Резултати от 1 до 5 от общо 5

транспрогрес68 - нагли некадърници

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015
    Мнения
    38
    #1

    Thumbs up транспрогрес68 - нагли некадърници

    Здравейте съфорумци,

    Отварям тази тема за да изразя недоволството си от фирма транспрогрес68 и да покажа тяхната истинска същност и същевременно да предпазя колкото се може повече от вас от"удоволствието" да сте им клиент.

    Преди повече от месец си поръчах входна врата от офиса им на Витоша 172 май беше. Уточнихме всичко, направихме и подписахме договор. Взеха половината сума капаро. Уговорихме дата 13ти Ноември, и се започна. При едно от поредните ми обаждания да се интересувам кога ще дойдат да вземат размери се оказа, че нямат модела дръжка, който си бяхме избрали. Добре, избрахме си друг. Mеждувременно стана ясно, че проблема е в малкото монтажни групи, самата врата се изработвала за 3-4 дни!? Размери взеха чак на 6ти Ноември по спомени и то след кански мъки и десетки обаждания от моя страна - монтажника дойде към 20:00 и видимо беше скапан от работа. Взе размерите и си отиде, като преди това каза, че неговата група ще монтира вратата. На 12ти или 13ти Ноември мисля че беше, ми се обадиха да ми кажат, че монтаж могат да извършат най-рано в сряда 19ти ако искам да е по-кадърната бригада (о боже господи). Обясних му на управителя миронов, че това не ме устройва и предложих да го направим в Петък същата седмица - съгласи се, но за монтаж следобеда. Един ден преди монтажа ми се обажда една жена от централата да ми каже, че тя била преместила монтажа на своя глава (бла-бла) за сутринта защото нямало да могат да се справят монтажниците (а аз вече съм се сменил ранна смяна да мога да успея за следобеда). Обяснявам и как това не се прави в последния момент, и как нормалните хора си планират нещата, но ми става ясно, че няма такава дума "планиране" в речника на тази фирма. Успях да си взема отпуска за петъка, когато въпросната персона по телефона ме информара, че до края на деня (Четвъртък, деня преди монтажа) трябва да отида до техен офис по избор да платя останалата част от сумата иначе няма монтаж. Тука ми паднаха капаците и в следващите 10ина минути и наливах в главата как това не се казва в последния момент, как това е некоректно и долно и, че очаквах да платя на монтажниците при свършена работа и не са ли чували за плащане по банков път. След като ме изслуша и най-накрая се представи, госпожата ме уведоми, че ще допуснат компромис да отида до офиса им на Дондуков 42 в 10:00 Петък сутринта да платя а през това време монтажниците ще започнат работа. Съгласявам се аз и тръпна в очакване.

    В Петък точно в 10:00 ми звънят да ме информират, че монтажниците са на място. Звъня на баща ми да им отвори и си викам "поне са точни, може и да завършат добре нещата". Монтажниците са двама изнервени и пребити от работа. Не са хората, които ми взеха размери, тъй-като "Стоянчо напуснал". През цялото време се оплакват колко много рабора имат и колко малко получават. Също през цялото време им звъняха поне 20-30 пъти (сигурно миронов и телефонистката) да ги притесняват кога ще свършат и, че имали още един монтаж (такова експлоатиране бях виждал, но не мислех, че ще видя пак). За час и половина свършиха демонтажа на моята врата и до 13:50 чакахме новата врата (миронов искал да се увери, че съм платил). Като дойде вратата не им позволих да работят в следобедната почивка. После започнаха в 15:45 и свършиха към 19:00. По-време на монтажа наблюдавах работа с електрожен модел от комунистическо време, навиване на рапиди с бормашина при което по-едно време престанах да броя превъртелите такива. Рапидите се обработваха допълнително с ъглошлайф тъй-като шефа им не купувал други а само един модел и те да си ги преправяли!?!? Едната панта на вратата я монтираха на криво, розетката от вътрешната страна на патрона не е за тази врата (вярно, че веднага отидоха и купиха правилната), едната страна на касата е крива и се вижда отвън, дупките за допълнителното ми резе се разминават, накрайника им за рапидите се изяде, нямаха бургии (аз им давах) и подходящи отвертки, декоративната каса е отрязана с 1,5 см. по широка и первазите отвън стърчат. Взеха си касата да я режат и след констатацията на издънките си им подписах протокола, уведомиха ме, че трябва да им платя 8 лева за качване на вратата до 4тия етаж (толкова трагикомично ми беше, че им платих), и си тръгнаха.

    В Неделя идва само единия да монтира декоративната каса, но нямаше ток та си отиде (поне ги бяха отрязали що годе ок). Днес звъня (дига ми телефонистката в централата) да питам кога ще ги монтират при което ми казват другата седмица. Отново и обясних колко е абсурдно това, отново чух обикновените оправдания, казах им, че съм абсолютно недоволен, че никога няма да съм им отново клиент, че на никого няма да ги препоръчам и, че са лъжци. Госпожата предпочете да си замълчи вместо да се оправдае или даже да се защити.

    В нета общо мненията са средни за тази фирма и най-новите са от 2013 май беше. Все си мислех, че каквото било било и би трябвало да са ок, тъй-като от последните 2 години няма мнения а вратата е на цена от почти 1300 лева.. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ, тази фирма не си струва вниманието ви и на-малкото нервите ви. Ако искате да се почувствате като преди 30 години говорейки на стена, добре, поръчайте си входна врата от транспрогрес68. От моите преживявания с тях така и не разбрах в какво им е прогреса, но явно е в две неща, да си отблъскват клиентите и да те размотават (неофициално чух информация за размотаване на клиенти по 2-3 месеца). RIP транспрогрес68!
    Този пост е редактиран от baraev; 24-11-15 в 10:50.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015
    Мнения
    38
    #2

    Отговор: транспрогрес68 - нагли некадърници

    Темата има развитие. Две седмици по-късно идват монтажниците със скъсената каса. И разбита се, тя се оказва отрязана в повече и сега е прекалено малка (удар на глава в стена). Аз вече не знаех какво да кажа, монтажниците също (освен, че те не били я рязали) а тази в централата си глътна езика. След още седмица и половина дойдоха пак с нова каса с точни размери, монтираха я (като горният перваз го отрязаха по-къс от колкото трябваше), но вече не ми се занимаваше, подпписах им, че нямам забележки (надявам се да са схванали иронията в добавеното смайли) и сагата приключи. Запомнете, никога транспрогрес!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015
    Мнения
    38
    #3

    Отговор: транспрогрес68 - нагли некадърници

    И още, преди няколко дни забелязах, че от вътрешната страна на вратата, ламинатната плоскост се е изметнала (издула). Може би не са я залепили. Утре отивам да се разправям ..

  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #4

    Отговор: транспрогрес68 - нагли некадърници

    все по-големи боклуци за все повече пари...

  6. Novice
    Тук е от
    Jun 2018
    Мнения
    1
    #5

    Отговор: транспрогрес68 - нагли некадърници

    Като чета вашите перипетии и мога да ви уверя, че ми се случи същото, но в Бургас. Разликата е, че нашата врата я поръчахме с фолио. Пак чакахме 80 дена, пак нямаха хора, пак грешни размери. Това, което получихме нямаше нищо общо с мострата, не добре залепено, но пък ни ограмотиха, че ако нагреем със сешоар и балончетата ще изчезнат. Толкова нескопосано изпълнение, потресена съм. От ръкохватката липсваше едното шестограмно винтче, уплътненията са малки и не вършат никаква работа, но това за съжаление се установява после.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 6
    Последно: 04-09-18, 14:54
  2. Отговори: 1
    Последно: 21-07-09, 14:06
  3. Малко не са ли нагли????
    От smarty във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 45
    Последно: 22-12-03, 03:09

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе