2010
    Мнения
    1
    #13

    Re:Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    Аз също съм един от измамените клиенти от фирма "Нова идея 21 век".Доставката ми беше за 21.12.2009г.,но до днес не съм получила нищо,но не ми е върнато и капарото от 500 лева.Днес с още едно измамено семейство участвахме в репортаж на "Господари на ефира".Не знам дали ще има някакъв ефект,защото господинът Бисов естествено се беше покрил.Подала съм и жалби в "Комисия за защита на потребителите" и сектор Икономическа полиция на 2 РПУ.
    Издирвам други пострадали от тази фирма,за да подадем общ иск в съда..Ако имате интерес и желание да се справим с този мошеник с общи усилия,очаквам да ми пишете на имейл адрес:
    kmgkara@abv.bg


  17. Novice
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    1
    #14

    Re:Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    Кризата обърка сметките на много "бизнесмени", Бисов е останал без пари и с капарото ни запушва други дупки, вместо да заявява поръчаното от нас. В договорите си вместо да фиксира пределен срок за изпълнение си е определил символична неустойка за закъснение на доставката - т.е. очаквал е че ще се забави неопределено много докато ни е омайвал с лъжливите си обещания. Показателно е, че е потърсил наематели за магазина си на 6.4.10, а може и по-рано да е пускал обяви в Интернет. Интересно в какво е инвестирал за да се издъни и дали има какво да му вземем по съдебен път. Не виждам никаква полза от "Господари на ефира", "Комисия за защита на потребителите", полиция и т.н.

  18. Novice
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    9
    #15

    Re:Мебели Нова Идея - не си поръчвайте от там

    До всички засегнати от мебели Нова Идея и Борислав Бисов. Има много хора, които са оставили пари и вече месеци не са получили нищо. От няколко дни (10- 17.05.2010) се събират още хора. Искаме да съдим Борислав Бисов и Нова Идея. Който е потърпевш да изпрати e-mail на stefanobx@gmail.com. Заснето е и предаване на "Господари на ефира", което ще се излъчи скоро по bTV. Който чете това и също е засегнат от Борислав Бисов и Нова Идея да се свърже с нас!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Мебели Виденов, матрак с дървояди.
    От valerko във форум Черен списък
    Отговори: 5
    Последно: 30-10-12, 10:39
  2. Мебели ARON - първо помислете преди да си купите
    От dragomir7708 във форум Черен списък
    Отговори: 18
    Последно: 16-03-11, 10:05
  3. Търся софтуер за проектиране на мебели
    От ilko81 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 20-07-06, 09:45
  4. С кой AUTOCAD се проектират мебели???
    От SX1 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 15-07-04, 09:09
  5. Софтуер за дизаин на мебели ?
    От gecata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 06-04-04, 22:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе