Напротив - нищо като съд не се полуава.Първоначално публикувано от badr
Просто имаме място за нормални потребителски реакции и споделяне на личен опит с цел да се предпазим взаимно от нелоялни фирми.
Напротив - нищо като съд не се полуава.Първоначално публикувано от badr
Просто имаме място за нормални потребителски реакции и споделяне на личен опит с цел да се предпазим взаимно от нелоялни фирми.
Само да вметна,че това не е първата тема тук в този форум в която обвиняват Vanko68 в нелоялност...Първоначално публикувано от КрИс
Нека напиша и аз нещо за човека въпреки че не е по темата. Преди 2 години ми трябваше човек за профилактика на климатик, повечето които търсих ги мързеше и пуснах тема тук. Ванко ми драсна на ЛС и се разбрахме. Дойде и профилактира машинката, понеже се справи добре направи профилактика и на още 2 машини. Аз доволен и той доволен, останах с впечатления че е точен човек. Преди няколко месеца ми трябваше климатик 2-ра ръка и реших да му звънна първо на него, разбрахме се какво ми трябва. Уговорката беше като отиде да пазарува да ми звънне от склада и да каже какво има(НТТ или Димели). Замота се нещо и реших да звънна, не вдига, писах, не отговаря. В продължение на два месеца аз се надявах да ми свърши работа. Разчитах на това че като сме говорили съм ангажиран и няма да купя от друг. Винаги съм разчитал на мъжка дума. Ясно ми е че си е намерил някой добър обект и ме е отсвирил или има друг ангажимент. Нямаше да се сърдя ако ми беше казал че е ангажиран и няма да стане. Писах имейли, звънях, пращах СМС-и за да не прецакам човека. Накрая след два месеца му написах че отменям ангажимента му към мен. Не знам какво се е случило ама беше редно да ми каже. Стана малко за добро защото попаднах на Aleksandars на който също споменах какво е направил колегата. Та Сашо се оказа много точен човек, каквото говорихме това стана. Дали ще потърся Ванко? Не естествено.
dragozow, така е. Преди 2 години едно, сега друго...хората се променят. И за съжаление, аз пръв разбирам за това!
Не си пръв Рачев,не си пръв...навярно няма и да си последен... за беда...
Lazar,какво значи познавам Ванко като сериозен,ама задочно...те и педофилите са сериозни и всяват доверие по форуми и чатове...Първоначално публикувано от Lazar
Как може човек който си е плюл на достоинството да излезе достойно от ситуацията...
Може! Като върне парите и каже едно "Съжалявам"
Положително нещо е загазил човека.Не съм имал контакти с него,но виждам че доста народ има доволни от работата му.Интересното в случая е че ви ебава с парите.Айде за работата как да е.Все ще се намери кой да ви ги вземе,доста народ вече се занимава с този вид дейност.Съвета ми е да си намериш адвокат и да го гониш до дупка.
Много ми е странно обаче следното.Човека е градил авторитет с години,а сега го срива за 3 месецаИ то за смешна сума(ясно е че за потърпевшите не е),от гледна точка на това колко работа му намират доволните клиенти.Всеки има лоши периоди в живота,ама да съсипеш името си ...
Това беше най-вярното мнение във форума. И аз това се чудех...как е възможно човек да си съсипе работата за 2000лв. При положение че толкова струва труда за изграждането на една система. Трябва да си много тъп нали? Наистина не е за вярване. Повярвайте ми, всякак опитвах да спася името му! Всякак!
Предлагам, хората, които нямаме отношение по казуса да си мълчим. Получава доста грозно, когато такава тема се напълни със сеирджии и лешояди. Живи хора сме. Възможно е всеки от нас да се сдобие с някакъв проблем, нали? И ако той е личен, наистина не дължим обяснение. За Ванко мога да кажа, че не е нито мошеник, нито калпазанин. Не го оправдавам, защото не знам подробности, но съм сигурен, че ще си оправи нещата и ще излезе от ситуацията.
Kasap, колко време според теб е нормално да изчакам Иван да си оправи нещата? Ти колко би почакал? Относно проблема...личен или не, когато дължиш на някой пари си длъжен да дадеш някакво обяснение! Поне така мисля аз! И когато някой ми каже че ми била бедна фантазията за какво ставало въпрос...еми извинявай, ...няма как да стане! Да дължиш пари и да си нагъл донякъде разбирам простотията, но чак и да плашиш...Опппааа, някой нещо сбърка!
Виж Галине.Не се познаваме и затова се извинявам че се обръщам към теб на "ти".Ситуацията наистина е неприятна, особено предполагам за теб.Но тук ние във форума - трудно бихме успели да помогнем с нещо и ни остава само да се надяваме на една благополучна за всички развръзка.
Трудно ми е и на мен да повярвам че някой с лека ръка ще пропилее авторитет граден с години.Недоволен клиент връща 10 други.Доволен води 1-2 ма.
Преди малко видях че в темата влезе и Ванко68.Предполагам той ще ти отговори, а ние отстрани е най-добре да си мълчим.
Откакто е пуснал първата тема за vanko68 в друг форум GalinRachev ще стане един месец. От тогава до сега има няколко призива към "подсъдимия" да излезе и да обясни какво, защо и как се е случило, но това не става. Сами може да си отговорите защо. Кои хора се крият и мълчат? След толкова силни обвинения него го няма никакъв, погубил се е като старите двулевки с гроздоберката.
Касап не си прав, човек който мами друг за пари и за каквото и да било друго си е мошеник от всякъде.
Прочетох темата. И мисля, че темата трябва да се казва: "Никога не плащайте и пет лева без да сте сключили договор със ясни клаузи за неустойка и срокове дори между вас и собствения ви брат". Галине, редно е първо да посипеш главата си с пепел и да си изясниш, че за ситуацията която е безкрайно неприятна и толкова често срещана на първо място си виновен ТИ. И ако имаш право да наречеш Иван МОШЕННИК, то ти без всякакви угризения можеш да се наречеш ГЛУПАК. Ако предвидливо беше направил сделката по изискванията - договор за изработка с клаузи за забавяне и неизпълнение, гаранции и т.н. сега нямаше да постваш тук и там а щеше да си занесъл всичко на адвокат и делото щеше да е в ход. Сори ама това е простата истина. От всичко това което разполагаш, разполагаш само със следното:Първоначално публикувано от GalinRachev
Първоначално публикувано от GalinRachev
Tommorow,
(според мен) и те не си съвсем прав - устните договори са си точно толкова договори колкото и писмените. (Става въпрос за третиране на устния договор като договор между страните, а не "носенето" му в съда при спорни моменти)