Става дума за апартамент ново строителство, фирма Валда реализира стъклената част от проекта.
Поръчвам си на изпълнителя една от вратите ми да бъде с плъзгащ се механизъм тип Фолксваген, за тази глезотия си доплащам близо 900лв., като обяснението е, че тези механизми са качествени и скъпи.
След като апартамента е завършен , прехвърлен и платен до стотинка, и всичко трябва да е изрядно, се оказва, че въпросната врата, нито се отваря правилно, нито се затваря, като в един от ъглите дори крилото не покриваше касата, въобще е оставена в тотално не функциониращо състояние.
Разбира се, подавам сигнал към инвеститора, който се ангажира да прати фирма Валда да си оправи проблема.
След първия неуспешен опит техниците на фирмата да оправят вратата, следва втори, който също е неуспешен, след него следва трети, при който вече някак си успяват да накарат този механизъм да заработи, но след време забелязвам, че по профила на врата има следи от удари, които се оказват в следствие на контакт на крилото с касата и също така на места вратата не прилепваше плътно към касата.
Тъй като вече почна да ми писва от тези некадърници, лично се обадих и потърсих обяснение какъв е проблема, разбира се те се ангажираха отново да изпратят хора и да ми оправят вратата.
И така следва четвърто посещение, изсипват ми се цели трима 'специалиста' в апартамента и се оказва, че те не разбирали от този механизъм и нищо не можели да направят, но можели да ми настроят законтрящите механизми на касата, така че поне вратата да прилепва плътно.
Как се настройват тези механизми: без никакъв оглед единия взима винтоверта и отвърта насрещника, мести го нагоре, според шестото си чувство, и тръгва да го завива, тук разбира се го спирам с въпроса, това нетрябва ли да се свали надолу, вместо да се повдига....последва пожелания за лек ден от мен и ги пратих да си пият бирата.
Накрая сам си оправих вратата + още няколко насрещника на останалите прозорци, които също се оказаха не на мястото си.
Не знам какво се случва на пазара на труда, във всяка една сфера, но оставам с впечатлението, че трябва да си изключителен късметлия, за да попаднеш на кадърни майстори, добре че не съм вързан в ръцете, че до сега да съм си загубил половината мозъчни клетки.