Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Магазини Public - пълна некомпетентност и некадърност!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Магазини Public - пълна некомпетентност и некадърност!

Както ви се похвалих вчера, закупих първия Samsung Galaxy Tab от единствения магазин на тази тепърва прохождаща верига у нас.
    В еуфорията покрай закупуването не забелязах, че към таблета продавачът не е добавил обявената официално като подарък на брошурата в магазина 16GB microSD карта.
    Когато се прибрах в нас, позвъних на единствения даден телефон за връзка с този псевдо магазин - 02 / 89 28 930. Много любезна госпожа ми каза, че ще проучи въпроса и ще ми звънне до няколко минути.
    Наистина, след 10 минути получих обаждане от нея. Извини ми се за пропуска на колегата си и ми каза да заповядам, когато ми е удобно в магазина за да си получа недадената microSD карта.
    Е, днес, помолих жена ми, на връщане от работа да мине да вземе картата ми. Мина ми през ума, че след като служителя е забравил да ми даде подаръка, можеше от магазина да я изпратят по удобен за мен начин, а не да ме разкарват повторно, но... в крайна сметка и аз съм виновен, че не съм си я поискал. Както и да е.
    И тук започва вече пълното безумие.
    Служителите на магазина не пожелаха да дадат картата - подарък на жена ми! Не била пристигнала все още и когато пристигнела щяли да ми се обадят!!!
    Незабавно звъннах на единствения им телефон, където вдигна госпожа на име Мими Глоганова, представяща се като управител на магазина.
    На въпроси:

1. Как е възможно вчера неин подопечен служител да ми каже да заповядам в удобен за мен момент да си получа картата и когато това става реалност да се твърди, че карта няма?

2. Как е възможно да няма карта след като в момента таблетът се предлага официално с подарък тази карта?

Госпожата не успя да ми даде адекватен отговор. Единственото, което чух от нея е, че не може нищо да направи, карти няма и ако си оставя телефона ще ми звънне, когато има!

Г-жата, представила се като Мими Глоганова, управител на софийския магазин Public не пожела да съдейства на искането ми да приложи управленските си правомощия и да намери коя служителка вчера ми е казала да заповядам на място за да получа картата си в удобно за мен време. Явно госпожата не си дава сметка, че с това подвеждане нейната служителка е загубила повече от час от времето ми / в случая на жена ми / за да ходи до магазина им без полза!
    И пак се връщам на втория въпрос - как може да се продава нещо, което не е налично??? Промоцията е за таблет + 16GB карта и е активна и работеща. Как по дяволите става това без да има карта?

Не става въпрос за кирливата карта. Просто съм подразнен от крайната некомпетентност и на персонал и на управител, за съжаление не видях нито една професионална реакция от тяхна страна. Мога да продължа и с първоначалните си впечатления още от вчера от нивото на консултантите, но... няма смисъл - Public е затворена страница за мен.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Магазини Public - пълна некомпетентност и некадърност!

странна работа. наистина явно нещата около тях са доста по-различни от това, което те се опитат да внушат за себе си.

в края на '09 отвориха първия си магазин в България тук, във Варна. след няма и половин година затвориха. ок, уцелиха кризата, кофти момент. обаче кризата удари и другите вериги, но те оцеляха. значи преживява се. на мен лично атмосферата вътре много ми допадаше (няма начин - библиофил, меломан и техничар

сега обаче чувам от теб, че били отворили в София... интересно, бяха казали, че се оттеглят от България, поради, цитирам: "несъвместимостта на новаторската концепция на Public с текущите нужди на българския пазар" (малко надуто, господа "новатори"). селското изпълнение с картата - явно това е новаторския подход, за който не сме готови

едно време си мислех, че ако намалят цените на техниката дори само с 5% спрямо тези на маркетите, намирайки се в абсолютния център на града, близо до всякакви пешеходно-разходъчни маршрути, имат голям шанс да пробият и се наложат, но явно са имали по-добри бизнес консултанти от мен

P.S. забравих да споделя - сайтът им е правен като че ли от... знам ли... третокласник

4. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

То селското изпълнение поне да беше направено като хората и да имаше единомислие.
    Аз съм бесен, поради това, че ме накараха да ходя втори път. А и самия факт, че имат активна промоция, която се оказва, че не могат да изпълнят поради липса на подаръка, в една нормална държава би следвало да доведе до много сериозни мерки.
    Това, което ми казваш за Public - че са отворили, после затворили и са се изнесли хвърля пълна светлина.
    Имаше нещо странно, което не разбирах и не исках да споделям. Предвид това, което каза, става по-ясно...
    Та:

Касовата ми бележка за Samsung Galaxy Tab е на К§К Електроникс...
    Тоест, съвсем еднозначно - Public е опит за по-лъскав магазин на дребно на Техномаркет и няма особено общо с гръцката верига.
    Просто... по някакво споразумение, Техномаркет са платили за да използват известното име...
    Което обяснява и защо Samsung Galaxy Tab се пуска ексклузивно при тези събрани от села и паланки необучени служители, а чак след 3 дни при вносителя Техномаркет.

Казах, че няма да говоря за подготвеността на персонала, но не мога да се сдържа да питам - как е във Варна положението? В тукашния магазин... наистина няма аналог - някакви 17-18-годишни момчета, с нулева техническа подготовка и нулево желание да обърнат внимание на клиента просто те отблъскват с влизането.
    Аз отидох в неделя, рано сутринта, бях напълно подготвен какво искам, бях единствен клиент в магазина и... за 3-4 уточняващи въпроса относно гаранция се наложи да чакам 20 минути. На единия пич поне му стана неудобно и се опита да се извини накрая
    Кошмар - празен магазин, знаеш какво искаш да купиш и.... наистина като се замисля, не съм виждал толкова ниска подготовка. Което трябваше да ме подготви що за управител могат да имат в лицето на тази Мими Глоганова, но въпреки това тя успя да доосере нещата окончателно...
    Утре ще пусна една жалба до КЗП за парадокса - има промоция на 2 стоки, но получаваш само едната защото другата не е на склад, предполагам няма да ходя да си взема картата, когато пристигне - халал да им е и се надявам повече да нямам допир с магазин Public.

5. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Това с двете стоки на промоция ,но само едната на склад става почти всеки път в ТМ.Или другия вариант да се окаже ,че е в склада обаче на митницата Много често се случва промо продукт да не е обмитен все още и докато мине митница промото е свършило.Типично за Маркета.

6. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Ами още по-лошо. Баси, какво става в тази държава. След като ти знаеш и казваш, че е практика, а не прецедент, трябва да знаят и държавните служители, чиято работа е това.
    А явно или не знаят или не им пука. Тъжна картинка
    Утре наситина ще пусна едно електронно оплакване до КЗП. Добре е, че помолих жена ми, докато е в магазина да се оплаче и писмено в книгата на Public като обясни ситиуацията.
    Би било изключително странно ако органите не вземат някакво адекватно решение в този случай, когато имат описани всички необходими за това доводи на хартия...
    Било в склада на митницата - ами като е там да не продават и да не подвеждат хората с лъжи! Като им пристигне в техния склад - тогава да обявяват промоциите си.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

ТМ Варна - първия магазин , до Метро определено мога да твърдя че хората са компетентни и добре подготвени. Лично познавам поне 7 от тях - работих преди време с тях и до този момент си работят там. Определено си разбират от работата. Лично аз съм доволен от ТМ тук нямам проблеми с каквото и да е.

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

крис, ако питаш какво е било нивото на служителите на public-a (защото вече го няма), мога да кажа, че беше... обичайното - знаят повече от незнаещ клиент и по-малко от знаещ.

не знам дали и тук е имало нещо общо с КК, защото не съм купувал нищо, но ми се струва, че купуването на франчайз, което подозираш за софия, вероятно е нещо ново, защото тук нещата бяха наистина различни. нямаше го този дух на... ммм... дистанцираност, който се наблюдава в ТМ/ТП. служителите им наистина бяха минали някакви курсове, защото определено в отношението им към клиента имаше солидна доза "западност" (разбираш какво искам да кажа).

другото ми съмнение относно възможността за тогавашна ТМ-ност ( ) на магазина е защото ТМ никога, ама никога не са имали и най-лек уклон за продажба на нещо толкова некомерсиално като книги, както и музика. освен това различността на Public-а наистина се усещаше в условията, които бяха осигурени - безпроблемно си седиш на мека табуретка с часове и при желание можеше да прочетеш цяла книга. терминали със слушали, на които можеш да си висиш и да изслушаш цял албум. при това говорим за цял етаж за книги и цял етаж за музика. къде ти цял етаж за книги където и да било вече?! в ТМ/ТП някои от консултантите не четат спецификациите на нещата, които продават, камо ли нещо такова скверно като книга

techno, аз бях го писал тук, ама пак ще го повторя (става дума за коментара на един консултант, с когото говорих преди да си купя телевизора):

"плазма? защо ти е плазма? LCD-тата са по-хубави - те са на пиксели. плазмите са на квадратчета"

10. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Халал, халал, ама картата си струва над 100лв

11. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

50лв по-скоро.

Не казвам, че пак са малко ама какво да направя?
    Единият вариант, за който си мислих вчера, че заслужават - отивам, връщам им го и си купувам отдругаде.
    Еми... да, заслужават го, но е свързано с много неудобства за мен - ходене пак до магазина, късане на нерви и после пак ходене по други магазини за да си го купя.
    Другият - да продължавам да им звъня и да си късам нервите за да си взема картата. Ами... страшно са некомпетентни бре - нямам сигурност ако ми кажат по телефона - идвай да си я вземеш, че наистина ще си я взема. Вече ме излъгаха веднъж по този начин. Ако го направят втори път - ще изкукам съвсем... А и все си мисля, че след толкова проблеми трябва да е тяхна грижа да се свържат с мен и да ми доставят картата на удобно за мен място. Не че вярвам да стане...

Утре ще им плясна и една жалба до КЗП, че се оказа, че в момента нямам скенер под ръка да сканирам касовата бележка и гаранцията, много се надявам да им направят проверка и да ги стреснат, току виж се опитат да пооправят нещата за бъдещи клиенти.
    Но аз наистина вече нямам желание да се занимавам с тях. Ще си купя една карта и... това е.
    Принципно е тъпо - като чета FearMe оставам с впечатление, че варненския магазин наистина е бил приятно място и с доста по-различна насоченост. А сега, Техномаркет го превърнаха в поредната сергия за техника. Жалко за популярното име, предполагащо съвсем други услуги.

12. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

По големите магазини редовно няма неща "на промоция" обикновено пишат по брошурите че е валидно до няаква дата или изчерпване на количествата.

13. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Еми ок де, ама аз купих първия Galaxy Tab от Public в София. Нито на прессъобщението, нито на брошурката в магазина пишеше, че за първия не се полага карта
    Вместо да ми дадат 2 карти или допълнителен подарък ме направиха на маймуна.
    И пак да напомня - от самия магазин ми казаха да заповядам да си я взема, а в последствие ме отсвириха. Това е не по-малко дразнещо!
    Вчера, след като казаха - карта йок, управителката се опита да теоретизира, че видиш ли, защото съм го купил на 14.11 щяла да ми се забави картата, а те щяли да изпълняват промоцията си от 15.11.
    Ок, но вчера беше точно 15.11 и като й напомних, че даже и с тази уговорка в момента трябва да е активна и картите осигурени си замълча без коментар. То... и какъв коментар да измисли.

14.  

15. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Единият вариант, за който си мислих вчера, че заслужават - отивам, връщам им го и си купувам отдругаде.
    това е най разумното решение според мен, в место да си тровиш нервите с тях.

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Късо мнение от мен. Публик във Варна си беше Византийски.

Харесваше ми частта с музиката, купих си Винил на Майкъл Джексън от там на много добра цена. Имаше избор и възможност за заявка и доставка без капаро! -невероятна политика!
    Техниката - нищо особено.

Доколкото знам сега след "локалния фалит" е изкупен от ТМ ... във Варна пак ще има, но пак на ТМ.

/offtopi: Крис, съветвам те да направиш това, което писа - върни им го. После не го търси от друг магазин .... купи си iPad. Скоро излиза 4.2 с мултитаскинг. Според мен iPad е няколко светлини години напред. (Моля да не се дискутира това мое мнение, просто си спестявам едно лично и пиша тук).

17. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

iPad... НЕ, било само по идеологични причини - не искам. Размерът му също не е това, което търся.

Учудващо бързо, проблемът тръгна към своето разрешение.
    Преди минути получих обаждане от любезна госпожа от Техномаркет, която се извини за ситуацията и ме увери, че ще съдейства да си получа картата на удобен за мен адрес, изпратена на тяхни разноски още днес или утре.

Това за мен изчиства текущия проблем и ме удоволетворява напълно, браво за бързата реакция.
    За съжаление, проблемът с некомпетентен персонал и недалновиден управител в Пъблик София си остава, но за щастие, това вече не е мой проблем, а на шефовете на Техномаркет и на бъдещите клиенти...

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Ами честито. За жалост, дори и с хепи енд, неприятните спомени и изгубените нерви си остават

Все пак - ако Public запазят това, което ми хареса на мен, и на Fear Me във Варненския магазин, ще ги посещавам независимо какъв е персонала

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 8
    Последно: 14-07-13, 15:12
  2. Отговори: 0
    Последно: 15-11-10, 21:20
  3. Пълна излагация!!!
    От TIMBERLAKE във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 0
    Последно: 25-10-08, 00:34
  4. BG Peering and public proxies in it.
    От gero30 във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 28-12-02, 01:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе