Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 34 от общо 34
Like Tree4Одобрявам

Get.bg - черна дупка за пари и време

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    София

Отговор: Get.bg - черна дупка за пари и време

Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev Виж публикацията
    Хм, интересно, а защо я плати? На твое място, просто щях да им я върна.
    Докараха я в офиса на рецепция, прилично опакована, платих я на куриера без да я отворя и така...реших че ще си я ползвам и зелена, не е нещо което не можех да преживея, но ми беше странно самата и постъпка.

2.  

3. TSH
    TSH е офлайн

Тук е от
    Jun 2010

Купил съм 3 телефона от GET.BG.

Преди 3 Години взех един самсунг черен, но в последствие исках друг цвят и го смениха без проблем. Естествено не го бях разопаковал. След 1 година тъч скрийна се развали. Оправиха го за 20 дена, не съм имал проблеми.

Сега на нова година купих 2 самсунга среден клас по 400 лева, и си ги бях взел от офиса, което ме лишава от възможноста да върна нещо в 7 дневен срок, защото вече не се води дистанционна покупка. Оказа, че едно от копчетата не работи добре. Все пак поисках нов телефон, защото не е нормално нещо да се ремонтира след 3 дена ползване. Човека ми каза, че не знае дали ще може да стане, защото вече са махнати всички лепенки и е ползван, но ще го има предвид. След 1 седмица ми дадоха нов телефон, и нова гаранционна карта. Нямам никакви оплаквания, но все пак е по-добре да не си взимате нещата от офиса, за да имате право на 7 дневен срок за връщане.

4. Тук е от
    Apr 2014

Не купувайте оттук!
    Пратиха ми ударен телефон Nokia Lumia 625!
    Исках опция за преглед, но ми казаха, че са фабрично запечатани (лъжа) и имат застраховка и затова няма опция за преглед!
    Телефона беше отварян, самият панел беше омазнен, имаше техни стикери с тяхното лого оранжева количка под капака, където се слага сим картата (твърдят, че фабрично запечатан)
    След като се прибрах забелязах, че е ударен на едно място и им писах имейл с прилагане на снимки, после им звъннах и по телефона!
    Вдигна ми един изключително нагъл служител, който взе да ме обвинява сякаш аз на тях съм им продал ударен телефон.
    Защо не съм го бил видял пред куриера, а пък иначе нямат опция за преглед, а искат да го видя пред куриера!
    Аз повече няма да купувам от този сайт get.bg!

Хора искайте опция за преглед и ги оглеждайте внимателно, защото продават използвани продукти, или продукти който са били мострени!

В комплекта, няма упътване на Български, а на Полски език!

Смятам да сезирам комисията за защита на потребителите!

Пламен Монев 0895013277

5. Тук е от
    May 2014

Здравейте,

Направих си регистрация с цел да споделя преживяното до този момент с въпросната фирма - GET.BG. Най-вероятно ще пусна тема/пост с подобно съдържание и в другите големи форуми. Този пост няма да е от най-кратките(дано това не откаже повечето участници да го прочетат), но за да се добие представа за безпардонната наглост на тези хора трябва да опиша нещата, както се случиха.

Август месец миналата година закупих LG Optimus G, който се оказа със сериозен проблем - заспива/изгасва на произволен принцип(без да може да се включи), което прави телефона неизползваем. Проблемът се прояви още на първата или втората седмица от покупката, но реших, че всичко идва от задклавиатурното устройство и се опитвах в продължение на месеци да намерия решение на проблема. В интернет е пълно с теми предимно за него и за Нексус 4, който е на базата на моя и SOD(Sleep Of Death). Worкaround - няма...дори и след руут. Като цяло телефонът за нищо не става... Може 2-3 дена да няма грижи, а може всеки ден да ми гасне в джоба по няколко пъти, след зареждане, при нагласа на аларма... Пропуснатите аларми и обаждания(дава свободен сигнал, докато е изгаснал, естествено без да звъни) са нещо нормално.

Януари месец се "престраших" да предявя рекламация и го занесох в офиса на фирмата. След като подробно обясних как и кога се появява проблемът, служителите се опитаха да ме убедят, че всичко идва от приложенията - viber е вирус, приложението на FB, мониторинг приложения, за батерията, таск мениджър и т.н. С цел избягване на караници казах само, че съм правил 3 пъти хард рисет, което не е помогнало и телефонът продължава да изгасва/не се събужда, когато не се използва за по-дълго време. До този момент телефонът е връщан 3 пъти за ремонт със същия проблем !

Първият път преинсталираха ОС-а, но бяха нужни точно 2 часа след като го взех, за да изгасне буквално в ръцете ми - без да съм инсталирал нищо, дори не бях сложил и сим картата - директно, както идва от сервиза.

Вторият път занесох телефона, както си беше изгаснал... Хората обвиниха таск мениджър уиджета и казаха да го изтрия, преди да успея да им кажа, че това е стоковия... След престой, отново преинсталираха софтуера. Вече месец по техните офиси и сервизи - "няма проблеми".

След като си взех телефона от офиса за втори път реших, че ако има следващ път трябва да се върна с доказателство и да се свърши веднъж завинаги с цялата тази простотия. Две седмици телефонът беше в мен, като проявих търпение, за да мога да направя клипчета - какво точно става като телефонът изгасне, как първите 1-2 часа дава свободен сигнал, докато е изгаснал(естествено след включване няма пропуснати обаждания), как като се вкара в мрежата няма никаква реакция от страна на апарата, как за 10-тина часа след като е изгаснал от 100% батерия пада на 0% и т.н..

За тези две седмици телефонът изгасна над 10 пъти(сутрин използвам услугите на нокиа за 10лв), противно на твърдението им, че за онзи 1 месец, в който беше при тях не е имало проблем нито един път. В интерес на истината ЛГ-то заби отново още същия ден, в който ми го върнаха - отново с прясно инсталиран ром, без bloatware-а, без нито едно инсталирано приложение... без дори да съм сложил сим картата...

Третото разкарване вече ме изнерви пределно много, защото от другата страна човекът ме гледа в очите и ме лъже. Всеки път сменя тезите и вече обсъденото от предишния път не важи. Отказват да го приемат като хардуерен проблем и решение би могло да бъде ако се сложи 4.4.2(интересно защо след като при тях няма проблем ?), но телефонът трябва да се рутне и гаранцията отпадала(нищо ненормално тук). Увериха ме, че ако трябва ще сменят дъното, важното било да се реши проблема...

Когато се чухме по телефона ми съобщиха, че апарата е "даден" на 3 сервиза, в които не е установен проблем и "фирмата повече няма да прави икономически разходи за този случай".. Клиповете, които съм им направил не ги признавали и там, където са го дали ще да му сложат КитКат и ще ме държат в течение кога да си го взема. Попитах защо правят нещо, за което се разбрахме, че отпада гаранция и ми съобщиха, цитирам..." Рут не трябва, за да му сложим по-нова версия на операционната система". Optimus G за момента над 4.1.2 - няма...

Така до следващия телефонен разговор, когато get.bg ми казаха естествено, че телефонът нямал никакъв проблем вече близо 30 дни при тях(общо 60 от първата рекламация)... Рутнали са го и са сложили 4.4... Попитах защо гаранционно "не покриват 3rd party софтуер"(първите пъти извъртаха нещата, че на телефона са качени приложения като viber, fb и игри, които не са "одобрени от Google и тествани"), а приветстват руутването на телефона и слагането на изцяло неофициална версия на операционната система за съответния модел. Отговориха ми, че LG нямали нищо общо с този телефон и гаранцията се поемала единствено от get.bg, нямало оторизиран сервиз към, който да се обърна, защото само те го сервизирали(или по-точно сервизът, с който си имат договорености). Явно наистина ги вкарват тези телефони по неведоми пътища.

Половин час се карах с тях по телефона и попитах какво става ако си взема телефона и пак гасне.. Съобщиха ми, че в краен случай ще го заменят с друг модел, но като поисках потвърждение, отново извъртяха нещата, че ако констатират проблем тогава ще го сменят... Един път не застанаха на твърда позиция и това си е.

След като отказах да взема телефона (бяха сложили CyanogenMod и естествено липсваха повечето функции на Optimus UI-я) подадох жалба до управителя и веднага пуснах жалба и до КЗП, като подробно обясних ситуацията и даже приложих снимка на телефона с версията на ОС-а... Месец и половина след като го върнах за трети път ми се обадиха от get.bg и ми казаха, че са го върнали обратно към сервиза, за да възстановят оригиналната версия и да съм ходел да си го взема... Не съм срещал подобна наглост досега...Естествено отказах да приема телефона и "ъпдейтнах" КЗП с новата информация...

Днес, 2 месеца и половина след като върнах телефона за трети път и 46 дни след като подадох жалба в КЗП(общо над 4 месеца след първото връщане, през които апаратът е бил в мен точно 2 седмици, единствено, за да да направя клипове), получих мейл от КЗП, че няма никакви проблеми от страна на търговеца и ще трябва да продължа да си ползвам дефектния телефон

Явно няма проблем, че е руутнат, че го връщат в "съответствие с договора" след толкова месеци престой по сервизите... Бе, като цяло имам две възможности:

1) Да се върна в офиса на фирмата, да организирам бърз, но болезнен спаринг с двамата красавци и да прежаля тия 620лв...

2) Да се върна като куче в офиса на фирмата и да си прибера неизползваемия телефон (за съжаление така и ще стане).

Досега този телефон можех да го продам 10 пъти, без да хабя нерви и ценно време, но това означаваше следващият собственик да си го бие в главата и да си скубе косите... Реално не е опция за мен...

Като вметка само да спомена, че след кратка справка на IMEI-я, телефонът излиза, че е предназначен за StarHub - сингапурски оператор. С такова лого стартираше и съответния bloatware беше наличен.

Хора, никога...и по никакъв повод не пазарувайте, каквото и да е от GET.BG. Гаранция на стоките НЯМА, не са предназначени за нашия пазар(поне телефоните) и реално като ви откажат гаранция оставате със скъпа, но за сметка на това неизползваема играчка. Определено не съм изолиран случай - теми и клипове в интернет бол. На мен телефонът няма да ми го сменят, но най-малкото поне следващият месец хората да не използват "услугите" на тази фирма...преди да се забрави

Този пост е редактиран от terreror; 27-05-14 в 11:26.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Отговори: 21
    Последно: 23-12-11, 17:22
  2. [Почна се] Рецепти до дупка
    От etg във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 05-04-09, 22:00
  3. Whirlpool - от време на време отзад се чува пукане
    От shell във форум Хладилна техника
    Отговори: 4
    Последно: 30-06-07, 21:48
  4. Черна Водка ???
    От neutralizer във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 30-12-04, 02:39
  5. Триъгълник - или Дупка в моя МОЗЪК!
    От BlackBLOOD във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 14-06-03, 20:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе