Историята се състои в следното:
През ноември месец бяхме заръчали климатик toshiba ras285jdr от въпросната фирма която се занимава с японски климатици. Монтажа трябваше да стане на два етапа, защото се слагаше изолация и след приключване на изолация да дойдат и да монтират телата. Мина се време и трябваше да дойдат за монтаж. Всичко хубаво, донесоха климатика, почнаха да монтират. Докато работят аз се въртя в стаята и оглеждах телата. Повдигнах външното тяло и някак ми се стори да не тежи като 37 кг. Вдигал съм и другия ми климатик което тяло тежи 38 и не беше същото. Ама си казах да не се вкарвам в някви филми. Монтираха го за около 30 минути, чак се учудих, но пък закъсняха близо 3 часа.

До тук всичко добре, разплатихме се, гаранции това онова. След като си тръгнаха забелязох че има по вътрешното тяло разни леппенки, такива като за цени по книжарниците. Махнах я аз и какво да видя - модела на тялото беше 255JDR! Веднага звъннах аз на монтажниците, викам вътрешното тяло е 255, а казва не се коси те са еднакви s 285. Хубаво приключихме разговора и принципно не се примирявам с такива неща и това нямаше как да приключи така. За всички в този форум а и не само е ясно че по малкото вътрешно тяло макар и на килограми да е същото, софтуера няма да е същия като на 285. Другото което ми направи впечатление по време на монтажа, след като го пуснаха не духаше като за 28ца. Последваха редица разговори с чорбаджията Веселин Проданов в които той упорито се опитваше да ме убеди че това е 285 и твърдо си държеше че вътрешното 255 и 285 било едно и също. Различна големина климатик нормално да използва различен софтуер и различен дебит на турбината. За 7 дена имах повече от 7 проблема с тази машина. Това беше главния проблем че ме излъга, другите бяха жужене от йонизатора което ти ми каза че можело да нямало такова жужене и да ми чувствителен слуха след което ми казахте че ще платя 20 лв за посещението ако сте преценили че е неоснователно. Това ли ви е отношението към клиентите, особено такива които купуват за първи път, така ли ще ги привлечете?! За вас ще е изгодно да е неоснователно. Вие такива гладни кокошкари ли сте?! Питата на външното тяло беше намачкана на доста места, външното тяло беше мръсно все едно тоя климатик не е почистван поне 5 години. Да не говорим че комуникационния кабел между вътрешното и външното тяло го заложихте 1.5кв. При максималната си консумация от 2000 вата на 100 волта всеки може да сметне какъв ток ще мине. Дори да не е на максимума си, на 1500 вата да работи на моменти това са 15 ампера. За справка бойлер 3000 вата са 13.6 ампера за който във вас си слагаш 4 кв кабел. По каква логика сложихте 1.5 кв кабел, но доколкото разбирам просто сте некомпетентни и така си работите. Всеки знае от претоварване на кабел какво може да стане, още повече че тук тръбния път се вкопава. Естествено пак много разговори и много мъки и приказки по мой адрес го сменихте с 2.5кв. Та пак да питам на мен работа ли ми е да следя за всички тия неща и ако не бях следил щяхте да оакате пейзажа. До тук беше от моя страна.

От тяхна страна обяснението беше: Корубата на вътрешното тяло беше сменено с такава от 255. Да бе да, при въпроса ми защо сте я сменяли, неполучих отговор. Другото нещо което беше на лице е че машината не се развърташе на максимума си а до 1500 вата колкото е максимума на 255JDR.

Та какво получих от тези хора. Платих за тошиба 285 а получих някакъв хибрид между 255 и 285. Външното тяло на техния уж 285 беше някак на размери друго от сегашното. Само те си знаят какви шашми са правили за да изглежда като 285 но някак не се е получило. Капака покриващ тръбите видимо беше от друг климатик, непасваше добре и цвета на пластмасата беше друг.

След няколко разговора се разбрахме да ми върне парите и всеки по живо по здраво.

Два месеца по късно имам монтирана истинска тошиба RAS-365JDR от Александър. При монтажа се установи че въпросните ДиД са ми заложили стари тръби които най вероятно са работили 3-4 години защото се бяха оксидирали доста. При полагането на тръбния път не ги видях защото ги бяха отрязали в колата и донесоха със сложени изолации, сега си обяснявам защо. Та пак да питам трябваше ли да ми залагате втора употреба тръби? Какви смешници сте. Поредното нещо беше че трафа също беше втора употреба и при демонтажа се разпадна, много жалка гледка беше, но много ми хареса как падна на парчета. До тук става ясно че не само климатика беше втора употреба, а всичко останало, започвам да се чудя дали аз съм бил първия собственик в БГ.

От отдавна се каня да ги напиша в черния списък, далече бягайте от тази фирма D&D trade. Дребни бизнесменчета търсещи бърза печалба надяващи се хората да са балами и номера да мине. Само че тука ударихте на камък. Също така ще направя всичко за да разберат повече хора що за изманици сте. Веселине, ако прочетеш това, а аз съм сигурен че ще го видиш, заповядай да видиш как изглежда климатика, какъв дебит има вътрешното тяло и как е монтиран, защото и монтажа ви небеше като света. Това е в общи линии БГ реалността.