Здравейте.
Искам да споделя проблемите си с Близу - доставчик на ТВ, интернет и стационарен телефон. По време на договора не съм имал проблеми като съпорт, но когато изтече договора започнаха да ме притесняват да подпиша нов. Разгледах офертите им. Всички бяха по-неизгодни от досегашния ми и аз съответно не бързах. Когато отидох да си платя се оказа, че цената е с 8лв. повече. Поисках обяснение и от там ме успокоиха, че като подпиша новия договор сметката ще се редуцира според него.
Хубаво. С известен компромис избрах един пакет, но се оказа че точно той бил само за нови абонати. Стори ми се абсурдно аз като стар, коректен платец да не мога да сключа този договор. Казах им да си оберат оборудването - Ще минавам на друг доставчик.
Ама не било толкова просто - трябвало един месец предизвестие.
Казах им, че такова правило е незаконно, тъй като договор с тях вече нямам и каквито клаузи да е имало в него вече не са в сила. Кой е прав ще разбера в бъдеще време, но без съд няма да видят повече пари от мен.
Все пак е неприятно да знаеш че някъде ти трупат сметка. Може да намерят разсеян(купен) съдия и искът им да влезе в сила.