Здравейте,
Ползвах опцията Synced contacts на Facebook Messenger-а ми, в резултат на което в месинджъра ми се появиха известно количество акаунти на хора, които нямам спомен да ги познавам изобщо отнякъде, нито са ми контакти във Фейсбук.
По аналогия със синхронизацията на Viber подозирам, че имам номерата им в телефонния си указател "от едно време", и понеже на практика не трия номера в указателя си откакто имам мобилен телефон (15-тина години), много е вероятно на някои от познатите ми тогава номерата да са преминали в други хора, които сега ми излизат като контакти в месинджъра... Странно е обаче, че на всички тези нови акаунти, преглеждайки Фейсбук профилите им, забелязвам, че са със сравнително високо ниво на private защити, т.е. аз, като техен не-контакт, не мога да видя евентуално публикуван телефонният им номер. Или с други думи, тази синхронизация се оказва и принципно нежелана, освен скрита от тях.
Е, теоретично бих могъл да пиша на тези хора - "Абе, не се познаваме, ама би ли ми дал телефонния си номер да установя нещо" , но ми се иска да потърся пряко техническо обяснение за това, ако някой от вас знае такова