Бихте ли ми препоръчали каква марка двд плеар да си взема , за да гледам филмите който са ми xvid със субтитри.
Мерси предварително
Бихте ли ми препоръчали каква марка двд плеар да си взема , за да гледам филмите който са ми xvid със субтитри.
Мерси предварително
Аз си купих DVD ПЛЕЪР SAMSUNG DVD-P355 DIVX и съм много доволен. Досега нямам непрочетен или неразпознат диск. Субтитрите са центрирани, като малък минус е че когато на един ред има повече текст, се режат част от първата и последната дума на реда. Отначало е малко дразнещо, но да ти кажа малко филми са с такива субтитри. Изкарва и меню за субтитри, ако има повече от един файл, от които да си избереш кои да покаже. Поддържащи форамати - .sub; .srt; (за файлове .txt не съм пробвал). Според мен си заслужава парите, а и дизайна е много приятен, кутията е доста компактна. Има възможност за флашване за нови кодеци. Препоръчвам ти го!
Ето го тук с цена:
http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=28&f=3692
Вчера и аз се сдобих сys същия плеър "Samsung P355 DIVX" и споделям мнението на pate
Пробвах го и с .тхт субтитри и нямаше проблем. Изкарва ги. От 3 плеъри /Нео(84 лв.), Панасоник(159 лв.) и Самсунг(139 лв.)/, които тествах този даваше най-голям шрифт субтитри. Даже панасоника изкарваше на един диск субтитри от вида <I>дъра бъра</I>, което е абсурдно. Същият диск си го даваше нормално на Самсунга.
Неото е произведено в китай, Самсунга в индонезия, а Панасоника в Словакия.
И аз препоръчвам самсунга. Взех го от техномаркет европа.
имам такъв от 3 месеца - доволен съм - от един шпиндел с филми само 2-3 нетръгнаха
и заменя в българските субтитри Ч и Ш :knuppel2:
иначе всичко си му е ОК
чакаме нов фърмуер - ако има![]()
:dock:
и малко шумно се отваря и затваря -![]()
Скоро ще ти кажа за още един ама не съм му написъл ревюто. Утре ще е готово. Philips DVP-3010 - такова купих и добре се справя за цена от 149 лв. Иначе Самсунгите и LG- та не са лоши също. :Super:
Мерси за съветите и на лично съобщение дето ми помогнаха и в темата
За Philips DVP-3010-не ми искарва кирилицата , незнам защо.Продавача слага код-и нищо, маймуница..
SAMSUNGа го нямаше.И се почва с цд-филм, проверка на кое ше излезне бг субтитри.
Взимаме един Pioneer-слагаме едно цд, и всичко е ОК.
Забравям за дв карти и тв изходи и драйвери...
Обаче сега в вкъщи не на всички филми са цветно.
От пълен чувал с брашно-аз май триците съм хванала![]()
Claudius - голям си тестер беЯ да ме светнеш в понеделник
Само в стоп състояние се отива на Philips DVP-3010 в менюто за DivX настройки и от там му се задава субтитри cirilic. Иначе ще ти дава яко маймуни. Този плеър е добър , но със сигурност има и по добри. ПРимерно не изкарва три реда субтитри. Така, при насторойване субтитрите преди да ги запишеш на CD с филма избягвай 3 реда.Първоначално публикувано от pate
Ами Pioneer- си искарва 3 реда субтитри.Няма проблем.Но сега не разбирам от какво се получава за черно белите филми.Половината от цедетата ги предава така.Носих го в магазина -или да го настроят или да го сменат-Там беше цветноПървоначално публикувано от Panzer
Имам два телевизора , и при мен и на двата е еднакво-без цвет.Казаха че от телевизора било.Слагам същото цеде на другото dvd-цветен си е филма Сигурно не е от телевизора-Не мога да си го обясна
![]()
Първоначално публикувано от sorrowsad
Всички плеъри имат възможност за флашване, само че някои от тях си остават само с възможността - още не съм видял официални ъпдейти за Самсунг, Тошиба, LG... - на последния добре че има една добра италианска душа, та се погрижи за 9700/9900 модела.
От Samsung 355 имам много малко лични наблюдения - един приятел си го купи и го донесе в нас за 10-ина минути, защото трябваше да му врътна една настройка, та наблюденията - без проблеми чете DVD+R DL (dual layer - двуслойни демек) Traxdata дискове, също така врътнах набързо 5-6 различни марки DVD +/- R , нямаше проблеми с четенето. Divx не съм пробвал с изключние на 1-2 филма съвсем набързо - колкото да му видя шрифта, неприятно впечатление ми направи огромното празно разстояние, което остава между думите, както и малко изкилефенчения шрифт, но иначе на 29" ТВ се чете нормално. Плюс е че плеъра има освен коаксиален и оптичен изход - LG-тата на същата цена имат само коаксиален изход, което за мен е огромен минус.
Toshiba SD-350e изписва субтитрите с 40 знака на 3 реда.
чете QPEL във всички разфасовки на кодеците, но не плейва аудио кодиране с WMA. Има HDMI изход, което го прави прекрасен за свързване с новите плазми и LCD-та.
Цената е 189 лева
Виж настройки за Пал и НТСЦ-сложи ги на АУТО(кой е модела на ДВДто?)Първоначално публикувано от pate
Ами пишеПървоначално публикувано от Vanquished
Pioneer
DV-380-s
DV-380-k
DV-2850-s
Какво ли не правих-не мога да влезна да го погледна как е сложено -пал ли е , секам ли е или е ауто*
дадено е да се натисне бутона за гасене и още едно друго-ама не става* .
редактиране-п.с.Не е от двд-то от телевизора е .Защото не съм в Бг а тук са на друга система телевизорите.Някой модели са на пал-а други -не
[attachment deleted by admin]
Аз имам DV-575а и имах същия проблем като го купих,в магазина беше ОК,в къщи стана черно-бяло.Изключи го,задръж 3 сек стрелката за превъртане напред(трябва да се изпише на какъв режим е) и го включи.Повтори процедурата докато стане АУТО или ПАЛ,или НТСЦ-това което ти трябва.Менюто черно-бяло ли е или само някои филми?Първоначално публикувано от pate