Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28

Отново DivX плеър

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    220
    #16

    Re: Отново DivX плеър

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Тези плеъри имат функцията 1080i upscaling. Демек чрез интерполация увеличава изкуствено резолюцията на филма до този размер. Виждал съм 1-2 модела - заслужава си екстрата, но не се лъжете, че ще бъде като картината с рекламните клипове, които въртят в магазина. И също така няма да можете да гледата HDTV филмите, които са качени по торент сървърите и са наистина с резолюция 720р или 1080i
    Почва да ми се изяснява картинката за HDMI-то а файловете наистина от там са сваляни .

    А рекламните клипове които ги пускат по тези магазини в какъв формат са ?

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #17

    Re: Отново DivX плеър

    Тези клипове се пускат от едни устройства, на които им викат HD генератори, но доколкото знам са много скъпи и не са за домашно ползване.
    Най-лесния начин засега да възпоизвеждаш такова качество е с приличен компютър с DVI изход. Купуваш си кабел DVI-HDMI и готово.
    Иначе се предлага един dvd плеър, който може да ти чете тези HDTV филми, които си свавил, но още е доста бъгав и скъп. Модела е Kiss 600.

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    220
    #18

    Re: Отново DivX плеър

    Тези клипове се пускат от едни устройства, на които им викат HD генератори, но доколкото знам са много скъпи и не са за домашно ползване.
    Ха ха, а ние гледаме и се дзвериме и си викаме баси якото качество,граби народе днес има утре нема

  5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #19

    Re: Отново DivX плеър

    HD генераторите са си най-обикновенни компютри набутани в малко по-нетрадиционна кутия. В повечето случай даже са по-слаби от компютрите на повечето хора тук.

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #20

    Re: Отново DivX плеър

    Здравейте
    имаме HD генератор на самсунг с риск процесор и 40 гб харддиск, малко е, кефи ме, но не се продава за съжаление
    Двд плейъри за HD филми се предлагат в чужбина, в САЩ от лятото, цени, около 400 долара беше HD DVD то на Тошиба, към 750 долара беше Blu Ray а на Самсунг, това есента в САЩ, така че има такива плейъри, само се чудя защо не са внесени в България от големите вериги, странно ?
    Иначе както отбеляза lazarus18 един приличен компютър върши идеална работа за HD филми
    Така, по темата за двд плейър, понеже и аз искам да взема нещо прилично за родителите си започнах от днес серия тестове, до седмица- две ще гледам да я свърша, та, ще тествам модели на LG, панасоник, филипс и тн, кой как се справя с DivX филми. днес тествах 30 филма на DVX162 и NEO F61 , в четвъртък продължавам с Philips DVP3040, Панасоник S325, и тн, та се надявам накрая да имам финални резултати, така че се види кое как се справя и тн!
    Надявам се че ще съм полезен с това си начинание

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    220
    #21

    Re: Отново DivX плеър

    Здравей miro_vampiro !

    Оказва се че сме се подлъгали по надписите на уредите HDTV/HDMI и сме останали с впечатление че плеърите четат HD форматите но вече ми се изясниха нещата от твоя и на lazarus18 постове за което ви благодаря Явно си става въпрос за интерполиране на картината от тези устройства а ти като направиш тестовете драсни няколко реда за да видиме как стоят нещата при тези плеъри

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    6
    #22

    Re: Отново DivX плеър

    опитайте и с panasonic s 52,също с hdmi!

  10. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #23

    Re: Отново DivX плеър

    Здравей radjoto
    ще пробвам и s52 на Панасоник, най общо казано ще тествам около 10 модела, тоест самсунг, LG, панасоник,тошиба,филипс и тн.
    Svetlio70 както вече си разбрал плейърите с HDMI само интерполират картината, и да, има малка разлика в качеството в полза на HDMI плейърите, но както казвам е малка!
    Иначе ето ти примерни модели продавани в САЩ :
    Toshiba HD-D1 High Definition DVD Player 428 US
    Toshiba HD-A2 HD-DVD Player 409 US
    Philips BDP9000 Blu-Ray Disc Player към 800 US
    та това е от мене за сега !


  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    81
    #24

    Re: Отново DivX плеър

    Срам не срам, на баща ми му взех LG-то. Той едва ли ще забележи разликите, пък и ще е по-търпелив при пускането на филмите.

    Иначе ако за мен ще си взимам нещо, може би нещо такова ще свърши работа:

    http://www.computerland.bg/?page=pro...a7596ad52a8497

    Идеята да вкараш комп система в HiFi дизайн намирам за добра. Сложили са и тунер с дистанционно и т.н. Ако се намират подобни кутии, може би всеки може да си го сътвори с каквото иска вътре, кеф ти видео, кеф ти аудио, кеф ти за игри на големият ТВ............

  12. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #25

    Re: Отново DivX плеър

    Здравейте
    PeterPan няма за какво да се срамуваш от LG то!
    Както бях казал мислех да направя сравнение на двд плейърите на пазара поддържащи DivX, е направих но не на всички, както и да е!
    Та да започваме, идеята е кой как се справя с DivX , за това и главно съм тествал

    Тестовете съм направил с двд подложки на който са записани от 3 до 6 DivX филма, тествал съм 69 филма, 5 двд диска, диск с MP3 ки, ами това е Всеки един филм е сложен в отделна папка с името му, филмите са със следния вид: Името на филма CD1 и CD2, това си го правя задължително на всички филми за да нямам проблеми.

    1.LG DVX162/172 чип на Зоран

    Субтитри, големи, като на двд, 3 реда, пренася редовете ако са прекалено дълги, не съм засичал до колко букви на ред събира, но ме устройва напълно.Зад субтитрите има полупрозрачна лента, не дразни много
    Като картина и звук ми харесва
    При филми на 2 или повече диска след свършване на 1 ви диск си пуска автоматично втори и тн. със правилни субтитри!
    Зарежда най бавно от другите плейъри филмите, но разликата не е толкова голяма, така че е все едно!
    Не чете WAF реализ филми, тоест тези с по висока резолюция, 800х33о й тн
    Какво ми харесва в него, от 69 филма не прочете 7 филма(с по висока резолюция са от поддържаната да си кажа аз) прочете 62 филма, от които само на 3 не подкара субтитри, тоест от 62 филма само на 3 не прочете субтитри, мисля че резултата е приличен! Само на 2 от филмите ми се стори че лееко насича , понякога само,все пак трябва да изгледам филма за да преценя!
    За недостатъци, ами не съм забелязал такива, е да, по бавно зареждане на филмите, и това е, има само стерео изход за звука, освен цифровия!

    2. НЕО F61 DivX - новия софтуер в НЕО то е пълна трагедия, отказах се да тествам на петия филм, какъв е проблема на двд плейъра, при филм на 2 или повече диска(филма е в една папка и с правилно име и тн) не пуска субтитрите на втория диск, най много да пусне субтитрите на CD 1 когато гледаме CD 2 !!
    Сега, ако всеки един диск си е в отделна папка на двд подложката ще чете без проблеми, но това е глупаво според мене, няма да си преправям 100 двд диска , или пък ръчно да си зареждам филми на 2 или повече диска, безмислено е!
    Та теста на НЕО то не издържа, като малко утешение е че на един от филмите на който LG то не успя да пусне субтитри, НЕО то успя, хехе, голяма работа но както и да е


    3.Панасоник S325
    Ами като двд може да е супер, не казвам че не е , но за DivX плейване, същото като НЕО, няма разлика, е да, успя от 15 тина филма само на един да пусне правилните субтитри на CD 2, сигурно се е объркал горкия плейър, случват се и такива неща, иначе си има 3 реда при субтитрите, и са достатъчно големи(в сравнение с предходните модели на панасоник) но това е ! Пак трябва всеки файл да е в отделна папка за да няма проблеми!
    И тук теста свърши малко след началото


    4. Филипс DVP3040
    Ужасно малки субтитри, все си мисля че Филипс не се правят в Япония че пичовете с големите очила оттам да виждат малките субтитри, но може и да бъркам Иначе 3 реда субтитри има
    Тук задължително трябва ъпдейт за големината на субтитрите
    Иначе пуска филмите, няма проблеми, нооо, пак един досаден проблем, при пускане на филма трябва да се изберат ръчно субтитрите, като си пусне автоматично CD 2 пак трябва да се избират ръчно субтитрите, това е глупаво според мен, но кой ме пита.
    Така че и тук теста свърши бързо и славно

    5. SAMSUNG DVD-P360/365
    Него го тествах отдавна, но 2 реда субтитри, не показва 3 ти ред. Пак ръчно избиране на субтитрите

    За повече тестове, ако имам време, е то останаха само Pioneer, Daewoo , хмм,за друго не се сещам.

    Това е от мене, надявам се че съм бил полезен на някого в избора на плейър



  13. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    220
    #26

    Re: Отново DivX плеър

    Мерси за информацията miro !
    Просто ЛГ в последно време май най-добре се представят макар че мене малко ме разочарова ЛГ 190Н но за сега мисля че това е правилният избор впредвид другите модели плеъри в момента на пазара .

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    13
    #27

    Re: Отново DivX плеър

    Имам едно въпросче за това LG 190H - пробвал ли е някой дали плейва филми от външен USB Hard Disk, защото в сайта на технполис пише само това - > "възпроизвеждане на MP3 през USB порт" ?!?!

  16. Novice
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    1
    #28

    Re: Отново DivX плеър

    Добре де, как да увелича субтитрите на "Филипс DVP3040", за което коментира miro_vampiro. Помогнете ми и ми обяснете дали това ще пре... гаранцията, щото имам още 17 месеца. Може и на мейла да ми пишете: bukama@abv.bg. Предварително ви БЛАГОДАРЯ за съветите и помощта.
    О, извинявам се. Намерих цяла тема по моя проблем.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Продавам DVD/DIVX +HDMI Upscaled плеър Toshiba SD-360E
    От panco във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 14-03-12, 02:43
  2. Отново за избор на плеър
    От listening във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 57
    Последно: 04-10-11, 04:36
  3. Elite DVD/DivX плеър PV-370X
    От yavor3344 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 29-01-09, 22:25
  4. DVD/DivX плеър до 120 лева.Препоръки?
    От trewa във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 05-10-07, 15:56
  5. ТЕСТ за DVD DivX домашен плеър
    От wsd във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 1
    Последно: 19-04-06, 23:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе