Имам Тошиба "Tecra R10-10W" от две години и половина. Взех го тогава заради хардуера,сглобката /един от малкото лаптопи на Тошиба ,на който не скърцаше евтина пластмаса/ ,матовия дисплей и 3г.гаранция. Батерията беше далеч от техническите си параметри още при закупуването - смениха я гаранционно.Дефектира дисплея смениха и него. И тъкмо им станах фен ,въпреки дефектите -точно заради сервиза ....и ме поляха със студен душ. На сменения дисплей взеха да избиват пиксели още от 1-2 месец ,станаха шест и тъй като ми останаха 6м гаранция го занесох в оторизиран сервиз в Бургас. Видяха ги и казаха -давай да го пращаме пак в ТехноПро . И тук започва шоуто...Пратили снимки на дисплея в Германия и от там по снимките решили ,че не става въпрос за дефектни пиксели ,а за физическо въздействие.Ще отворя скоба да кажа ,че съм почти маниакален по отношение на техниката си.Лаптопа ми не е пипан от друг , освен при предишните два престоя в сервиза , а дисплея не е докосван с ръка .Прашинка няма по него.
Върнаха ми го с пукнат около винта заден капак , със сменена РАМ /странно защо,нямах проблеми с нея-тествам го ежеседмично/.При предишната смяна ,акаунта ми бе заключен ,а им трябвал достъп за тест ,та ми звъняха да им дам парола. Този път понеже имам и банкови сертификати , и качени важни документи подсилих паролата си и им създадох гост-акаунт без парола. А досете се -паролата ми ресетната , в данните ми ровено ,не знам дали криптирането е помогнало...
Пуснах жалба до КЗП и имейл до централата в Германия ,но се чудя дали да не ги запозная с адвоката си.
Ако някой има опит с подобен случай ,нека сподели !