Резултати от 1 до 2 от общо 2

Некадърници и ужасна дограма от БГ Хаус 2007 - Варна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    5
    #1

    Некадърници и ужасна дограма от БГ Хаус 2007 - Варна

    Поръчах си дограма за П-образна тераса от фирма “БГ Хаус 2007” ЕООД в офиса им на ул. Родопи 1 (зад спирката на ул. Отец Паисий). Уточнихме подробностите оставих капаро и уточнихме датата за монтаж.
    В уречения ден служители на фирма БГ Хаус 2007 дойдоха в дома ми да ми монтират поръчаната дограма. Дограмата се състои от три основни части – лицева и две странични. Тъй като съм на 2 етаж майсторите решиха да сглобят цялата дограма долу и да я вдигнат с въжета, макар че заради дърветата до кооперацията беше повече от очевидно че няма да стане и 3 пъти им го казах. Но както и да е, сглобиха долу терасата и се оказа, че са взели грешни размери за козирката. Съответно късата козирка за лицевата част вместо да бъде заменена с друга, отново цяла, беше отрязана и съединена с друго парче с силикон. Взеха да вдигат терасата и се оказа че наистина няма да стане да вдигнат цялата П-опразна дограма. Нейсе се светнаха да вдигнат само основната лицева част която е дълга 4.40 метра.
    Качиха се горе с другите части и се оказа, че са взели грешни размери и за едната странична част. Въпреки че видимо страничната част беше доста по голяма се опитаха да изкъртят 2-3 см колкото им трябвало за да влезе при което от терасата на апартамента над моя се откърти парче с ориентировъчни размери 20х30см и дебелина около 10тина см! А долу по улицата хич да не е си вървяха хора ! Майсторите казаха “ОПА!” и продължиха да работят без да им прави особенно впечатление. Съответно грешната странична част я взеха за преработка и преработената вече част се оказа този път прекалено къса. За целта закрепиха допълнително уширителна част от 6 см, и тъй като нямаха друга такава част останалите 9 см до стената запълниха с монтажна пяна. В последствие разбрах че така извършения монтаж е абсолютно нерационален. Също така въпросната странична част не бе уплътнена с монтажна пяна, тъй като беше монтирана малко по-късно.
    Другия елемент който беше променен по принуда е другата странична част. За свръзка с дограмата на стаята трябваше да бъде изработена Г-образна чупка от 2 колони по 6см и 2 уширителя от 6см и 10 см, но ми обясниха че 10см уширител няма и трябва да се замени от 5 броя по 2см. Отново в последствие разбрах че всъщност има във много фирми такива налични уширители. Съответно всички елементи се оказаха намазани със силикон отвътре за уплътнение а отвън дупките варират до 3 мм.
    При по-задълбочен оглед се оказа, че от външната страна на дограмата липсва каквато и да е монташна пяна от горната страна като на повечето места дупките са около 1см, а на места и по-големи. На следващия ден ми монтираха остатъка от стъклопакета и термопанелите които бяха грешни и също бяха взети за допреработка. Тъй като не разбирам от дограма до момента на края на монтажа бях забелязъл единствено че единия комарник не пасва точно и че лицевата козирката е от 2 части вместо една, както и че беше изкъртена терасата на апартамента над моя. Служителя който монтира остатъка от дограмата на следващич ден ми обясни че трябва да му платя остатъка на момента, а за разни допълнителни неща да говоря в офиса където и да ми издадат касов бон. При посещението ми в офиса същия ден ми съобщиха че рекламация мога да пусна само устно и на въпроса ми за наличие на регистър за рекламации ми бе отговорено негативно. На следващич ден след допълнителен оглед на терасата с помощта на мои приятели открих повечето от споменатите проблеми.
    При последвалия дъжд привечер излязоха и другите проблеми на дограмата и монтажа. Консултирах се и с друга фирма за изработка и монтаж на дограма, откъдето ми потвърдиха че дограмата е с грешни размери, грешно е монтирана и не е уплътнена. Направих рекламация в писмен вид и я занесох до офиса, като пуснах и копие до седалището на фирмата. Отново пред свидетел поисках регистър за рекламации, но служителката в офиса не беше и чувала за такъв регистър.
    Последва оглед на дограмата от управителя Христо Дамянов. Той се съгласи че има “пропуски” по монтажа. Първото нещо което се опита да отхвърли като вина беше, че терасата не е замазана. Обясних му, това което фирмата за дограма с която се консултирах ми казаха - тъй дупките не са запълнени с пяна, няма как да се замаже защото ще се напука, което г-н Данянов прие като довод. Слепената козирка според него не била “кой знае какъв проблем”. Другото обяснение за незатварянето на комарника беше че след 3-4 години като висне и ще пасва точно. Казах че при това положение явно другите два комарника които се затварят точно трябва да се поправят на което г-н Дамянов не отговори. Обясних му че не съм склонен да ми довършат монтажа, защото се съмнявам че ще го направят качествено, както и че собственика на разбитата тераса след като видя изпълнението на дограмата ми, се хвана за главата и изрично ми каза че не иска същите хора да му оправят терасата, за което напълно го разбирам.
    Казах на г-н Дамянов да ми разгледа по-обстойно рекламацията и като има решение да ми се обади. Същия ден ми се обадиха от офиса на БГ Хаус 2007 и ми съобщиха, че са изготвили протокол който да мина да взема. В така представения ми протокол пишеше единствено, че “отказвам категорично” да се извърши корекция. Поисках да говоря отново с управителя. Г-н Дамянов дойде и ми каза, че друга опция освен те да направят корекции и да направят и разбитата тераса няма. Съответно дописа в протокола, че отказва да ми възтанови сума частично или изцяло и се подписа и той.
    Сега чакам Комисията за защита на потребителите да помогне ... ако не вземам договора който е пълен с правописни грешки и липсващи точки и в съда.

    а ето и малко снимки ТУК

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    423
    #2

    Re:Некадърници и ужасна дограма от БГ Хаус 2007 - Варна

    Гони ги до дупка , некадърници и само некадърници от това сме заобиколени , в повечето случаи монтажниците са пълна скръб , а и би трябвало шефа им след този калпав монтаж да ги уволни а най вероятно той ги толерира като не им налага наказания.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 6
    Последно: 04-09-18, 13:54
  2. PVC или алуминиева дограма?
    От mikk във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 62
    Последно: 24-11-16, 14:52
  3. Препоръчайте фирма за дограма. Варна
    От Zygot във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 11
    Последно: 13-09-15, 18:20
  4. За стъколопакета в PVC и Ал.дограма
    От sandyrs във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 1
    Последно: 11-12-11, 23:25
  5. WinXP + Office 2007 ( PowerPoint 2007 ) на PII 366MHz
    От spoofer във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 26-09-07, 02:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе