http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...oHIxZw4kUg.JPG
Драги съфорумци, в тази дълга тема ще се постарая да изложа нагледно ужаса, който преживях с тази " фирма " в продължение на 7 месеца.За съжаление, АСБИС не работят с частни лица и всичко трябваше да минава през посредник.Нека започнем с извадка от сайта им:
" Уважаеми клиенти, Спийд компютри разполага със собствен сервиз с отлично подготвени специалисти и база за диагностика и ремонт, както на гаранционни, така и на извънгаранционни лаптопи, компютри и компютърни модули, монитори ".
Брех, сериозна работа...Неслучайно използвах удебелен шрифт.Историята е следната - нужни ми бяха компоненти след ъпгрейд, и не исках да чакам, затова отидох и ги взех с ТБИ кредит.С мъка подписах документите, защото дясната ми ръка бе пострадала и в гипс - за което отнесох подигравки, на които не обърнах внимание.Беше ми обещана безупречна гаранция, по-добра от тази на Plesio (да, бе...), и на другия ден компонентите трябваше да са пратени в София.Изрично подчертах, че ако не го направят, ще остана без компютър за 2 седмици, заради отпуската на софийския техник, при който ми бе всичко.Обажда ми се на другия ден наглата служителка с извинения, че не са пратили дъното.Наложи ми се да чакам, и какво излиза - не са пратили и процесор ! ! ! От 5 кашон да изпратиш 3 - това е математика за първи клас !!! Отидох да говоря с шефа на фирмата и нагледно да му обясня как плаща заплати напразно.Служителката дойде с оглушителни крясъци, обиди и псувни и каза как не смея да я обвиня в очите, а отивам при шефа ѝ.Всеки умен шеф начаса би я уволнил - да крещи така на клиент, който е оставил 2 000 лв...Поисках да откажа кредита, заради това отношение и калпава организация, а " шефът " започна да нарежда като вдовица как нямало да му ги вземат обратно, и макар по закон да имах право, от ТБИ отказаха (и с тях спирам да работя).В следващите месеци компютърът ходи на " гаранционен " ремонт над 10 пъти през няколко дни, защото спираше и не включваше.От Асбис смениха дъно, и от Спийд го връщат, че работи - прибирам се, не работи...Излезе, че захранването (Corsair HX1000W) си е заминало, и ми взеха 18 лв, за да ми кажат това.А уж го върнаха, че работи...Пратиха второ дъно, и същите проблеми започнаха.Бях многократно лъган кога ще си получа машината, и всеки път измъкваха незаконно по 10-20 лв за " диагностика ", придружено с крайно нагли крясъци и закани.Всеки път се оправдаваха, че захранването не е от тях купено, и затова е всичко - сякаш има разлика между захранванията и техните са омагьосани да не се повреждат.Много пъти осмяха Corsair колко жалка марка била (!).Сервизът им представлява доста тясна къщичка, в която няма място двама души да се разминат, а " отлично подготвените им техници " се оказаха... едно дебело и нагло хлапе, което всеки път казва " Не ми се занимава, имам много работа, ти нали можеш и сам да си го сглобиш и тестваш ".Многократно се опитах да говоря с шефа, но напразно.Кутията е скъпа и имаше проблеми, отказаха да се занимават с проблема, макар да е в гаранция.Захранването го смених с Corsair AX1200 GOLD certified, което за момента е ненадминато.Отново го изкараха калпаво и смотано, при условие как в Спийд имаха налично само едно китайско захранване 500W, и не можеха да ми тестват машината под товар с него.Попитах какво стана с " уважаеми клиенти " - отнесох псувни и закани как не били длъжни.В последствие всичко стана като заучен репертоар - не сме длъжни това, не сме длъжни онова...Историята взе често да се повтаря - връщат ми компютъра, че работи, а той дори не пали, и отказваха всеки път да ми го пуснат в " сервиза ".На " отлично подготвения специалист " му трябва час и половина да сложи... вече асемблирано дъно с процесор и box-охладител в кутия с готов монтаж, и когато се оплаках на шефа на фирмата, че е пълен некадърник, оня взе да ми скача на бой.Шефът каза " Ако бях на мястото на колегата, щях да ти вкарам едно ". И всичко не свършва дотук...Второто дъно си замина, и поисках смяна с друго дъно и твърд диск с доплащане от Асбис.Пристигнаха нещата, и отивам да си ги взема, а от Спийд (Speed е скорост, доколкото знам, а тия са по-бавни и от охлюви) казаха да изчакам, че не знаели откъде е проблема, от цял час се мъчил " техникът " да го стартира.След още 2 часа (което е достатъчно време за 5 диагностики на 5 машини) казаха, че всъщност дъното е изгоряло моментално, като са го сложили, заради скапаното захранване.Corsair AX1200 да е скапано![]()
![]()
?!От сервиза на Ресет се смяха и казаха - нямаме нито едно върнато, то е желязно! И са прави.Попитах дали са го замервали, защото дъното си има изводи, а хлапакът каза, че нямал мултицет и не му се занимавало.Значи " отлично подготвените специалисти " си декламират свободни съчинения без никакви факти и диагностика, че захранването (което е GOLD certified) пускало лош " волтаж " - и такава дума ли имало в речника?Попитах как така от един час не знаят какво има, а е изгоряло моментално, и ги попитах на глупак ли им приличам - само мънкаха и отказаха да пратят дъното на Асбис, защото... това не се признавало от гаранцията!!! Значи, плащам си аз, не съм докоснал новото дъно, " отлично подготвеният им спец в сервизната им " база " го изгаря, а гаранция няма ?! Имало някакъв опушен и изгорял чип, който веднага се виждал.Попитах кой е той - BIOS, USB 3.0 HC, audio chip - хлапето вика " Ми не моа ти каа ".С документите в ръцете заплаших да ида в Комисия по търговията, и след седмица умуване тия пратиха дъното и го върнаха.Говорих с г-н Явор Сребков (дано не бъркам правописа) от сервиза на АСБИС и му обясних случая - той се смя и каза как е сложил друг процесор и обновил BIOS, няма нищо изгоряло, и ме посъветва директно да ходя в Комисията.Питах в Спийд кой чип е бил изгорял, а " отлично подготвеният " специалист " каза - сменили са и него.Цирк... Отказаха всякак да ми сглобят компа и да ми покажат как работи, пуснаха го на стенд.Питах ги да кажат какво са направили, защото не съм прост - щом не искат да го сглобят в кутията, значи има нещо.Шефът ми казва " Виж ся, мойту мче, нищо не съм ти длъжен да ти показвам, махай се " и ми затваря телефона.Всякак целяха да си взема машината, за да обвинят после мен за щетите, то си личеше.Отидохме със свидетел, и записвах с телефон в джоба случващото се.Шефът започна да се фука как проявявал добра воля и търпение към мен.Върхът на наглостта, сякаш съм някой просяк...Попитах го защо тогава незаконно всеки път ми измъкват пари за гаранционна машина, защо ми затваря телефона и псува така, и дали не го интересува на тоя гладния живот в Криза как се оставят 2 000 лв, и много ли такива клиенти има.
Случайните клиенти в магазинът, който бе пълен, ме чуха и се изнизаха моментално, като умни хора.Бях заплашен с полиция.Бре, уж " уважаеми клиенти " и " добра воля ", а като ги натиснах с факти - затваря телефона, псувни и обиди...Ако някой има желание, ще кача записания разговор, за да се убедят всички ! Казаха, че се надяват дъното да си изкара гаранцията и ме изгониха.Един вид, взеха парите, и се надяват да се прецака след гаранция.Пфу...Отиваме и сглобяваме машината вкъщи, и какво да видим - върнаха ми го с изгорял HDD и видеокарта ! ! ! Ето какво било, значи, защо искаха да ме изгонят и защо не ми показаха, че машината работи!!! Сега знаете защо озаглавих темата така, и защо преживявам тази горчива чаша отново, като ви я разказвам - един човек да отърва от това, за мен е успех.Изгорелите части са ми в гаранция и веднага щом ги смени вносителят, ще снимам и кача протоколите за замяна за доказателство.Сега с неработещ компютър и дефектна кутия, дал толкова пари, обиден и унизен...Моят познат предположи, че наглото и дебело хлапе всъщност е син на шефа на " фирмата ", и затова не е уволнен.Шуро-баджанащина към клиента, предвид жестоката конкуренция в днешно време...Тия заслужават да фалират...Не съм отишъл да искам комп за 300 лв с вградено видео и аудио, все пак...Екипът на hardwarebg/ iskampc.com прие присърце случая и обещаха цялостно съдействие и да поемат преговорите с вносителите за гаранциите, без да съм им дал и лев дори![]()
...Ще ремонтират изцяло кутията, монтажа на компонентите също - така се печелят клиенти...А онзи от Спийд ме плаши как нищо нямало да ми продаде, дори да искам...Хахахахахх...Сякаш аз бих стъпил някога там, и сякаш ще чукам по стъклото в дъжда и ще ги моля " Отворете, че да ви дам суха пара в ръцете "... Това някакъв виц ли е?! Така излиза истината.
Има и други пострадали, един от тях е Златин, който ще се регистрира във форума, за да покаже документите и да разкаже как е бил излъган по същата схема.Коментарите са изцяло излишни - въпреки, че живеем в Абсурдистан Чалгария, дори и в нашата държава такава случка е възможна.Аз самият няма да давам коментар и оценка, това оставям на вас.Ние трябва да си помагаме и да си харчим внимателно париците, затова са форумите и такива теми.След случая със Спийд, другите фирми, които смятах за некоректни, ми се сториха като светци пред тези.Съжалявам, че темата е тъй кратка, защото трябва да е буквално десетократно по-дълга, за да представя изчерпателно нервите, ужаса и страха за покупките си през тези месеци, да не говорим за разходите по таксита, транспорт, телефони и прочие - златен не, а платинен ми излезе този компютър...