не се коси братко.бош на 2 и половина години почна да му пада емайла.а не е от много евтините
не се коси братко.бош на 2 и половина години почна да му пада емайла.а не е от много евтините
Напиши го кой е този модел на Bosch, за да го избягват хората.
MDO-Schiedsstelle@bshg.com Защо не опиташ с един и-мейл на страницата на Бош, за препоръки и оплаквания, в който да опишеш проблема. Приложи и снимков материал. Попитай ги колко е живота на емайла, на една фурна Бош. Не на последно място, можеш да споделиш и колко много си разочарован от покупката на техния продукт. Доста честот такъв и -мейл върши чудеса.Първоначално публикувано от aad
понеже в момента фурната е в сервиз с документите не мога да ви кажа точният модел.упътването за експлоатация което ми беше дадено при покупката е на модел hbn434350e/няма съществена разлика с моят модел освен в часовника /.още при поставянето на фурната в шкафа забелязах че вратата стои на криво.дойдоха от сервиза и се опитаха да ме убедят че шкафа е крив.трябваше лазерния нивелир да доказва на техника че не е добре с очите.от представителството на бош ми беше предложено да ми заменят фурната/ с модела който съм описал по горе/.отказах защото трябваше да доплащам.та в момента чакаме решение от словения какво ще правят с фурната.после ще видя какво ще предприема.така че бош мош самсунг мамсунг всичко е боклук.който улучи улучи
Въобще не си купувайте нищо от Самсунг. Каквото Самсунг съм си купил до сега, все се е повредило или е бъгаво.
А аз 2 телевизора-единия е на 10 + години,а другия около 8.
При мен се получи същата история, както и при Златко 66, само дето фурната е Аристон, модел FZ810 1.IX, купена от магазин "Зора" Бургас - след година и половина дъното се обели и емайла изпада, като размера за пострадалото дъно почти съвпада с размера на долния нагревател. Затова според мен се касае за дефект при производството. За съжаление от сервиза изобщо отказаха да признаят гаранцията и се опитаха да ме изкарат, че съм ползвал абразивни почистващи препарати, което разбира се е пълен абсурд. Опитах се да занимая комисията за защита на потребителя, но те се измъкнаха с думите, че били минали повече от гарантираните от закона две години гаранция (въпреки, че от магазина дадоха три години гаранция) и ми препоръчаха да се съдя със сервиза. Още не съм много на ясно дали си струва да се занимавам с това, или да си платя за ново дъно и да забравя, макар, че съм почти сигурен че проблема пак ще се повтори.
Ако някой с подобен проблем се е преборил със системата, нека да сподели опит.
Аз не разбирам защо не си купувате качествена техника?! Майка ми е със Сименс ама втора употреба истински германски и вече 8-ма година няма мърдане и фурната за вграждане аз не мога да я нося сам, та представетв си от каква ламарина е правена!
Не знам колко си имаш работа с техника, но в последните 6-7 години при покупката на такава всичко опира до късмет. Качеството навсякъде, дори и при така наречените качествени производители, е занижено адски много. В момента най-важната характеристика на една техника е гаранцията - да е колкото възможно по-голяма, марката не е от значение стига да не е прекалено жълта.
Ахм, и аз на това се надявах, ама греда: Пролетта взех иноксова печка с фурна и индукционни котлони BOSH от "ударените", "истински германски", както казваш, на цената на нови китайки. Като фаца и функциониране машината е уникална, но има - няма 3 месеца и взеха да се появяват финни миниатюрни точици, все едно пръски от доматена яхния - само, че беше ръжда. Случи се нагледно феноменът, който един съфорумец бе описал като "ръждясване на неръждавейка". Сега, зимата петната са се уголемили, явно поради влажността. Но пък белите китайски пералня и хладилник за 4 години заприличаха на ръфани от мишки - боята на 4 пръста от краищата навсякъде е надигната и отдолу наднича ръждата.
![]()
Аз съм привърженик на "средното качество" или малко над него. Имам 4-та година готварска печка БЕКО и съм много доволен- при 18-25 внезапни спирания и пускания на тока, токови удари и други такива "премеждия" на печката й няма все още нищо.Пералнята(whirpool) засега устисква, ще видим докога- замалкода я прецака- започна да я презарежда " за да се пестело ток и вода" , а пералнята чак скрибуцаше от натоварването и аз я питам "какво става бре душа"- тя ми отговаря: "Ами нещо скрибуца"
.Когато погледнах тя прелива, та чак ще гръмне от дрехи вътре.Така и на един колега майка му от "пестене" строшила пералнята та това им спестило +120 лева в повече ...
Микровълновата много се чудих каква марка да е и бях решил да похарча до 300-350 лева, като гледах най-различни имаше дори някакви на LG или самсунг с готвене на пара, но всички бяха с малки фурни, а аз търсех нещо с поне 32 литра фурна.Така преди 3 години купих Alaska с 38 литрова фурна и най-различни функции които досега съм позлвал на 80-90%, но ми се струва, че макар и китайска е доста по-издържлива и професионално направена от повече от 80% от останалите микровълнови фурни .За тежестта й да не говорим-има 17 килограма ...Тя също преживя доста токови "игри" на ЕВН.Недостатъка й е че не е енергоспестяваща, но пък затова е с 2КВ мощност в режим на микровълнова фурна.
Проблема на повечето битови уреди-готварски печки, перални, ютии, бойлери и други е че вече повечето от тях се произвеждат в Китай, като:
1. или се продават под техните си автентични китайски марки за Европа или съответната страна и тогава се знае какъв им е произхода и производителя
2.или са поръчани от някой търговец със седалище в държава членка на ЕС и са прозиведени за него и внесени с негова търговска марка
3. или са произведени под известна в Европа търговска марка (която или никога не е произвеждала този продукт или е спряла да го произвежда и е продала търговската марка), която китайка фирма е закупила и просто използва доверието на потребителите в това име за да продава.
В последните 2 точки настъпва една пълна боза и потребителя си мисли че купува нещо качествено, но то се оказва ...
По мое убеждение здраво направените уреди дори и китайски са тези произведени за професионално търговско ползване и в това все повече се убеждавам с течение на времето.Разбира се китайските може да не са толкова качествени и икономични колкото произведените в Европа, но в днешно време е много трудно да си напълно сигурен кое къде е произведено и донякъде е и въпрос на късмет покупката.
Калчев на твое място бих взел мерки "овреме" докато проблема не е станал по-голям.Намжи ги с преобразувател и напръскай с боя-има много и термоустойчиви-до 600 градуса.
Колега явно си попаднал на кофти партида,аз си взех преди 5г пак на промоция фурна+котлони за около 1000лв бяха тогава,изключително съм доволен,фурната се ползва постоянно както и котлоните.Нямат нито една забележка (да чукна на дърво),но и аз си мисля че всичко е на късмет.
kalcheff1, това не е ръжда на неръждавейка. Това е познато на мебелистите. Появява се най-често по неизползваните дъгло време мивки. Има една паста се продава, минаваш и е като ново. При мен нова мивка Тека не беше ползвана няколко месеца и стана на петна. Те продават паста, минаваш и е ок (има я в Тека). След третиране няма проблем вече три години.
Мега, даде ми лъч надежда. Уредът се ползва усилено, олива се с манджи, бърше се. Аспираторът над нея и той иноксов, но не е мръднал... Определено ще се пробва тази пастичка, дано да има файда, че много е грозно в момента, машината изглежда на 10 години отвън, а има - няма 6 мес, откакто е взета. Благодаря за съвета.