Дълго мислих дали да пиша, но в крайна сметка реших, че е добре да опазя други мераклии като мен да се сдобият с нова и хубава фурна на добра цена.
Преди около 2 и половина години реших да си купя като за последно хубава фурна. След дълго обикаляне се спрях на един модел в промоция в Техномаркет Варна Самсунг/ twin cooking/ с два вентилатора. Фурната има възможност за готвене на две различни ястия на ралични темеператури.Вървеше заедно с керамичен плот с 4 зони/ пак самсунг/.Всичко на скромната цена от 1180лв/2008г./ като се спестяваше около 280 лв. Много добра оферта. Всичко добре но започнаха и проблемите.
1. Появи се шум в горния вентилатор/Сметнах, че е за смяна/. Същевременно емайла на дъното към задната страна на фурната/ където ламарината е прегъната и явно заваряна/ започна да пада. Появиха се първоначално по малки и много бързо по големи ръждясали вдлъбнатини/т.е. емайла беше паднал и отдолу ламарината ръждясваше/ И това около годината при положение , че фурната имаше 2 г. гаранция.Извиках техник за вентилатора, като между другото му показах и емайла на дъното тъй като не очаквах да го вземе в предвид за гаранцията.След дълго умуване обаче/ около 2 месеца/ се взе решение и ми смениха фурната с чисто нова от Техномаркет.Гаранцията на уреда продължи с още една година.
След една година точно познайте какво се случи:
Горният вентилатор не само забръмча, но се скъса/ все едно не беше от ламарина а от станиол/, а емайла на фурната познайте - същите кратери по дъното, на същите места и то само за една година отново.
Вече мисля за нова фурна , а можете ли да си представите колко "Раховец-а" щях да си купя за около 900 лв.
Сами си направете сметка дали да си купувате фурна Самсунг.