Резултати от 1 до 9 от общо 9

Въпрос за DVD система

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    261
    #1

    Въпрос за DVD система

    Здравейте, реших да си взема една система за домашно кино с DivX. Ще се пазарува от Техномаркет (нямам избор) и максималната цена - около 500лв. Харесах няколко модела:

    PANASONIC SC-HT335 DIVX http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09015971
    PANASONIC SC-HT535 DIVX http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09015970
    PHILIPS HTS-3300 http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09014398
    SAMSUNG HT-UP30 http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09013596

    Досега не съм имал DVD player, да не говорим за DivX и бих желал да се допитам до по-запознатите, кой от тези модели да избера? Може да посочите и друг такъв, който си заслужава около тези пари. С кой ще имам по-малко проблеми с филмите, субтитрите, кодеците? Някой знае ли с какъв чип са моделите на Панасоник?
    Благодаря ви предварително, вярвам че мога да се доверя на мнението ви!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #2

    Re: Въпрос за DVD система

    Rockwell, от изброените продавам само UP 30. Що годе за моят вкус става, нов модел, има си USB отпред. Като мощност не бих казал че е много или малко, но определно имат един недостатък всичките САМСУНГ ДВД системи: Трябва да влезеш в настроиките на колоните и да усилиш докрай центъра инак ще чуваш само ломотене!!! Друг проблем поне при DS 420 модела им е че басите нещо не са в час, т.е. някой честоти са урязани или самите говорители не ги възпроизвеждат правилно. За чип не мога да кажа с какъв, но може и да попитам. Според мен по-добре ФИЛИПС или ПАНАСОНИК!!!

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    261
    #3

    Re: Въпрос за DVD система

    Ще ти бъда много благодарен!
    За момента съм се насочил към PANASONIC SC-HT535 DIVX, но ме притеснява фактът, че никой никъде не е казал и думичка за DivX-a на Панасоника. Пълна мъгла... Предполагам, че и качеството на звука и видеото при него ще е най-добро. Самсунг е на последно място за мен, ако потърся компромисен вариант ще е Филипс.
    По-специално ме интересува Панасоникът с какъв чип е, евентуално и Филипса.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    50
    #4

    Re: Въпрос за DVD система

    Здравей

    Panasonic действително са добри , повечето от които съм виждал са с техен процесор и работят прекрасно ,единствния и фатален недостатък е че подържат само официалните кодеци тоест DIVX 3хх.......5хх като не подържат XVID - повечето филми са на XVID.Не знам как са новите модели но провери добре .

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    261
    #5

    Re: Въпрос за DVD система

    Амиииии, взех си вчера PANASONIC SC-HT535 и още не мога да и се нарадвам!!!

    На пръв поглед - перфектна картина, смазващ звук, проблемчета със субтитрите (някой не излизат, а тези, които излизат са малко дребни, но за момента гледам на 21" телевизор, при 29" са добре) и някои филми (влачат и секат, пример - Collateral Damage и още един), чете си XviD, много качествена изработка. За субтитрите малко ме мързи сега да проверявам, с какво разширение не чете и дали са или не са с едно и също име като филма и от там да идва проблема. Някой от тях излизат с черна полупрозрачна лента около тях, други не, незнам на какво се дължи това, но като се изключи факта, че са малко дребни, никакви проблеми с разчитането им. Пуснах Alien 4, Шрек 2 и още няколко, бацат си перфектно! Картина, звук, субтитри... Но, ще проуча, къде е проблема със субтитрите на някои филми и защо не тръгват.
    Всяка част на системата е правена на различно място - дистанционното в Малайзия, колоните в Индонезия, DVD-то е в Сингапур.

    За DVD - страхотна система! За DivX малко под въпрос, но аз търсех качество на картина и звук, за това взех и марково домашно кино и още в началото се примирих за евентуални проблеми. Казано по-просто сметка, от 10 филма, тръгват ~9, ~5-6 имат субтитри, като пак трябва да погледна, защо не тръгват субтитрите на останалите. Предполагам лесно може да се коригира.

    Това е!



  7. Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    503
    #6

    Re: Въпрос за DVD система

    честито!
    относно субтитрите - провери в книжката, трябва да пише нещо. ако не - мисля, че вървят предимно *.srt. а проблемите могат да идват от това, че субтитрите или са им дълги редовете, или има грешка в тях. пробвай, преди да ги записваш да ги минеш през някоя програма за обработване на субтитри (SubtitleWorkshop, Subtitle Studio...)

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    261
    #7

    Re: Въпрос за DVD система

    Благодаря!!! :banana: Проблемът със субтитрите се оказа, че е от различното име на субтитрите и филма. Вчера презаписах един диск (Alexander), с който не ми тръгваха субтитрите. Като го погледнах на компа, видях че има една точка в повече в името на субтитрите , изтрих я и го записах. След като са еднакви с филма, тръгнаха субтитрите без проблем. Те са с разширение .sub. Чете и .srt, за .txt незнам, не съм пробвал още. Значи, проблемът със субтитрите отпада, трябва да са с еднакво име с филма и тогава ги чете без проблем. Досадно е малкият им размер, но благодарение на него, не съм срещал филм с отрязани субтитри в краищата, а за момента гледам на 21" четат се почти нормално, което е доста добре предвид размера на ТВ. Показва и 3ти ред субтитри.

    Лично за мен, Панасоникът ми дава всичко, което исках от такава система - Страхотен звук, Качествена картина (в Техномаркет го пуснаха на Плазма - умрях от кеф като го гледах, у нас е на 21" JVC - трае се ) , за сега минимални проблеми с филмите в DivX и XviD (един ми влачеше, друг имаше съвсем леко забавяне, но пак се гледаше почти нормално - това е от около 10-12 случайно взети филма)... Само това дистанционно ще ме побърка, бъкано е със сума ти копчета и сега тряба да зубря, кое, къде за какво е и кога да се натисне... :brickwall: За сега няма да базикам и менюто, че там настройките съвсем ще ме. .. Ама нека ми е гадно, като съм си избрал такава система. :coolsmiley:

  10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    26
    #8

    Re: Въпрос за DVD система

    Супер че споделяш*
    В общи линии и аз избирам Home Theater* и съм се спрял на PANASONIC SC-HT535 DIVX. Като гледах HT335 че е само 100 лева по-евтин, а HT535 си има стойки за задните говорители и аз се навих за по-скъпия. А след твоя пост - вече ще го купувам 100% - на заплата де
    Явно малкия шрифт на DivX филми си е нормално за всички плейъри и само за NEO знам че има доста ъпдейти на фърмуеъра за по-голям шрифт на субтитрите.

    Поздрави.

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    261
    #9

    Re: Въпрос за DVD система

    И аз гледах по-евтиния модел 335, само че субуфъра на 535 е еднакъв с този на по-горния клас 8** (мързи ме да погледна точния номер), има стойки (гледах цените, само комплект стойки на Филипс струват 130лв!), по-мощен звук, по-големи и повече говорители в колонките, което значи по-добър звук при една и съща сила на звука. Тялото - DVD плейърите са еднакви, разликата е само в сателитните колонки, стойките и субуфъра - който е активен, той подава захранване към DVD-то, с един кабел, се подава ток към него от субуфъра, тече звука, както и командите от DVD-то и дистанционното,
    Вчера видях, че поддържа и 4ти ред субтитри. Ако имаш 29" ТВ, субтитрите не са проблем, на 21" са леко дребни вече.
    В Техномаркет, задължително трябва да ти сложат нов софтуер за да имаш кирилица!
    Стойките са за предните говорители! И аз си помислих, че са за задните, като сглобявах, но видях упътването, там си е дадено че са отпред. Задните нямат и сега съм в процес на търсене на стойки и за отзад, защото не ми се дупчи стената заради тях. В момента съм закърпил положението - едната е на стол, другата на секцията, определено стойката е задължително нещо!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Въпрос за аудио система
    От DDVerni във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 17-02-12, 20:44
  2. Въпрос за аудио система 2+1
    От irr-lazio във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 31-12-11, 11:50
  3. Мултисплит система - въпрос
    От mxkolev във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 9
    Последно: 17-11-08, 22:39
  4. Въпрос за Playstation 2 NTSC система
    От avalon4o във форум Конзоли за игра
    Отговори: 1
    Последно: 14-12-05, 21:15
  5. Въпрос за сглобяване на по-тиха система.
    От cristo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 11-02-05, 00:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе