Резултати от 1 до 10 от общо 10

HANDY- ГОЛЕМИ МОШЕННИЦИ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

HANDY- ГОЛЕМИ МОШЕННИЦИ

Ще ви разкажа моят случай за непрофесионално, заблуждаващо и откровено подвеждащо обслужване от страна на служители на магазин HАNDY гр. Казанлък.
    На 10.05.2011 г. от магазина на М-Тел гр. Казанлък си закупих предплатена карта. Момичето, което ме обслужи ме информира, че картата ще бъде активна след няколко часа. Изчаках определеното време и когато се опитах да проведа разговор, с изненада установих, че картата изисква регистрация. Служителката на място пропусна да ме информира за тази „малка подробност”, така че да регистрираме картата в момента на покупката.
    На 11.05.2011 г. посетих магазин HANDY гр. Казанлък, за да си регистрирам картата. Служителката в магазина Гергана Илиева, използвайки моята наивност и некомпетентност ме подведе да сключа 2 /две/ годишен договор (в последствие променен на 1 /една/ година) с месечен абонамент 9.90 лв. Изрично я попитах трябва ли да си купувам ваучери и колко често да си презареждам картата. Тя ми отговори, че само трябва „да сменят ЧИПА на телефона” и вече картата ми е регистрирана и активна и единствено е необходимо да си купувам ваучери и да я презареждам. Предоставиха ми да подпиша документи за „регистрация на картата”. След полагане на моя подпис, договорът който аз НЕ ЖЕЛАЯ да ползвам беше факт. През цялото време у мен оставаше впечатление, че това е стандартна процедура при регистрация на СИМ карта. Служителите по никакъв начин не ми обясниха, че става въпрос за ПОДПИСВАНЕ НА НОВ ДОГОВОР, с НОВА СИМ КАРТА и НОВ НОМЕР. През цялото време ставаше въпрос, че ми активират картата и за закупуване на ваучери, а не за заплащане на вноски по договор. По този начин аз получих изцяло подвеждаща и откровено заблуждаваща информация. Слагайки НОВА СИМ карта в телефона служителката задържа моята (предплатената) СИМ картата. Наложи се синът ми, след като му разказах ситуацията да ходи до магазин HANDY, за да вземе обратно закупената предния ден предплатена карта. Там на място след доста разправии пред него служителката Гергана Илиева казва, че единственото което може да се направи е да се промени срока на договора от 2 на 1 година.
    Към всичките измами, които открито практикуват М-Тел, тези на техните партньори от HANDY изобщо не им отстъпват. Раздухах сличая и подадох жалби до всички възможни институции, които се сетих, а именно: „Мобилтел” ЕАД, Комисия за защита на потребителите, М-тел и HANDY. При депозирането на жалбата ми в магазина на NADY гр. казанлък тази въпросната служителка Гергана, след като проведе дълъг разговор с някои от шефовете си имаше наглостта да ми предложи сделка. Ще си позволя да я цитирам:
    "Искате ли да ви предложа една сделка?
    Моите началници ми искат обяснения за случилиото се и аз ще напиша, че неправилно съм ви обяснила ситуацията.
    Ще ви прекратим договора и ще ви върнем парите, но ми обещайте, че няма повече да разпространявате тази жалба"
    Попитах я как така до вчера ми твърдеше, че нищо не може да се направи, а сега дори си позволява да ми предлага сделка и то с прекратяване на договора. Явно нейните шефове нещо са я нагрели, защото направо загуби говор и картина и беше много притеснена.
    Та за всички, които са попаднали в подобна ситуация пътят за разтрогване на договора е следния:
    1. понеже е сключен "дистанционно" т.е. чрез HANDY от името на Мобилтел имате законово време от една седмица след сключването му да подадете жалба за разтрогването му.
    2. Жалбата я подавате до Комисия за защита на потребителите - това ги стряска. В моят случай и до Мобилтел, до HANDY и до месния офис на М-тел (Мобилтел и М-Тел били различни неща)

2.  

3. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Re:HANDY- ГОЛЕМИ МОШЕННИЦИ

Хм, наистина в по-малките населени места, някои хора си правят каквото си искат защото си мисля че хората са балами и могат да ги баламосват както си искат...
    Но това в случая е е*ати наглостта. Да ти ПРОДАДАТ предплатена не активирана карта. След което вместо активация да ти пуснат 2 годишен договор и за новата карта „да сменят ЧИПА на телефона” (не знаех, че в Казанлък могат да правят такива интервенции. Предлагам следващия завод на Нокиа да е там

Не виждам обаче, защо си се насочил към Мтел. И предплатена и не предплатена ще те остържат най-здраво. Имам познат които е на план 5лв и непомня някога да е плащал под 30 лв
    Аз съм на друг оператор плана ми е 20 лв. И всеки месец общо взето си се вмествам в минутите...

4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Определено некоректно и измамно поведение от страна на Handy.
    От друга страна, с риск да ме оплюят всички - не съм привърженик на простите хора...
    Инцидентът определено не е едностранен.

glowndark, може би в малките градове правят каквото си поискат не защото смятат, че хората там са балами, а защото те наистина са.

ПС, KO6MAR, каква е връзката ти с gadinoid - https://forum.setcombg.com/index.php...rofile;u=27313 ?
    Раздвоение на личността или сина ти?

5. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    ПС, KO6MAR, каква е връзката ти с gadinoid - https://forum.setcombg.com/index.php...rofile;u=27313 ?
    Раздвоение на личността или сина ти?
    gadinoid е мой племенник

6. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    glowndark, може би в малките градове правят каквото си поискат не защото смятат, че хората там са балами, а защото те наистина са.
    Хората са различни. Има по-възрастни има и по-млади. Но в крайна сметка никой не ходи в магазина да го излъжат нали?! Хората отиват с някаква цел, и последното което си мислят е, че човека отсреща се чуди само как да ги прецака... Много хора, включително и аз като им дадат документи, било то от мобилен оператор, банка, данъчно, хвърлят по един бегъл поглед и подписват. Кой ще ти чете 2-3 страници договори.
    А както казах в началото има и хора на възраст които ползват очила а не винаги ги носят... и така нататък...
    Според мен това си е чиста проба измама, а когато човека които е отсреща е решил да те измами, колкото и да си мнителен, ще го направи
    Може да те черпи 2 бири дори и като ти се замай главата метне ти договорчето и хайде
    ю

7. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Ха сега да разкажа един пресен случай. Един от операторите, който има най-много фиксирани апарати по селата, звъни по фиксираните телефони, и казва: Имате подарък мобилен телефон, елате на центъра на селото да си го вземете. Събират се бабите, коя с фиксиран телефон, коя без, отиват на центъра, на теб подарък, ето разпиши се тук, на мен подарък, ето разпиши се тук. Ама аз нямам фиксиран телефон. Нищо, и на теб подарък, разпиши се тук. Всички баби на село с подарък и договор за две години. Кой е виновен в случая. Бабите че не гледали какво подписват, или онези които ги подвеждат.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от fbr
    Ха сега да разкажа един пресен случай. Един от операторите, който има най-много фиксирани апарати по селата, звъни по фиксираните телефони, и казва: Имате подарък мобилен телефон, елате на центъра на селото да си го вземете. Събират се бабите, коя с фиксиран телефон, коя без, отиват на центъра, на теб подарък, ето разпиши се тук, на мен подарък, ето разпиши се тук. Ама аз нямам фиксиран телефон. Нищо, и на теб подарък, разпиши се тук. Всички баби на село с подарък и договор за две години. Кой е виновен в случая. Бабите че не гледали какво подписват, или онези които ги подвеждат.
    Аз пък ще ти разкажа друг случай , пак за "селска инициатва".
    Приятелката ми работи в Виваком-там правят такива.
    Обаждат се предния ден на хората,които имат договори за преподписване и им съобщават че ще бъдат там ,за да си преподпишат договорите и че ако го направят ще получат безплатен телефон.
    Отиваме в селото -площада пълен и с баби и с млади-щяло да има тобола с безплатни телефони!!!
    След изясняване на ситуацията повечето се разотиват.
    На тези които се съгласяват да подпишат им се обяснява по 6 пъти ,че това е гоговор и че всеки месец ще плащат по N лв.
    Всичко е ОК до другия ден в който половината се чувстват прекарани и ходят да се оплакват на бабата на приятелката ми.
    Та не че ги защитавам и аз не обичам моб.оператири, но възрастнте хора,чули недочули, си интерпретират нещата по техен начин и после ходят да се вайкат.

10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    Според мен това си е чиста проба измама, а когато човека които е отсреща е решил да те измами, колкото и да си мнителен, ще го направи
    Не съм казал, че не е. Най-вероятно е.
    Просто се преекспонира с всевъзможни извинения за вече подписани договори.
    Един не можел да чете, друг бил без очила, трети не разбрал какво пише... Ами... да не подписва тогава..

Всъщност, искам да кажа това:
    Цитат Първоначално публикувано от iwoto

Та не че ги защитавам и аз не обичам моб.оператири, но възрастнте хора,чули недочули, си интерпретират нещата по техен начин и после ходят да се вайкат.
    Като в някои случаи бих заменил възрастни с прости.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2005

мен веднъж ме прекара една тарикатка, а уж не съм дядка . Изтича ми договора към Глобул и при поредно плащане на сметка, продавачката вижда това в системата и ми сервира, че трябвало да сключа двегодишен договор. Понеже ми се бяха струпали доста неща на главата и го направих без да се замисля. Не че е голям проблем, те и скоро изтичат тези две години, не не е там работата.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Usera виж последното изречение на Kris

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Близу - големи лепки!
    От Ozy във форум Черен списък
    Отговори: 18
    Последно: 02-06-16, 12:51
  2. Сервиз Кондор Варна-мошенници от класа!
    От Georgit във форум Черен списък
    Отговори: 2
    Последно: 14-01-11, 13:04
  3. Отговори: 20
    Последно: 31-05-06, 01:22
  4. Отговори: 5
    Последно: 08-01-02, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе